slider

Sålt

Banérgatan 10B,
Uppsala - Kåbo

Banérgatan 10B

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  60 Kvm
 • Som utgångsbud
  2.490.000 kr
 • Rum
  2 Rum

Denna ljusa lägenheten högst upp i huset på våning 3 av 3, har högt i tak, och en lugn, omfamnande atmosfär. Balkongen i sydvästläge är en trevlig plats att både läsa en bok, eller umgås på. Många av originaldetaljerna i bostaden finns kvar. Visst mått av renovering föreligger, dock är bostaden i nuvarande skick fullt funktionsduglig Arbetar du på Akademiska sjukhuset, Uppsala Science Park, eller BMC så innebär det endast gångavstånd till jobbet. Annars tar det max 10 min med cykel in till stan. I närområdet hittar du enkel och bra service, såsom Icabutik, lokala restauranger, sjukhusapotek och flera olika träningsanläggningar att välja på. Är du intresserad av att få mer information - kontakta ansvarig fastighetsmäklare, Johan Leijonhufvud: 076 101 16 69.

Planlösning

Ljus lägenhet där flera originalgolv är bevarade. Högt i tak, fina förvaringslösningar, rymligt vardagsrum, bra sovrum med garderober, stamrenoverat badrum med dusch, gemytligt matrum och ett praktiskt arbetskök.

Interiör

Hall

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning, parkettgolv samt ljust målade väggar. Längre in i hallen finns en rymlig fast klädkammare.

Vardagsrum

Ljus trevlig känsla i rummet. Stora fönster ut mot parkeringen. Målade väggar med struktur och parkettgolv. Utgång till den nymålade balkongen med sydvästläge.

Kök

Praktiskt arbetskök med gott om skåpsförvaring och även med fina arbetsytor. Vita köksluckor, diskbänk med dubbla hoar och kakel ovanför. Maskinell utrustning i form av delad kyl/frys, ugn, häll och fläkt. Målade väggar och parkettgolv.

Matrum

Matrum med plats för 4-5 personer. Fönster med utsikt mellan gårdarna. Ljust målade väggar och parkettgolv. Tillgång till två klädkammare.

Badrum

Stamrenoverat badrum med kakel och klinker, dusch, duschväggar, WC , samt spegelskåp ovanför handfatet. Badrummet gjordes senast om 2003.

Sovrum

Rymligt ljust och fint sovrum. Plats för dubbelsäng och övriga sängmöbler. Fönster mot innergård, där eftermiddagssolen lyser in. Originalgolv/parkett och ljus tapet.

Storlek

Boarea ca 60 m² föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1945.
Renoveringar : Flerfamiljshus. Byggår 1945. Renoveringar : Föreningen har genomfört löpande underhåll av fastigheten av de större renoveringarna kan nämnas; byte av VA-stammar, elrenovering, tilläggsisolering av fasaden, fönsterbyte, fasadrenovering, ommålning av balkonger och installation av säkerhetsdörrar. Alldeles nyligen avslutades arbetet med takomläggningen och fasadmålningen.

Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Ekonomi

Som utgångsbud 2 490 000 kr

Andel i föreningen är 2,3028 %.

Andel av årsavgift 2,3 %.

Avgift/hyra 3974 kr/mån. I avgiften ingår: I avgiften ingår, värme, vatten och basutbudet för ComHem.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 325 kr som betalas av köparen

Bostadsrättens indirekta skuldsättning : 300 547 kr

Kommentar till nettoskuldsättning : Föreningens räntebärande skulder
- räntebärande tillgångar
- likvida medel
* andelstalet för årsavgift (i decimalform) =
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning. (Årsredovisningen för 2022).

Energideklaration

Energiklass : D

Datum: 2008-02-02

Bilplats

Föreningen har i dagsläget kö till både garage och uppställningsplats för bil.

Övriga utrymmen

För föreningens medlemmar finns två gemensamma tvättstugor med var sitt tillhörande torkrum, en belägen i huset på Banérgatan 6 och en på Banérgatan 8. Det finns även cykel och barnvagnsförråd, hobbyrum samt en samlingslokal. Nyligen har ett utrymme i källaren inretts till att bli ett övernattningsrum. Till varje bostad hör ett förråd. Till den här bostaden hör det två förråd, som ligger i källaren. Ett på c:a 2 m² och ett på c:a 5 m². Nyligen uppfördes en nytt utrymme för sortering av sopor mellan innergården till hus 6-8.

Bostadsförening

Namn:

Brf Pansarbilen

Adress:

Banérgatan 10B, 75237 UPPSALA

Estate number:

JL337

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 36 st lägenheter.

Föreningen förvärvade 1986 fastigheten Kåbo 51:1. På fastigheten stod då tre byggnader i tre plan plus källare. Innan övertagandet genomfördes flera större reparatIoner, såsom byte av VA-stammar, elrenovering, tilläggsisolering av fasad samt byte av fönster till 3-glas. Av de totalt 36 bostäderna utgörs 18 st. av 2 rok, 9 st. av 3 rok samt 9 st. av 4 rok.

I föreningen finns övernattningsrum, hobbyrum och tvättstugor (2 st). Stort och lättillgängligt utrymme för cykel- och barnvagnsparkering med ingång från gaveln. Föreningen har ett separat soprum med återvinningskärl för papper, plast, glas, metall etc.

Antal lägenheter:

36 varav 0 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Föreningen har som helhet en mycket god ställning. Föreningen har en belåning på 5826 kr/m² eller sammanlagt 15 milj. enligt årsredovisningen för 2022. Det finns inga beslut tagna gällande ytterligare avgiftshöjning.

Antal lokaler:

1

Renoveringar: 1986 Fönsterbyte till 3-glas
1986 Tilläggsisolering av fasad
1986 Elrenovering
1986 Va-stammar
2007 Balkongrenovering
2008 Utbyte av tvättmaskin, pump, installering av torkskåp
2009 Målningsarbeten, spolning av samtliga stammar i kök och badrum
2010 OVK, byte av elmätare
2010-2011 Installation av fyra källsorteringsskåp
2013 Dränering av grund på Banergatan 10
2014 Ny serviceledning och asfaltering
2013 OVK samt eldstadskontroll
2014 Byte av samtliga radiatorventiler och injustering av värme
2015 Målning av fönster
2015 Radonmätning
2015 Byte av luftavfuktare i torkrum
2015 Installation av nya armaturer i soprum samt LED-belysning
2016 Byte av två källardörrar
2016 Dränering av grund på Banergatan 8
2017 Byte av 2 st tvättmaskiner
2017 Installation av fiber i fastigheten
2018 Målning av källare och torkrum
2018 Sotning, ventilationsrengöring och brandskyddskontroll
2019 Föreningslokal ombyggd till övernattningsrum
2019 Stamspolning
2020 Byte värmeväxlare undercentral
2021-2022 Färdigställande av fasadrenovering, takbyte och målning av balkonger
2022 Nybyggnation av ett rymligt soprum
Planerade renoveringar

Efter att under de senaste åren ha utfört en rad större renoveringar är det inga större reparationer på gång, det har förts diskussion gällande installation av solceller.

Parkering:

Det är för närvarande kö till föreningens parkeringsplatser men både gratisparkering och mot avgift finns inom området. Föreningen har nyligen installerat ett antal laddstolpar till elbil.

Tv och bredband:

Bredband genom fiber, där grundutbudet för kabel-tv ingår i avgiften.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Under 2023 avslutades ett arbete med tak, fasad, sophus samt renovering av underliggande stammar. Portkod till samtliga ingångar.

Område

Kåbo är ett av Uppsalas attraktivaste områden att bo och verka i. Det är lätt att förstå då Uppsalas stora lunga i form av Stadsskogen ligger inom gångavstånd, öppna ytor som Artillerigärdet och insprängda parker och lekområden här och var skapar en stark trivsel i området. Här finns flera universitetsinstitutioner: Zoologen, Paleontologen, samt Sveriges geologiska undersökning. Området är försett med en ICA-affär, restauranger med mera. Strax öster om Kåbo ligger Akademiska sjukhuset och vid dess södra del, mot Stadsskogen till, ligger Uppsala biomedicinska centrum. Vid gränsen mot Eriksberg i nordväst ligger Bergaskolan, och norr därom Ekeby och de stora studentbostadsområdena.

Allmänt

Kåbo ligger just utanför stadskärnan och därmed når du som boende här all tänkbar service inom 10 minuter: Studenternas, gym, Leijons Stenugnsbageri, förskolor, Eriksbergskyrkan och Kåbohälsan för att nämna några exempel.

Kommunikation

Centralt beläget med goda bussförbindelser, cykel och promenadvägar.

Budgivning:

HÖGSTA BUD: 2 490 000 kr

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 34
Bostadsform: Bostadsrätt
Som utgångsbud: 2 490 000 kr
Avgift: 3 974 kr
Storlek: 60 m²
Antal rum: 2 rum
Våning: 3 av 3

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: