slider

Kilsdal 3,
Kilsdal 3 - Börje

Kilsdal 3

  • Tomtstorlek
    1038 m²
  • Som utgångsbud
    675.000 kr

Tycker du att det är svårt att hitta en vettig villa till en rimlig summa i Uppsala? Då är du inte ensam. Jag gick nyligen igenom utbudet på Hemnet med förutsättningarna, Uppsala kommun, lånelöfte på 3,5 miljoner och att jag önskar en villa på 125 m². Jag hamnade i Långmyran, Björklinge, Alunda och Knutby. Om jag ändå med samma summa pengar vill ha lite närmare avstånd till Uppsala - hur gör jag då? Mitt förslag är att du tänker igenom möjligheten att köpa en tomt och resa ett eget hus i Kilsdal, straxt utanför Börje socken. Du kommer inte att behöva ta fram penslarna och penselburken på 10 år, du har lite drygt 10 minuter till Norra Luthagen. Du kommer inte ha 10 gånger så låga driftskostnader som ett äldre hus men jag lovar att det blir pengar över till annat. Tomten är placerad lite på höjden med fin utsikt över åkrarna och med den skyddande skogen i ryggen. Förhandsbeskedet ger vid handen relativt stora möjligheter att utveckla fastigheten. -se bilaga. Att det endast är ett litet avsteg från Börjevägen kommer du att uppskatta vintertid. Fastigheten passar för att bygga både permanentboende och fritidshus.

Typ

Fastigheten Kilsdal 1:8. Friköpt delvis bearbetad.

Tomt

Kompletterande info gällande förhandsbeskedet: Förhandsbesked fick säljarna 2018 men då granen bredvid överklagade bygglovet så sattes den på paus. Sista maj 2019 fastlades att det går att bygga på fastigheten Kilsdal 1:8 och det är därifrån nu förhandsbesked istället gäller och två år framåt. Så den gäller till sista maj, 2021 . Man behöver söka bygglov innan dess, huset kan ju byggas senare.

Ekonomi

Som utgångsbud 675 000 kr

(fastställt avseende år 2018) Typkod 220 ,

Övrigt:

Avståndet in till Uppsala går i det närmaste att jämföras med områdena; Skärfälten, Lövstalöt, Lindbacken och Sunnersta/Flottsund. De stora fördelarna som jag ser det är att kunna få bygga sig något eget i ett lantligt läge men med Uppsala inom räckhåll. Nyproducerade hus är energieffektiva vilket genererar låga driftskostnader. Kombinationen låga driftskostnader och låga räntor är inte så dum. Säljaren som styckar av tomten öppnar även upp för att dela på kostnaden för att borra en gemensam brunn samt upprätta en godkänd avloppslösning för de båda fastigheterna. Självklart utformas en skriftlig överenskommelse när vi kommer till det stadiet av fastighetsaffären. Gillar du naturen och det lugn och glädje den skänker är denna fastighet något du absolut skall överväga.

Vägbeskrivning

Kör in på Gamla Börjevägen vid rondellen i Librobäck. Kör c:a 9,5 km tills du kommer till byn Kilsdal. Efter c:a 10 minuters bilkörning från rondellen vid Librobäck är du framme.

Övrigt

I Börje bor man i en levande landsbyggd, längs med Gamla Börjevägen, ligger bondgårdarna tätt, du passerar Börje kyrka, mellanstadieskolan allt medan åkrar och ängar breder ut sig. Ett urval av de aktiviteter och den service som finns är bl.a fotboll, tennisbanor och klubblokal med motionsdans och bordtennis. I Börje finns förskola samt skola år 1-6..

Område

Med en dryg mil in till Börje tull och med goda kommunikationer har det lantliga och trevliga området nordväst om Uppsala blivit ett populärt "nybyggarsamhälle". Flyttlassen från staden går inte sällan i den här riktningen. Det är förståeligt med tanke på de vackra omgivningarna och relativt sett fina service och aktivitetsutbud som finns på orten.

Allmänt

Ett urval av de aktiviteter och den service som finns är bl.a fotboll, tennisbanor och klubblokal med motionsdans och bordtennis. I Börje finns förskola samt skola år 1-6.

Kommunikation

UL buss 106 trafikerar Gamla Börjevägen, måndag-fredag.

Intresseanmälan:

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

Fakta om objektet:


Som utgångsbud: 675 000 kr
Tomt: 1038 m² Friköpt delvis bearbetad

Information:

  Förhandsbesked kilsdal 1.7.pdf
  Kilsdal 1_8 Avstyckning
  UL
  Tips inför ditt tomtköp
  Bygglovshjälpen i Uppsala
  Börje skola
  Börje sportklubb
  Fiberdragning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
Paste your text here: