slider

Till salu

Östra Ågatan 73C,
Uppsala - Centrum

Östra Ågatan 73C

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  81.3 Kvm
 • Pris
  3.500.000 kr
 • Rum
  3 Rum

Brf Kungsängsliljan är ett populärt boende bland Uppsalas seniorer. Det centrala läget och de vackra omgivningarna längs med årummet gör sitt till, likaså att det finns ett stort utbud av gemensamma utrymmen och aktiviteter, såsom bl.a. övernattningsrum, gymnastiksal, hobbyrum och sysal. En gemensam middagsrestaurang skapar liv och rörelse i vardagen. Väl uppe på våningsplan 3 (2,5 i hissen) kan man njuta av utsikten mot Uppsala slott, Tullhuset, årummet och Stadsparken. Bostaden har fina kvaliteter, som en rymlig och välkomnande hall, kök med en rejäl matplats, ett vardagsrum att samla familjen i, ett tv-rum att koppla av i, ett mindre sovrum och ett kaklat badrum med tvättmaskin. En serviceavgift à 1400 kr/mån och person läggs till den ordinarie månadsavgiften. Läs gärna mer på: brf-kungsangsliljanuppsala.se. Varmt välkommen till ett vackert boende i centrala Uppsala. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare Johan Leijonhufvud, johan@leijonhufvuds.se eller 076-101 16 69 om du har något du undrar över.

Planlösning

Bostaden upplevs som luftig och generös, mycket tack vare ljusinsläppet från två väderstreck. Det är gott om plats i de olika delarna av bostaden, inga större trösklar vilket gör att det är enkelt att ta sig fram t.ex. med rollator. Det är skönt att sitta på balkongen där du kan titta ut över Fyrisån och så här års även över en vackert grönskande Stadsträdgård.

Interiör

Hall

En möblerbar hall med hatthylla, tapetserade väggar (Joseph Frank) och ekparkettgolv. Två garderober och klädkammare.

Kök

Köket nås från hall och sovrum/allrum. Plats för matbord. Vit skåpsinredning med vitrinskåp och mosaik/kakel ovanför arbetsbänkarna. Maskinell utrustning i form av diskmaskin (2019), inbyggd ugn, fläkt, delad kyl/frys och spishäll. Ljusa väggar och ekparkettgolv. Från fönstret, utsikt mot innergården.

Sovrum/Allrum

Mellan kök och vardagsrum ligger ett stort rum som kan fungera som sovrum, allrum eller tv-rum. Fönster mot innergård. Ljusa väggar och ekparkettgolv, två fristående garderober. Pardörrar med glas mot vardagsrum samt dörr mot kök.

Sovrum

Mindre rum som förutom sovrum kan fungera som tv-rum, där man ägnar sig åt sin hobby eller som kanske kan finnas till hands för övernattande gäster. Ljusa väggar och ekparkett. Utsikt mot östra Ågatan.

Vardagsrum

Mötet med vardagsrummet sker direkt från hallen. Generöst med plats för både matsalsbord och soffgrupp. Ljusa väggar och ekparkettgolv. Utgång till inglasad balkong med utsikt mot årummet, Stadsparken och Uppsalas större sevärdheter.

Badrum

Kaklat badrum med klinkergolv, dusch, wc, tvättställ med kommod, överskåp och tvättmaskin.

Storlek

Boarea ca 81.3 m² föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1984.
Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Mekanisk, typ till och frånluft.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internet: Tele 2 Telia.

Ekonomi

Pris 3 500 000 kr

Andel i föreningen är 1,0845 %.

Andel av årsavgift 1,0845 %.

Avgift/hyra 6516 kr/mån. I avgiften ingår: Inklusive, värme, vatten och grundutbud kabel-tv. Tillkommer gör en serviceavgift om 1400 kr/mån..

Uppskattad total driftskostnad : 26 900 kr/år , varav:

El : 6 350 kr

Försäkring : 3 750 kr

Övrigt : 16 800 kr

Antal personer i hushållet : 1

Driftskostnaden är schablonberäknad. Posten övrigt utgör en obligatorisk avgift (1400) till föreningen.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 573 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köparen

Bostadsrättens indirekta skuldsättning : 283 116 kr

Kommentar till nettoskuldsättning : Föreningens räntebärande skulder
- räntebärande tillgångar
- likvida medel
* andelstalet för årsavgift (i decimalform) =
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning. (Årsredovisningen för 2022).

Övrigt:

Centralt beläget med direkt närhet till Fyrisån med trevliga promenadstråk. Vid kajen finns restauranger, och Skoklosterbåtarna har här sin utgångspunkt. På andra sidan ån ligger Svandammen och gröna Stadsträdgården med bl.a. sommarcafé, Parksnäckan samt en välbesökt lekpark. Du finner ett stort restaurangutbud och flera mysiga caféer inom bekvämt promenadavstånd. Det samma gäller stadens kulturliv med exempelvis Stadsteatern, Regina teatern, Uppsala Konsert och kongress samt flera biografer, muséer och gallerier. Värt att nämnas är att det gamla kvarnenområdet håller på att rustas upp; här kommer ett nytillskott av kultur och nöje att etableras, endast ett stenkast bort. Du kommer att kunna njuta av kaféer och restauranger eller bara låta dig inspireras av besök i någon av de många konstgallerierna eller gå på teater bland mycket annat.

Energideklaration

Energiklass : D

Datum: 2018-03-22

Primärenergital: 109 kWh/m², år

Övriga utrymmen

Lägenhetsförråd finns i källaren.

Bostadsförening

Namn:

BRF Kungsängsliljan

Adress:

Östra ågatan 73C, Lgh 1401, 75322 UPPSALA

Estate number:

JL352

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 97 st lägenheter.

Bostadsrättsföreningen Kungsängsliljan består av 97 lägenheter (1 ½ - 4 rum) på Östra Ågatan 73/Kålsängsgränd 1. Husen byggdes 1984-1986 av byggmästare Anders Diös.

En ekonomisk förening ansvarar för restaurangen, därav serviceavgiften på 1400 kr/mån.

BRF Kungsängsliljan sköter alla övriga delar såsom drift, underhåll och daglig skötsel av allmänna utrymmen.

Antal lägenheter:

97 varav 0 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Föreningen har en stabil ekonomi. Den 1 januari 2024 höjdes avgifterna med 7 procent. Föreningen har en ambitiös underhållsplan (fönsterrenoveringar, nya fläktaggregat med kylfunktion mm). Några kommentarer till föreningens nyckeltal, man kan konstatera att föreningen är lägre belånad än snittföreningen, har en framförhandlad genomsnittlig ränta på goda 0,92 % och en årskvadratmeteravgift som ligger högre än genomsnittet och det är också rikmligt då föreningen har större gemensamma ytor att ta hand om, än vad som är fallet för de allra flesta andra bostadsrättsföreningar i Uppsala.(Årsredovisning 2022)

Renoveringar: 2008 - Installation fiber. Normalt underhåll.
2013 - Byte tvättmaskin. OVK.
2014 - Underhåll samt byte av hissar, det finns åtta hissar, så arbetet sprids ut under några år. Byte cirkulationspump och värmeväxlare.
2015 - Målning och plåtarbete på mindre tak mot innergård.
2016 - Fasadrenovering
2018 - Hissrenovering
Under 2024 Byte av rör och ventiler

Är radonmätning gjord? Nej
Är vattenstammar utbytta? Nej
Är avloppsstammarna utbytta? Nej

Kommande:
Föreningen följer underhållsplanen, fönsterrenovering står på tur, nya fläktaggregat med kylfunktion med mera.

Parkering:

Föreningens parkeringsplatser (20 varav 9 i garage och 11 med eluttag) fördelas enligt ett kösystem. Garageplats 1100:-/mån och uteplats 450:-/mån. Platser finns även för reducerad avgift enligt servitut i intilliggande parkeringshuset Grimhild. Laddstolpar finns i närheten, nere vid Hamnplan.

Tv och bredband:

Kabel-tv via Tele2:s basutbud ingår i avgiften. Telia har dragit in ett fibernät i fastigheten, nyttjandet betalas av den boende.

Äger föreningen marken?:

Ja

Område

De centrala delarna av Uppsala utgörs av en blandad bebyggelse. Här och var finns det insprängda parker och längs med Fyrisån finns det fina promenadstråk. Det är gångavstånd till flertalet gallerior, restauranger och nöjesaktiviteter, som, Uppsala konsert och kongress, Stadsteatern m.m. Uppsalas största shoppinggata ligger bara ett par hundra meter bort.

Allmänt

I S:t Pers- och Svavagalleriorna finner du det mesta av service. I och runt Stora Torget och längs med hela gågatan finner du alla de välkända klädkedjorna, fina caféer samt restauranger.

Kommunikation

Centralstationen med buss och tågförbindelser knyter samman staden.

Budgivning:

HÖGSTA BUD: 3 450 000 kr

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 209
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 3 500 000 kr
Avgift: 6 516 kr
Storlek: 81.3 m²
Antal rum: 3 rum
Våning: 3 av 6

Planritning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: