slider

Sålt

Artillerigatan 8,
Uppsala - Kåbo

Artillerigatan 8

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  85 Kvm
 • Pris
  4.150.000 kr
 • Rum
  4 Rum

Genuint renoverad och smakfullt inredd bostad med kvalitativa materialval är vad som nu snart visas i attraktiva Kåbo. Charmig och funktionell fyra med nyligen stamrenoverat badrum, renoverat kök med nya vitvaror och i övrigt fräscha ytskikt. Just utanför stadens puls, i ett perfekt läge i förhållande till Ackis, BMC och Ångström, ligger denna unika bostad. I lugna trygga kvarter och med en god förening i ryggen sover du gott om natten. Till bostaden hör ett generöst vindsförråd om c:a 15 m² liksom ett mindre källarförråd om c:a 3 m² Bostaden passar flera: för dig som jobbar inom vården, universitetet, pendlar till Stockholm, som vill flytta från större - eller från mindre - eller för dig som bara vill flytta in helt enkelt.

Planlösning

Bostaden ligger just utanför den absoluta stadskärnan med direkt närhet till "Ackis" BMC, Ångströmslaboratoriet och även strategiskt belägen i förhållande till Ekonomikum, Juridikum, Carolina Rediviva med flera utbildningsinstanser. Bostaden har en generös takhöjd, djupa fönsternischer, parkettgolv i vardagsrummet och utsikt mot en lugn innergård. Köket är nyligen renoverat och badrummen är stamrenoverade 2021.

Interiör

Hall

Liten, funktionell hall med plats för avhängning till höger. Vitpigmenterad askparkett på golvet och mönstrad tapet på väggarna.

Sovrum/Jungfrukammare

Slipat trägolv och randig tapet, en fast garderob och fönster ut mot Artillerigatan.

WC

Gästtoalett i hallen med WC, handfat, kaklat under spegeln och golv i kalksten med golvvärme.

Kök

Utomordentligt fint kök från Marbodal med nya vitvaror, arbetsytan och golvet är av vitoljad ask. Lackade luckor i sandfärgad ton. Vitt kakel ovanför diskbänken och målade väggar. Goda förvaringsmöjligheter och gott om arbetsyta. Här sitter man utan problem 6-8 personer runt matbordet. Två fönster ut mot Artillerigatan. Utrustningen utgörs av spis, ugn, fläkt, kyl/frys, mikro och diskmaskin (2021).

Sovrum

Rymligt sovrum med både klädkammare och två fasta garderober med överskåp; mönstrad tapet, slipat trägolv och fönster mot Artillerigatan.

Badrum

Alldeles nyligen stamrenoverades badrummet; golv i kalksten med golvvärme, eldriven handdukstork och kaklade väggar (3/4). Dusch med duschvägg, WC, handfat och kommod från Svedberg.

Inre hall

Passage mellan två av sovrummen. Två fasta förvaringsskåp med överskåp.

Sovrum

Master bedroom med tapet och vitpigmenterad askparkett, fönster mot innergården samt mot gaveln. Generöst garderobsparti längs med ena väggen. Ingång både från den inre hallen och från vardagsrummet.

Vardagsrum

Generöst vardagsrum, målad tapet och parkettgolv, fönster mot innergården, öppen spis (just nu råder eldningsförbud) samt utgång till balkong.

Storlek

Boarea ca 85 m² Föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1945.
Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Det finns möjlighet att parkera på gatorna i området. Då det finns flera större arbetsgivare i närområdet råder det naturligtvis en konkurrens om platserna även på dagtid.

Ekonomi

Pris 4 150 000 kr

Andel i föreningen är 4,07 %.

Andel av årsavgift 4,07 %.

Avgift/hyra 5285 kr/mån.

Uppskattad total driftskostnad : 10 550 kr/år , varav:

El : 8 500 kr

Försäkring : 1 750 kr

Övrigt : 300 kr

Antal personer i hushållet : 3

Driftskostnaden är schablonberäknad, detta beroende på att nuvarande kunder för 2022 hade ett fast elavtal som inte riktigt speglade verkligheten.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 312 kr som betalas av köparen

Bostadsrättens indirekta skuldsättning : 930 325 kr

Kommentar till nettoskuldsättning : Uppgiften är hämtad från årsredovisningen (2022).

Energideklaration

Energiklass : E, energiprestanda 180 kWh/m² år.

Datum: 2007-10-14

Övriga utrymmen

Tvättstuga och cykelförvaring i källaren. Föreningen hyr även ut extraförråd i hus nummer 4 och 6.

Bostadsförening

Namn:

HSB BRF Karolinen

Adress:

Artillerigatan 8, Lgh 1101, 75237 UPPSALA

Estate number:

JL312

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 30 st lägenheter.

Föreningens webbsida: https://hsbbrfkarolineniuppsala.wordpress.com/

Föreningen äger fastigheten Kåbo 48:2 omfattande adresserna Artillerigatan 4, Artillerigatan 6 A-B och Artillerigatan 8. Marken innehas med äganderätt. Av årsredovisningen från 2021 framgår att föreningen har 26 lägenheter med bostadsrätt ( 1801 m²) och 4 lägenheter med hyresrätt (282 m²). Efter nuvarande avyttring ( 27 st respektive 3 st.)

Antal lägenheter:

30 varav 3 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Fastigheten har under de senare åren genomgått en genomgripande renovering. Under 2021 stamrenoverades alla lägenheter och under 2023 utförs en fasadrenovering. Föreningen har en sammanlagd belåning på 19,7 milj. eller motsvarande 11073 kr/m². Den genomsnittliga framförhandlade räntan enligt 2022 års årsredovisning på 1,24 %. Värt att poängtera är att 17,7 miljoner av de totalt 19,7 miljoner föreningen har i lån ligger som en långfristig skuld.

Föreningen äger för närvarande 3 hyresrätter. I takt med att hyresgästerna flyttar säljer föreningen lägenheterna. Föreningen har alltså ett stort reservkapital i de hyresrätter man ännu äger. Genom att multiplicera storleken på de kvarvarande bostäderna med ett genomsnittligt kvadratmeterpris för området erhålls summan 8,7 miljoner kronor. Det är en grov uppskattning av det reservkapital föreningen förfogar över.

Sammantaget har föreningen en medelhög avgift, just nu en högre belåning men å andra sidan ett stort reservkapital samtidigt som den genomsnittliga räntan för nuvarande lån ligger på låga 1,24 %.

Renoveringar: 2007 Installation av nya fönster och balkongdörrar
2010 Nyläggning av tegeltak
2015 Kulvert för värme och vatten mellan byggnaderna utbytta
2016 Vattenrör till största delen utbytta i källarstråk inför stamrenovering
2016 Nyinstallation av undercentral för fjärrvärme
2021 Stamrenovering
2022 Uppdatering av vissa delar av servicecentralen
2022 Renovering av värmesystemet.
2023 Fasadrenovering

Planerade insatser:
Planerar ett antal schaktjobb som har fördel av att samordnas bl.a. utbyte av elkablarna som kopplar fastigheterna till lokalnätet, elbilsladdare och dränering av hus 6. Det är inga stora projekt planerade. Föreningen har under de senaste åren jobbat hårt med både stam och fasadrenovering.

Avvaktande till restaurering av de öppna spisarna. Även byte till säkerhetsdörrar är en angelägen fråga för styrelsen och föreningsmedlemmarna. Nu närmast till våren 2024 kommer föreningen att göra en satsning på gårdsmiljön.

Parkering:

På föreningens fastighet finns 19 st. parkeringsplatser varav 17 uthyres till föreningens medlemmar och hyresgäster. Kostnad för parkeringsplats är 400 kr/mån. Just nu ingen kö till parkering, däremot är alla nuvarande platser bokade, kontrollerat (2023-09-20).

Tv och bredband:

Det finns inkopplat bredband genom Telenor eller Tele2. Man tecknar egna bredbandsavtal. Samma leverantörer har även hand om TV.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Det finns grillar och trädgårdsstolar samt ett partytält att låna.

Område

Kåbo klassas som ett av Uppsalas attraktivaste områden att bo och verka i. Det är lätt att förstå då Uppsalas stora lunga i form av Stadsskogen ligger inom gångavstånd, öppna ytor som Artillerigärdet och insprängda parker och lekområden här och var skapar en stark trivsel i området. Här finns flera universitetsinstitutioner, Zoologen, Paleontologen, Blåsenhus, Språkvetenskapligt centrum samt Sveriges geologiska undersökning, en ICA-affär, restaurang med mera. Strax öster om Kåbo ligger Akademiska sjukhuset och vid dess södra del, mot Stadsskogen till, ligger Uppsala biomedicinska centrum. Tidigare fanns i Kåbos östra del ett länsfängelse uppfört 1862, numera renoverat huserande företag. Vid gränsen mot Eriksberg i nordväst ligger Bergaskolan, och norr därom Ekeby och de stora studentbostadsområdena.

Allmänt

Kåbo ligger just utanför stadskärnan och därmed når du som boende här all tänkbar service inom 10 minuter. En välfungerande Ica-butik, flertal restauranger, Studenternas, gym, Leijons Stenugnsbageri, förskolor, Kåbohälsan och hela Universitetssjukhuset för att nämna några exempel.

Kommunikation

Centralt beläget med goda bussförbindelser, cykel och promenadvägar.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 80998-01-01-00804
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 4 150 000 kr
Avgift: 5 285 kr
Storlek: 85 m²
Antal rum: 4 rum
Våning: 2 av 3

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: