slider

Till salu

Artillerigatan 4,
Uppsala - Kåbo

Artillerigatan 4

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  85 Kvm
 • Pris
  3.650.000 kr
 • Rum
  4 Rum

TILLFÄLLE JUST NU. BOSTADEN SÄLJS TILL FAST PRIS.Välplanerad och ljus gavellägenhet en halvtrappa upp! Högt i tak och i fritt läge med balkong i söder mot innergården. Nyligen stamrenoverade badrum och genomgående nya vitvaror. Bara en backe ned till centrum men ändå lugnt med närhet till flertalet grönområden; Botaniska trädgården, stadsträdgården samt stadsskogen. Akademiska sjukhuset och flertalet universitetsinstitutioner i området. Flera av de tidstypiska 40-talsdetaljerna gör sig påminda i bostaden och lägenheten är ett av få exempel på där det separata matrummet är kvar, vilket ger möjlighet att använda bostaden som en femma eller slå ut väggen och bygga ditt drömkök, men ändå ha kvar tre sovrum! Levande förening med trädgårds- och trivselgrupper som kommer att igångsätta en inventering av de vackra öppna spisarna vilket många i föreningen gläds åt. Mataffär på samma gata och flera restauranger, förskolor och skolor i området. I närområdet finns även flertalet gym, elljusspår och Studenternas för den sportintresserade. Möjlighet till ett snabbt tillträde finns!. Skulle det finnas frågor, kontakta ansvarig fastighetsmäklare Johan Leijonhufvud; johan@leijonhufvuds.se eller 076-1011669.

Planlösning

Mysigt gavelläge med många tidstypiska detaljer bevarade. Bostaden har en generös takhöjd, djupa fönsternischer, parkettgolv i vardagsrummet och utsikt mot en lugn innergård. Köket är uppdelat i en arbetsköksdel och en separat matsalsdel.

Interiör

Hall

Funktionell hall med plats för avhängning (liten nisch). Klickgolv och lindblomsfärgad tapet.

Kök

Originalkök; arbetskök med uppdaterad maskinell utrustning från 2021 (spishäll, diskmaskin, tvättmaskin samt delad kyl/frys), gott om förvaring, äldre stommar och vita skåpsluckor. Diskmaskin och tvättmaskin har var sin säkerhetsvakt som slår ifrån vattentillförseln om fuktvärdena stiger till en onormalt hög nivå. Utsikt mot Artillerigatan, matplats för 4-6 personer i det separata matrummet.

Badrum

Svart klinkergolv och vita kaklade väggar. Badkar med duschdraperi, WC, handfat, spegelskåp och kommod.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum, öppen spis, målad tapet i äggskalston, parkettgolv och fönster mot innergården. Balkong i söderläge med utgång mot gården -med föreningens tillstånd skulle en stege ner mot marken kunna vara möjlig.

WC

Liten gästtoalett med wc, handfat och kommod. Ljust klinkergov.

Sovrum 1

Det minsta sovrummet, just till höger vid ingången, har trägolv, ljusa färger på väggarna och utsikt mot Artillerigatan. Rummet har en fast garderob.

Sovrum 2

I hörnet mot innergården ligger detta ljusa sovrum med fönster åt två håll; trägolv och randig tapet.

Sovrum 3

Sovrummet vetter mot Artillerigatan, har vita väggar, trägolv, två garderober med överskåp samt en klädkammare.

Matrum

Matrum med vita målade väggar och trägolv, fönster mot Artillerigatan.

Storlek

Boarea ca 85 m² Föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1945.
Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internet: Föreningen har tecknat ett gemensamt bredbandsavtal med Telenor..

Bilplats

Det finns möjlighet att parkera på gatorna i området. Då det finns flera större arbetsgivare i närområdet råder det naturligtvis en konkurrens om platserna även på dagtid.

Ekonomi

Pris 3 650 000 kr

Andel i föreningen är 4,07 %.

Andel av årsavgift 4,07 %.

Avgift/hyra 6342 kr/mån.

Uppskattad total driftskostnad : 10 308 kr/år , varav:

El : 5 400 kr

Försäkring : 3 120 kr

Övrigt : 1 788 kr

Antal personer i hushållet : 5

Posten övrigt gäller bredbandsavgiften.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 573 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köparen

Bostadsrättens indirekta skuldsättning : 802 757 kr

Kommentar till nettoskuldsättning : Föreningens räntebärande skulder
- räntebärande tillgångar
- likvida medel
* andelstalet för årsavgift (i decimalform) =
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning. (Årsredovisningen för 2022).

Övrigt:

Bostaden har högt i tak, en ljus färgsättning och med flertalet originalgolv bevarade. Hall med förvaring, gäst-wc, ett badrum med badkar och tre sovrum. Vardagsrummet utgång till balkong och rymmer både matplats och soffgrupp. Målsättningen är att föreningens öppna spisar ska inventeras och igångsättas igen. en arbetsgrupp tittar på den saken. Huset stamrenoverades 2021 och fasadrenoveringen färdigställdes under 2023. Inga större reparationer på gång. Direkt närhet till "Ackis" BMC, Ångströmslaboratoriet och även strategiskt belägen i förhållande till Ekonomikum, Juridikum, Carolina Rediviva med flera utbildningsinstanser.

Energideklaration

Energiklass : None, energiprestanda 180 kWh/m² år.

Datum: 2007-10-14

Övriga utrymmen

Tvättstuga, tre maskiner finns i intilliggande byggnad.

Bostadsförening

Namn:

HSB BRF Karolinen

Adress:

Artillerigatan 8, 75237 UPPSALA

Estate number:

JL357

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 30 st lägenheter.

Föreningens webbsida: https://hsbbrfkarolineniuppsala.wordpress.com/

Föreningen äger fastigheten Kåbo 48:2 omfattande adresserna Artillerigatan 4, Artillerigatan 6 A-B och Artillerigatan 8. Marken innehas med äganderätt. Av årsredovisningen från 2023 framgår att föreningen har 27 lägenheter med bostadsrätt och 3 lägenheter med hyresrätt .

Antal lägenheter:

30 varav 3 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Fastigheten har under de senare åren genomgått en genomgripande renovering. Under 2021 stamrenoverades alla lägenheter och under 2023 utförs en fasadrenovering. Föreningen har en sammanlagd belåning på 19,7 milj. eller motsvarande 11073 kr/m². Den genomsnittliga framförhandlade räntan enligt 2022 års årsredovisning på 1,24 %. Värt att poängtera är att 17,7 miljoner av de totalt 19,7 miljoner föreningen har i lån ligger som en långfristig skuld.

Föreningen äger för närvarande 3 hyresrätter. I takt med att hyresgästerna flyttar säljer föreningen lägenheterna. Föreningen har alltså ett stort reservkapital i de hyresrätter man ännu äger. Genom att multiplicera storleken på de kvarvarande bostäderna med ett genomsnittligt kvadratmeterpris för området erhålls summan 8,7 miljoner kronor. Det är en grov uppskattning av det reservkapital föreningen förfogar över.

Sammantaget har föreningen en något högre avgift än genomsnittet, just nu en högre belåning men å andra sidan ett stort reservkapital (i form av tre hyresrätter som ombildas i takt med att hyresgästerna avflyttar). Samtidigt ligger den genomsnittliga räntan för nuvarande lån på låga 1,24 %.

Renoveringar: 2023: Fasadrenovering inklusive nymålade balkonger
2021: Stamrenovering samt nya badrum
2016: Vattenrör i källarstråk byttes ut till största delen inför ett stambyte
2016: Undercentralen byttes ut, parkeringsplatserna fick eluttag med timer
2015: Kulvert för värme och vatten mellan husen byttes ut
2013: Trapphusen målades
2010: Yttertaken renoverades och samtliga hängrännor och stuprör byttes
2007: Fönster och balkongdörrar byttes ut
Oklart årtal: Balkongplattorna gjöts om, elcentral och stigare moderniserades

Avvaktande till restaurering av de öppna spisarna. Även byte till säkerhetsdörrar är en angelägen fråga för styrelsen och föreningsmedlemmarna. Nu närmast till våren 2024 kommer föreningen att göra en satsning på gårdsmiljön.

Parkering:

På föreningens fastighet finns 19 st. parkeringsplatser varav 17 uthyres till föreningens medlemmar och hyresgäster. Kostnad för parkeringsplats är 500 kr/mån. Just nu ingen kö till parkering, däremot är alla nuvarande platser bokade, kontrollerat (2024-05-05).

Det finns möjlighet att parkera gratis på gatorna i området.

Tv och bredband:

Föreningen har ett gemensamt bredbandsavtal.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Det finns grillar och trädgårdsstolar samt ett partytält att låna.

Övrigt

Till bostaden hör ett större förråd på vinden om c:a 20 kvm och ett mindre i källaren.

Område

Kåbo klassas som ett av Uppsalas attraktivaste områden att bo och verka i. Det är lätt att förstå då Uppsalas stora lunga i form av Stadsskogen ligger inom gångavstånd, öppna ytor som Artillerigärdet och insprängda parker och lekområden här och var skapar en stark trivsel i området. Här finns flera universitetsinstitutioner, Zoologen, Paleontologen, Blåsenhus, Språkvetenskapligt centrum samt Sveriges geologiska undersökning, en ICA-affär, restaurang med mera. Strax öster om Kåbo ligger Akademiska sjukhuset och vid dess södra del, mot Stadsskogen till, ligger Uppsala biomedicinska centrum. Tidigare fanns i Kåbos östra del ett länsfängelse uppfört 1862, numera renoverat huserande företag. Vid gränsen mot Eriksberg i nordväst ligger Bergaskolan, och norr därom Ekeby och de stora studentbostadsområdena.

Allmänt

Kåbo ligger just utanför stadskärnan och därmed når du som boende här all tänkbar service inom 10 minuter. En välfungerande Ica-butik, flertal restauranger, Studenternas, gym, Leijons Stenugnsbageri, förskolor, Kåbohälsan och hela Universitetssjukhuset för att nämna några exempel.

Kommunikation

Centralt beläget med goda bussförbindelser, cykel och promenadvägar.

Visningar:

Söndag 14/7 16:30 – 17:00
Välkommen att boka in er på visning. BOKA VISNING

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 403
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 3 650 000 kr
Avgift: 6 342 kr
Storlek: 85 m²
Antal rum: 4 rum
Våning: 1 av 3

Information:

  Årsredovisning 2022 _ Brf Karolinen
  Frågelista och driftskostnad

Planritning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: