slider

Sålt

Strandvägen 46,
Gotland - Slite

Strandvägen 46

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  24 Kvm
 • Pris
  990.000 kr
 • Rum
  2 Rum

Solen stiger upp i öster, jag springer längs med strandkanten och låter vinden fånga mitt hår. Det är några minnen från Slite från de gånger jag har haft förmånen att tillsammans med familjen fått besöka Gotland. Gotland är inte bara Visby, Tofta Strand och Snäck. Gotland är så mycket mer. Du som äger en Drömstuga kan när som helst dra nytta av Drömflexsystemet. Boka sista-minuten-boende i Drömstugor på någon av övriga ingående anläggningar. För dig som är drömstugeägare finns möjligheten att Drömflexa. Det innebär att du till en kostnad på för närvarande 395 kronor per vistelse (+miljöavgift om 60kr/dygn) kan Drömflexa på annan eller egen anläggning inom Drömstugan i Sverige AB, läs mer på www.dromstugeagare.se Drömstugan i Slite Strandby är från 2015 och de totalt 24 m² är utmärkt planerade. Du har lä från den främre stugraden men ändå fri sikt över havet bort mot Asundens naturskyddsområde med sitt mäktiga raukområde. Havets brus hörs - endast 25 meter från stugan. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare, Johan Leijonhufvud, johan@leijonhufvuds.se eller 076-101 16 69 för frågor. Första visningen är planerad till den 3 juni med start kl 12:00.

Planlösning

Välkomna till Drömstuga nr.110 i den lugnare delen av Slite Strandby.
Ljus och välkomnande i utmärkt skick. De vitmålade spontade brädorna som klär väggarna ger ett hemtrevligt och genuint intryck. Planlösningen är optimal med en separat sovdel och ett allrum med soffa, matgrupp och kök. Storstuga har matbord, stolar, bäddsoffa, tv och köksdel med spishäll, fläkt och micro. Sovrum med 160 cm, delbar säng, garderober inkl. hyllor. I badrummet ser vi dusch med klinkergolv och kaklade väggar. Genomgående ekparkett med el-golvvärme. Inventarier inklusive köksutrustning ingår, bekvämt att bara att flytta in.

Oavsett om du gillar, djur, natur, friluftsliv, mat, restauranger, att besöka historiska platser eller bara slappa vid stranden har Slite med omnejd något fint att erbjuda. Här intill finns några användbara sajter där du kan läsa mer, nedan följer en summering:

Slite skärgård är ett tillgängligt men ändå relativt orört område med låg grad av bebyggelse som har ett stort värde för friluftslivet. Kajen på ön Fjaugen och de gamla fiskebodarna, som är öppna för övernattning, skapar tillgänglighet för besökare som kommer med båt eller kajak. Ta båten från Slite hamn ut till Enholmen. Lär känna Gotlands enda skärgård på nära håll.

Passa på att gå en rundtur i Slite, besök Skulpturfabriken eller utsiktspunkten Västra Brottet.

För dig som vill vara aktiv på din fritid och få både spänning och dramatik rekommenderas Gotland Bike Park. Gotland är som gjort för cykling och naturen runt Slite är inget undantag. Här erbjuds allt ifrån lätt familjecykling längs kusten på fina små grusvägar till snabb landsvägscykling på lågtrafikerade vägar och utmanande terräng för mountainbikeentusiaster.

Vill du ta det lite mer piano finns en 18-hålsbana inom cykelavstånd. Efter all frisk luft har du av föreningen möjlighet att hyra en bastuflotte till en kostnad av 50 kr.

Att äga en semesterbystuga är bland det mest kostnadseffektiva semesterboende man kan tänka sig på Gotland. Under de perioder som du själv inte vistas i stugan (permanentboende ej tillåtet) kan du med hyresagenten på plats få hjälp med att hyra ut boendet och på så sätt få dina kostnader till stor del finansierad, eller till och med gå plus. Det innebär naturligtvis även en trygghet att någon har uppsikt över stugan.

Interiör

Vardagsrum/Kök

Vardagsrum och kök löper samman men har ändå en naturlig uppdelning, med altandörren som en naturlig avskiljare. Här ryms soffmöbler, sängmöbler. Modernt ljust kök, utrustat med keramikhäll, ugn, kyl/frys. Ljusgrå liggande kakelplattor ovanför diskbänken och ljust målade spontade väggar runt om. På golvet ligger en enhetlig stavparkett med elgolvvärme. Från köksfönstret har du havsutsikt. Runt matbordet sitter man ledigt 4 personer.

Badrum

Helkaklat badrum, grått klinkergolv med golvvärme och liggande kakelplattor på väggarna. Tak och handdusch, spegelskåp och handfat. Badrummet har även ett vädringsfönster.

Sovrum

Spontade vitmålade väggar, stavparkett och vädringsfönster. Plats för minst en 1,60 säng.

Storlek

Boarea ca 24 m² .

Byggnad

Bostadsrätt.

Stuga i stugby. Byggår 2015.
Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Direkt El

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direkt El

Ekonomi

Pris 990 000 kr

Andel i föreningen är 3,9184 %.

Avgift/hyra 2035 kr/mån. I avgiften ingår: Avgiften kommer att höjas till 2435 senare i år. En driftsavgift om 600 kr tas ut som inkluderar el, värme, förråd, kabel-TV samt bredband..

Uppskattad total driftskostnad : 5 640 kr/år , varav:

El : 5 640 kr

Antal personer i hushållet : 2

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 550 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 350 kr som betalas av köparen

Energideklaration

Energiklass : None

Uteplats

Uteplats med morgonsol.

Bostadsförening

Namn:

BRF Drömstugan

Adress:

Strandvägen 40 Slite

Estate number:

JL273

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 26 st lägenheter.

Föreningens webbsida: www.dromstugeagare.se/slite/information-om--avtal/

Föreningen tillåter inte permanentboende, utan enbart tillfällig vistelse. Stugan skall hållas tillgänglig för uthyrning, de delar av året som den står tom.

Föreningen äger fastigheten Gotland Othem Buckviken 1 taxeringsvärde 8 580 tkr samt fastighetenGotland Othem Slite 4:20 taxeringsvärde 10 129 tkr.
Fastigheten består av 26 lägenheter.

Föreningensekonomi:

Föreningen har c:a 4,5 miljoner i lån. De kommer att läggs om under hösten 2022. Enligt årsredovisningen 2021 hade föreningen det året 63.000 kr i räntekostnader. Ordföranden utesluter inte en avgiftshöjning med tanke på det förväntade ökade kostnadsläget till följd av högre el och räntekostnader som är att vänta.

Parkering:

Fri boendeparkering inom området.

Äger föreningen marken?:

Ja

Område

Slite är en tätort i Gotlands kommun i Gotlands län, belägen på Gotlands östkust drygt trettio kilometer ostnordost om Visby. Det bor runt 1000 personer i tätorten. Slite är beläget nära hav och vackra strövområden. Skärgården utanför Slite ger tillfälle till båtturer med möjliga besök på någon av öarna Enholmen och Asunden m.fl.

Cementas anläggning i Slite är en av Europas mest moderna och miljöanpassade cementfabriker. Här arbetar cirka 230 personer och de sysselsätter även ett stort antal underentreprenörer och transportörer, totalt runt 430 personer.

Allmänt

I Slite finns skolor, systembolag ishall, badstrand, apotek, livsmedelsaffärer, restauranger samt andra serviceinrättningar

Kommunikation

Goda kommunikationer med bil och buss till Visby.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 110
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 990 000 kr
Avgift: 2 035 kr
Storlek: 24 m²
Antal rum: 2 rum
Våning: 1 av 1

Information:

  Evenemang på Gotland
  Beräkningshjälp vid uthyrning
  Mountinbike
  Drömstugeägare
  Busstider

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: