slider

Sålt

Torgny Segerstedts allé 21,
Uppsala - Rosendal

Torgny Segerstedts allé 21

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  27 Kvm
 • Pris
  1.600.000 kr
 • Rum
  1 Rum

I Södra Rosendal ligger denna välplanerade 1:a om 27 m² och ett sovloft om c:a 12 m². Uppe på våningsplan 2 letar sig solen in genom det höga fönsterpartiet och genom balkongfönstret. Det unika öppna läget ut mot det lilla torget nedanför ger dig välbehövliga extra timmars solljus. Standarden är hög, takhöjden imponerande och tillsammans med en genomtänkt planlösning blir boendet bekvämt till och med för två personer. Sovloftet rymmer en större säng, förvaring och yta för skrivbord- och/eller gaming vilket gör att lägenheten kan brukas på flera olika sätt. Badrummet är helkaklat och utrustat med kombimaskin (tvätt och tork). Med hiss från markplan, löparbana på taket, gym, danscenter, apotek och ICA-butik i samma fastighet klarar du vardagen utomordentligt. Lägg därtill närhet till bank, cykelreparatör, trevliga restauranger, tennisplaner och gym.

Planlösning

Många studenter rör sig i området; det är naturligt med tanke på närheten till BMC, Ångström och SLU. Det som värdesätts är enkelheten, att kunna vara spelbar utan att behöva ha tillgång till bil. Många älskar skogspromenaderna i Stadsskogen och att man enkelt kan ta sig till affärsområdet i Boländerna och handla. I närheten finns även vackra Hågadalen. Arkitekterna som verkar i området arbetar mycket med att skapa sociala ytor, trygga ytor och ytor för rörelse och avkoppling. Det återspeglar sig i den tillåtande och familjära stämning som råder i området.

Anmäl dig gärna till visningen!

Interiör

Hall

Hallen har två garderober samt plats för ytterkläder. Till höger finns trappan upp till sovloftet.

Badrum

För att vara en bostad på 27 m² är badrummet ytterst generöst och rymmer många av de faciliteter man vill ha tillgång till i ett modernt boende: klinkergolv och kaklade väggar, toalett, dusch, handfat, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt städskåp.

Vardagsrum och kök

Väl inne i bostaden möts du av den generösa takhöjden och ljuset från de stora fönstren. Det som särskiljer denna bostad från många andra i området, är just balkongen med det öppna fria läget! Arbetsköket ligger sida vid sida med vardagsrummet. Köket är utrustat med vita släta köksluckor och stänkskydd i glas samt en rostfri diskho. Här finns diskmaskin, induktionshäll, kombinerad ugn/mikro, fläkt samt kyl och frys.

Storlek

Boarea ca 27 m² , biarea ca 12 m². Föreningens information. .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 2017.
Renoveringar : Inga större renoveringar planerade i närtid.

Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Bergvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Mekanisk; typ till- och frånluft med återvinning.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Ekonomi

Pris 1 600 000 kr

Andel i föreningen är 0,243485 %.

Avgift/hyra 1611 kr/mån. I avgiften ingår: Värme ingår i avgiften. Obligatorisk avgift för bredband/TV 205 kr/mån. Avgift vatten 127 kr/mån + förbrukning. Avgift el 33 kr/mån + förbrukning.

Uppskattad total driftskostnad : 6 750 kr/år , varav:

El : 1 200 kr

Vatten/avlopp : 1 560 kr

Försäkring : 1 530 kr

Övrigt : 2 460 kr

Antal personer i hushållet : 1

Posten "övrigt" utgörs av en obligatorisk bredbandsavgift.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köparen

Bostadsrättens indirekta skuldsättning : 237 000 kr

Kommentar till nettoskuldsättning : Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utgår från föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen baseras på senast, tillgängliga årsredovisning. Vill du veta mer, vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Energiklass : C

Primärenergital: 74 kWh/m², år

Bostadsförening

Namn:

BRF Inspiration Rosendal

Adress:

Torgny Segerstedts allé 21, 75644 UPPSALA

Estate number:

JL322

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 347 st lägenheter.

Bostadsrättsföreningen består av 347 lägenheter på mellan 27-90 m². Merparten av lägenheterna är ettor med en takhöjd på 3,7 meter och ett sovloft på ca 12 kvadratmeter (biyta). Alla lägenheter har ett stort fönsterparti, vilket ger ett fint ljusinsläpp ända upp till sovloftet. Uppe på husets tak erbjuds löparbana, basketplan och en takterrass. År 2018 belönades BRF Inspiration med Sveriges Arkitekters Bostadspris.

Föreningensekonomi:

Inga större avgiftsförändringar är planerade. Föreningen har funnits sedan 2017 och i en relativt hög belåning, c:a 11.000 kr/m², så är det med många relativt nya föreningar. Föreningen har dock sedan bildandet kunnat göra årliga amorteringar av lånen. En stor fördel som kommer med nya föreningar är de låga driftskostnaderna och här utmärker sig föreningen tack vare bergvärme, värmeåtervinning på butikens kylaggregat, solceller samt med avancerad styr- och reglerteknik.

Antal lokaler:

8

Parkering:

Totalt 96 garageplatser.
3 MC-platser á 350 kr/månad (inkl. moms)
17 Laddningsbara platser á 1695 kr/månad (inkl. moms) Elen igår i detta pris. 76 vanliga platser á 1395 kr/månad.
För närvarande ( 2023-11-10) är det ingen kö till parkeringsplats.

Tv och bredband:

Genom ett gruppavtal gällande alla lägenheter levererar Comhem
TV, bredband samt IP-telefoni. Kostnaden uppgår till 205 kr per månad och är obligatorisk.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

All nyckelhantering för bostadsrättsföreningen
sköts av Uppsala Värdeskydd och Teknik AB.

Område

Rosendal ligger insprängt mellan Norby och Kåbo alldeles intill Stadsskogen. Det ligger med cykelavstånd till alla de stora arbetsgivarna såsom Akademiska sjukhuset, SLU och Ångström samt nära ett flertal institutioner och företag i Gluntenområdet. Gillar du aktivitet och rörelse passar Rosendal dig perfekt. Här finns flera gym, tennishall och padelbanor. Service i form av ett par livsmedelsbutiker, apotek och ett flertal restauranger.

Allmänt

ICA-butik, apotek, bank, restauranger, cykelhandel m.m

Kommunikation

Bussar går regelbundet från Vårdsätravägen.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: A1216
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 1 600 000 kr
Avgift: 1 611 kr
Storlek: 27 m²
Antal rum: 1 rum
Våning: 2 av 6

Information:

  Hur tankarna bakom projekten i Rosendal ser ut.
  Bostadsprospekt

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: