slider

Sålt

Årstagatan 19 A,
Uppsala - Salabacke

Årstagatan 19 A

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  56.5 Kvm
 • Pris
  1.825.000 kr
 • Rum
  2 Rum

Välkommen till en välplanerad och fräsch 2:a om 57 kvm i populära Salabacke. Här bor du i ett utmärkt läge endast en trappa upp. Lägenheten erbjuder en luftig hall med gott om utrymme för klädförvaring, kök med plats för matbord där 4-5 personer kan sitta, sovrum med inbyggda garderober, kaklat badrum och tvättmaskin samt vardagsrum med parkettgolv. Från vardagsrummet nås balkongen i soligt sydvästläge med utsikt över den väl tilltagna och generösa innergården. Föreningen har en låg belångsgrad, bergvärme finns och flera av de större reparationerna är utförda. Läs gärna mer under avsnittet "förening". Via föreningen har du möjlighet att nyttja tvättstuga med separat torkrum, mangelrum, hobbyrum, barnvagnsrum samt cykelförråd. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för att boka en visning.

Planlösning

Välkommen en optimalt planerad 2:a om 57 kvm i populära Salabacke. Här bor du i ett utmärkt läge endast en 1 trappa upp. Lägenheten bjuder på en rymlig hall med klinkergolv och golvvärme med gott om utrymme för förvaring, nyrenoverat kök med plats för matbord för 4-5 personer, sovrum med inbyggda garderober, kaklat badrum , vägghängd wc, dusch och tvättmaskin samt vardagsrum med parkettgolv. Från vardagsrummet finns utgång till balkongen som ligger i soligt sydvästläge med utsikt över den generösa innergården.

Interiör

Hall

Ljus hall, nymålat 2021 med klinkergolv försett med golvvärme och plats för avhängning. I hallen finns även en klädkammare.

Kök

Köket byttes ut 2016, köksbänkarna i massivt trä ligger på en bekväm arbetshöjd, de helkaklade väggarna och de fyra fria enkla hyllplanen andas bistro och restaurangkökskänsla. Gott om lådförvaring, ( kastrullförvaring, 2 kökslådor + kryddlåda med insats, ytterligare kökslådor 6 st, källsortering för tre kärl, torrskafferi, städskåp med överskåp, fyra, ja rejäla förvaringsmöjligheter helt enkelt. Väl fungerande vitvaror och matplats för 4-5 personer. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (2016), ugn, spishäll, fläkt och diskmaskin (2016). Enhetligt grått och vitt klinkergolv i kök samt hall. Fönster mot Årstagatan. På golvet ligger det ett likadant golv som i hallen.

Sovrum

Harmoniskt sovrum, nytapetserat 2021) med plats för större säng och gott om förvaring i form av platsbyggda garderober. Rummet är alldeles nytapetserat -soft mörkgrå. På golvet ligger ett parkettgolv Fönster mot Årstagatan

Vardagsrum

Vardagsrum med parkettgolv med ljusgrå väggar. Rummet bjuder på ett härligt ljusinsläpp och här finns gott om plats för möblering av både soffgrupp och matgrupp.

Balkong

Från vardagsrummet nås den mysiga balkongen med ny trätrall 2021. Det sydvästliga läget erbjuder sol större delen av dagen och det finns plats för mindre bord och stolar.

Badrum

Ljust badrum med vita kaklade väggar och grått klinkergolv. I badrummet finns WC, handfat med spegelskåp, dusch, duschvägg och tvättmaskin. Tvättmaskin, duschvägg, blandare och övrig badrumsinredning inköptes 2019.

Storlek

Boarea ca 56.5 m² .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1954.
Fönster : 3-glas

Uppvärmning : markvärmepump(el)/(bergvärme)

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Mekanisk (endast frånluft), m. återv..

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: markvärmepump(el)/(bergvärme)

Bilplats

Under varje kvarter nyproduktion i Östra Salabacke byggs parkeringsgarage och längs Fyrislundsgatan skapas kantstensparkeringar för framför allt de nyetablerade verksamheterna.

Ekonomi

Pris 1 825 000 kr

Andel i föreningen är 0,8617 %.

Andel av årsavgift 0,86 %.

Avgift/hyra 3253 kr/mån.

Uppskattad total driftskostnad : 5 308 kr/år , varav:

El : 4 000 kr

Försäkring : 1 308 kr

Antal personer i hushållet : 1

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köparen

Bostadsrättens indirekta skuldsättning : 143 127 kr

Kommentar till nettoskuldsättning : Informationen är hämtad från årsredovisningen 2020/2021.

Energideklaration

Energiklass : C, energiprestanda 78 kWh/m² år.

Datum: 2020-02-09

Bostadsförening

Namn:

BRF Kastanjen

Adress:

Årstagatan 19B, 75434 UPPSALA

Estate number:

JL293

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 120 st lägenheter.

Brf Kastanjen ligger i vackra Salabacke med 120 lägenheter fördelade på tre byggnader. Fastighetens adresser är Årstagatan 13-17, 19A-B, Kastanjegatan 1-7 samt Johanneslundsgatan 2-8.Ekonomisk förvaltare: EMVIX Förvaltning och Byggservice AB.

Föreningens namn: Brf Kastanjen Uppsala
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter:

120 varav 0 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Föreningen har sina styrkor i att enormt mycket av de större reparationerna är utförda, föreningen är trots detta lågt belånad och har en avgift som ligger 7 % över snittet för Uppsala. Föreningen har enligt årsredovisningen 2020/2021 en genomsnittlig framförhandlad ränta på sina lån på 1,75 %, varav ett lån ligger bundet till 0,69 % ränta, ända fram till 2026.

Renoveringar: Gjorda renoveringar: 2018 - Solpaneler på taket, bytt lås till portarna till elektroniskt lås 2017 - Stamspolning 2013-2014 - Takrenovering2009 - Fönsterrenovering1995-1996 - Stamrenovering och byte av elstigar, VA stammar i badrum1995 - Renovering trapphus1986 - Renovering fasad
Kommande renoveringar: Ingen beslutad renovering finns i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2023-04-13).

Parkering:

Det finns 20 st. garage (ca 950kr/mån) och 54 st. p-platser (ca 450kr/mån). Det finns även boende parkering. Köm hanteras av Emvix..I närområdet finns 48h parkerings samt vissa parkeringsmöjligheter på avgiftsfria gator.

Tv och bredband:

Kabel-TV och bredband via Telia ingår i månadsavgiften. Hastighet 100/100, ingår i avgiften.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:


Föreningen har tre tvättstugor, cykelförråd och barnvagnsrum. Det finns även ett hobbyrum. Till bostaden finns två förråd, en matkällare samt ett källarförråd. Byggnaderna omsluter en grön innergård med en liten lekplats och som har gott om sittplatser för sommarens grillkvällar.

Nyckelhanteringen i föreningen sker via Certego. Detta innebär att man behöver åka till deras kontor för inlämning och utkvittering av nycklar i samband med överlåtelse.

Område

Salabacke är ett av Uppsalas äldsta bostadsområden. I närheten ligger Byggmästarparken och Källparken, Källparken som är en Uppsalas största parker. Stadsdelen har sitt epicentrum runt Brantingstorg och här hittar du Uppsalas kanske mysigaste bageri, Bageri Brantingstorg, i hård konkurrens med Leijonbageriet förstås. I anslutning till torget finns bland annat även apotek, pizzeria och en ICA-butik. Du har inte bara närhet till Uppsalas stadskärna, utan även Gränby Centrum som har ett generöst utbud av mataffärer, butiker och restauranger.Salabacke är ett mycket populärt bostadsområde i Uppsala. Den blandade bebyggelsen, parkområden den fina servicen och närheten till de stora köpcentren Gränby centrum och Boländerna bidrar starkt till detta. Salabacke ligger på endast 2,5 km avstånd från centralstationen. Ca 10-15 minuters cykelavstånd eller 25-30 minuters gångavstånd.

På Brantingstorg har du möjlighet att ta en fika på bageriet, besöka ICA för dagens inköp Om du känner för att ta dig ifrån Salabacke har du Gränby Centrum med många butiker och restauranger. För barnfamiljer finns förskola samt skola upp till mellanstadium. I närheten ligger dessutom en gymnasieskola. Söker du mer lantliga utflykter rekommenderas ett besök i Jälla, kanske en långpromenad till Uppsala högar eller en cykeltur till Vittulsberg. På gång - info från Uppsala kommun: Johannesbäcksgatan ska bli en grön gata med låg hastighet och mycket begränsad biltrafik. Gatan ska bli en del av en trygg och välkomnande utemiljö. Fyrislundsgatan är och ska förbli en viktig huvudgata i Uppsala. Gatan ska utformas så att den upplevs som tydlig, trygg och säker samtidigt som den känns livfull och attraktiv. Trafikrytmen ska vara lugn. Östra Sala backe ska erbjuda en stadsmiljö som är rik på upplevelser och möten mellan människor av olika åldrar och kulturer, intressen och livsstilar. En miljö som öppnar för utbyte av kunskap, kreativitet, erfarenheter och idéer. Blandningen av boende, service och arbetsplatser är därför viktig.

Allmänt

I området finns gott om grönområden, restauranger och övrig service. Bra service på Brantings torg. Gång - cykelavstånd till Årsta Centrum och Gränby Centrum som erbjuder stormarknader, systembolag, apotek och bra shoppingmöjligheter. Andra närliggande matvarubutiker är Willys (Björkgatan) och Lidl (Liljefors torg). MAX och McDonald's är närliggande snabbmatsrestauranger.

Kommunikation

Salabacke ligger bra till även för pendlaren då man snabbt tar sig ut på E4 eller till centralstationen med cykel eller buss. Idag trafikerar fyra busslinjer Sala backe och Årsta - 4, 7, 9 och 41. Östra Sala backe ska enligt kommunen anpassas till ett utbyggt stomlinjenät med snabba kollektivtrafikstråk och attraktiva hållplatslägen.

Intresseanmälan:

 Jag cyklar till visningen.

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 59
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 1 825 000 kr
Avgift: 3 253 kr
Storlek: 56.5 m²
Antal rum: 2 rum
Våning: 2 av 3

Information:

  Föreningens hemsida

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: