slider

Sålt

Artillerigatan 6B,
Uppsala - Kåbo

Artillerigatan 6B

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  77 Kvm
 • Eller högstbjudande
  2.900.000 kr
 • Rum
  3 Rum

I en osäker värld söker vi oss till trygghet och till det vi känner igen. Här finns möjlighet att överta en lägenhet i hjärtat av Kåbo där originalköket osar av trygghet, värme och charm. Vill du njuta av takhöjden, ett överflöd av originalgolv, öppen spis och en ytterst välbelägen balkong har du hamnat mitt i prick. Bostaden är i behov av renovering. Välkommen till en funktionell trea med ett nyligen stamrenoverat badrum. Observera att det har skett en prissänkning av objektet.

Planlösning

Bostaden ligger just utanför den absoluta stadskärnan i Kåbos "solfjäder" med direkt närhet till "Ackis", BMC, Ångströmslaboratoriet och är även strategiskt belägen i förhållande till Ekonomikum, Juridikum, Carolina Rediviva med flera utbildningsinstanser. Bostaden har en generös takhöjd, djupa fönsternischer, parkettgolv i vardagsrummet och utsikt mot en lugn innergård. Det stamrenoverade badrummet är nytt från förra året.

Interiör

Hall

Liten, funktionell hall med plats för avhängning. Matta på golvet och tapet på väggarna. Här finns även skåp och överskåp. Ingång till badrum.

Kök

Arbetskök i mer eller mindre originalskick, en del av vitvarorna är bytta. Kaklat ovanför diskbänken, bänksikva i trä och fönster ut mot entrén. Blåa luckor och lådor, målad vävtapet på väggarna och en matta på golvet. Maskinell utrustning i form av delad kyl/frys, spis, samt en rostfri kolfilterfläkt.

Badrum

Nyligen stamrenoverades badrummet; grått klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar. Dusch med duschväggar, WC, handfat, spegel och kommod. Badrummet har ett vädringsfönster.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum, gulmönstrad tapet och parkettgolv, öppen spis (föreningen har en plan för att rusta de öppna spisarna så att de åter kan tas i bruk), fönster mot innergården. Utgång till balkong. Djup fönsterbänkskiva i fönstret.

Sovrum

Stort sovrum direkt till vänster i hallen, fönster mot innergården, parkett, ljus tapet och två fasta garderober, varav den ena är nästan i storleken av en klädkammare.

Sovrum

Sovrum intill matrummet, trägolv, blå tapet och fönster mot husets entré. Dörren in till vardagsrummet är igensatt men kan öppnas upp om så önskas.

Matrum

Separat matrum med plats för 4-6 personer, aprikosfärgad tapet och matta på golvet.

Storlek

Boarea ca 77 m² Föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1945.
Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Det finns möjlighet att parkera på gatorna i området. Då det finns flera större arbetsgivare i närområdet råder det naturligtvis en konkurrens om platserna även på dagtid.

Ekonomi

Eller högstbjudande 2 900 000 kr

Andel i föreningen är 3,608 %.

Avgift/hyra 4207 kr/mån. I avgiften ingår: I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbudet)..

Uppskattad total driftskostnad : 6 500 kr/år , varav:

El : 5 000 kr

Försäkring : 1 500 kr

Antal personer i hushållet : 1

Driftskostnaden är schablonberäknad.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 312 kr som betalas av köparen

Bostadsrättens indirekta skuldsättning : 847 085 kr

Kommentar till nettoskuldsättning : Se kommentar under "fakta om föreningen"

Övrigt:

Bostaden ägs av bostadsrättsföreningen Karolinen med organisationsnummer (769635-8691) i Uppsala och kommer att upplåtas med bostadsrätt.

Energideklaration

Energiklass : E, energiprestanda 113 kWh/m² år.

Datum: 2022-10-14

Övriga utrymmen

Förråd både i källaren och på vinden.

Bostadsförening

Namn:

HSB BRF Karolinen

Adress:

Artillerigatan 4, Lgh 1102, 75237 UPPSALA

Estate number:

JL276

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 30 st lägenheter.

Föreningens webbsida: https://hsbbrfkarolineniuppsala.wordpress.com/

Föreningen äger fastigheten Kåbo 48:2 omfattande adresserna Artillerigatan 4, Artillerigatan 6 A-B och Artillerigatan 8. Marken innehas med äganderätt. Av årsredovisningen från 2021 framgår att föreningen har 26 lägenheter med bostadsrätt ( 1801 m²) och 4 lägenheter med hyresrätt (282 m²). Efter nuvarande avyttring ( 27 st respektive 3 st.)

Antal lägenheter:

30 varav 3 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Fastigheten har under de senare åren genomgått en genomgripande renovering. Under 2021 stamrenoverades alla lägenheter. Föreningen har en sammanlagd belåning på 19,9 milj. eller motsvarande 11073 kr/m². Den genomsnittliga framförhandlade räntan enligt 2021 års årsredovisning på 1,24 %.

Föreningen äger för närvarande 3 hyresrätter. I takt med att hyresgästerna flyttar säljer föreningen lägenheterna. Föreningen har alltså ett stort reservkapital i de hyresrätter man ännu äger. Genom att multiplicera storleken på de kvarvarande bostäderna med ett genomsnittligt kvadratmeterpris för området erhålls summan 8,7 miljoner kronor. Det är en grov uppskattning av det reservkapital föreningen förfogar över.

Sammantaget har föreningen en medelhög avgift, just nu en högre belåning men å andra sidan ett stort reservkapital samtidigt som den genomsnittliga räntan för nuvarande lån ligger på låga 1,24 %.

Renoveringar: 2007 Installation av nya fönster och balkongdörrar
2010 Nyläggning av tegeltak
2015 Kulvert för värme och vatten mellan byggnaderna utbytta
2016 Vattenrör till största delen utbytta i källarstråk inför stamrenovering
2016 Nyinstallation av undercentral för fjärrvärme
2021 Stamrenovering
2022 Uppdatering av vissa delar av servicecentralen
2022 Renovering av värmesystemet.

Planerade insatser:
Fasadrenovering
Planerar ett antal schaktjobb som har fördel av att samordnas bl.a. utbyte av elkablarna som kopplar fastigheterna till lokalnätet, elbilsladdare och dränering av hus 6.

Avvaktande till restaurering av de öppna spisarna. Det är dock en angelägen fråga för styrelsen och föreningsmedlemmarna.

Parkering:

På föreningens fastighet finns 19 st. parkeringsplatser varav 17 uthyres till föreningens medlemmar och hyresgäster. Kostnad för parkeringsplats är 400 kr/mån.

Tv och bredband:

Det finns inkopplat bredband genom Telenor eller Tele2. Man tecknar egna bredbandsavtal. Samma leverantörer har även hand om TV.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Det finns grillar och trädgårdsstolar samt ett partytält att låna.

Område

Kåbo klassas som ett av Uppsalas attraktivaste områden att bo och verka i. Det är lätt att förstå då Uppsalas stora lunga i form av Stadsskogen ligger inom gångavstånd. Öppna ytor som Artillerigärdet och insprängda parker och lekområden här och var skapar en stark trivsel i området. Här finns flera universitetsinstitutioner: Zoologen, Paleontologen, Blåsenhus, Språkvetenskapligt centrum samt Sveriges geologiska undersökning. En ICA-affär, restaurang med mera. Strax öster om Kåbo ligger Akademiska sjukhuset och vid dess södra del, mot Stadsskogen till, ligger Uppsala biomedicinska centrum. Tidigare fanns i Kåbos östra del ett länsfängelse uppfört 1862, numera renoverat huserande företag. Vid gränsen mot Eriksberg i nordväst ligger Bergaskolan, och norr därom Ekeby och de stora studentbostadsområdena.

Allmänt

Kåbo ligger just utanför stadskärnan och därmed når du som boende här all tänkbar service inom 10 minuter. En välfungerande Ica-butik, flertal restauranger, Studenternas, gym, Leijons Stenugnsbageri, förskolor, flera grundskolor, Kåbohälsan och hela Universitetssjukhuset för att nämna några exempel.

Kommunikation

Centralt beläget med goda bussförbindelser, cykel och promenadvägar.

Intresseanmälan:

 Jag cyklar till visningen.

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 606
Bostadsform: Bostadsrätt
Eller högstbjudande: 2 900 000 kr
Avgift: 4 207 kr
Storlek: 77 m²
Antal rum: 3 rum
Våning: 2 av 3

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: