slider

Sålt

Svartbäcksgatan 42 E,
Uppsala - Svartbäcken

Svartbäcksgatan 42 E

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  96 Kvm
 • Pris
  4.000.000 kr
 • Rum
  4 Rum

Välkommen att anmäla dig till visning av en generös, ljus och välplanerad lägenhet belägen i främre Svartbäcken. Bostaden har ett läge just utanför stadskärnan, intill Fyrisån. En enkel promenad runt hörnet och du når hela Uppsalas service och kulturutbud inom 5-10 minuter. Skönt för dig som flyttar från villan, den lilla barnfamiljen eller paret som pendlar till Stockholm. BRF Metropolen har nu under några år vuxit i sin kostym som ett av de mer populära föreningarna att bo i. Mycket tack vare att föreningen ligger intill ån, nära promenadstråk, skola och sportaktiviteter vid Fyrishov. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare, Johan Leijonhufvud 076 101 16 69 om du har frågor. Anmälan till visning görs enklast via hemsidan eller genom att maila till johan@leijonhufvuds.se

Planlösning

Bostaden har genomgående stavparkett, målade väggar varav ett par målade fondväggar. De rymliga 96 m² fördelar sig på hall, två badrum med golv/komfortvärme, tre sovrum, vardagsrum och ett välutrustat kök. Vardagsrummet har ljusinsläpp från två håll och en härlig balkong i västläge. Alla rum mot ån skuggas av ljusa markiser som skärmar av solen på ett mjukt sätt utan att rummen blir mörka. Bostaden har en naturlig uppdelning - de sociala öppna umgängesytorna ligger placerade mot ån och en privat del finns in mot innergården. På båda sidor om bostaden breder grönska ut sig. Innergården rymmer, grillplats, bänka, allt smakfullt och vackert inramat av rabatter och planteringar. Här trivs man med direkt närhet till aktivitet, som promenad/löpning/utegym längs med ån, eller bad i Fyrishov eller i ån - om man vågar!

Interiör

Hall

Hall med säkerhetsdörr, målade väggar och klinkergolv. Väl tilltagen och hyllinredd skjutgarderob direkt till höger.

Badrum 1

Just till vänster vid ingången ligger ett badrum med dusch som fungerar lika bra som gästtoalett eller som ett andra badrum med dusch för familj. Badrummet har dusch med duschväggar, WC, handfat och kommod samt handdukstork. Kaklade väggar, klinkergolv och golvvärme.

Kök

Ljust, öppet kök från Marbodal, delvis avgränsat mot vardagsrummet genom en svagt vinklad vägg. Fin kontakt med balkongen som inbjuder till att inta sin måltid ute. Köket har vita skåpsluckor, vitvaror, från Husqvarna och FRANKE innefattande ugn och micro i arbetshöjd, induktionshäll, fläkt, hel kyl och frys samt en integrerad diskmaskin. Kakel ovanför diskbänken, underlimmad diskho samt ljus bänkskiva. Ledarmatur i underkant av köksskåpen. I köket finns det plats för matbord för 6-8 personer.

Sovrum 1

Intill köket med en grönskande utsikt mot ån och där stadens puls rör sig en bit bort. Funkar naturligtvis bra även som arbetsrum.

Vardagsrum

Gemytligt och trivsamt vardagsrum, delvis separat från köket. Utsikt från två håll, från gavelfönstret ser du solnedgången.

Badrum 2

Stort praktiskt badrum med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och överskåp. Dusch med duschväggar, handfat, kommod och WC samt handdukstork. Kaklade väggar, klinkergolv och golvvärme.

Sovrum 2

Det stora sovrummet är lugnt, tyst och svalt. Fönster mot innergården och med en behaglig färg på väggarna. Praktiska skjutgarderober längs med ena långsidan.

Sovrum 3

Charmig form på rummet, kan vara ett passande barnrum, gästrum, arbetsrum eller varför inte en generös walk in closet? Fönstret vetter ut mot innergården.

Storlek

Boarea ca 96 m² Föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 2016.
Renoveringar : Se information under avsnittet förening.

Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Mekanisk, typ med värmeåtervinning..

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Parkering i föreningens garage eller längre in i Svartbäcken.

Ekonomi

Pris 4 000 000 kr

Andel i föreningen är 1,6079 %.

Avgift/hyra 5979 kr/mån. I avgiften ingår: Inkl. kallvatten, kabel-tv, bredband, ip-telefoni & bostadsrättstillägg..

Uppskattad total driftskostnad : 17 098 kr/år , varav:

El : 12 270 kr

Vatten/avlopp : 2 700 kr

Försäkring : 2 128 kr

Antal personer i hushållet : 2

Gemensamt elabonnemang genom föreningen. Beroende på hur elmarknaden utvecklar sig höjer eller sänker föreningen sitt pris till bostadsrättsföreningens medlemmar.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köparen

Övrigt:

Standarden på NCC/Bonavas produktion av Metropolen är hög. Den delvis öppna planlösningen skapar en rymd av social atmosfär. Harmonin är viktig och skapas genom lugna färgval, enhetliga golv, härlig balkongutsikt och praktiska skjutgarderober som ger flyt och en känsla av att vilja stanna kvar en stund längre. Genomtänkt och generöst - i den här fyran finns det duschmöjlighet i båda badrummen varav tvättmaskin/tumlare, bänk och överskåp i det ena. Ta gärna med dig kaffet ut på balkongen, njut av utsikten över Fyrisån och av solens strålar hela dagen. Vi ses på visning.

Energideklaration

Energiklass : C, energiprestanda 75 kWh/m² år.

Datum: 2020-11-10

Bilplats

Bilplats i garage varav 25 laddstolpar.

Övriga utrymmen

Förråd hör till bostaden.

Bostadsförening

Namn:

BRF Metropolen

Adress:

Svartbäcksgatan 42, 75332 Uppsala

Estate number:

JL208

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 69 st lägenheter.

Föreningens webbsida: brfmetropolen.se

Föreningen innehåller 69 bostäder samt en lokal fördelat på 6 trapphus (A-F). Total BOA är 5883 m² varav LOA är 84 m².
Föreningens adresser är Svartbäcksgatan 42A-F. Föreningen äger en hyreslokal som idag hyrs ut till ett café.

Lägenheterna fördelar sig enligt följande:

11 st. 1 rum och kök
3 st. 2 rum och kök
30 st. 3 rum och kök
18 st. 4 rum och kök
7 st. 5 rum och kök

Föreningen har tecknat ett gemensamt el-avtal för alla medlemmar. Boende debiteras för förbrukningen på avin.

https://brfmetropolen.se/

Antal lägenheter:

69 varav 1 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Föreningen har en god ställning, rörelsekostnaderna är förhållandevis mycket låga och kassaflödet bedöms som mycket gott. Likt många andra relativt nya föreningar är belåningsgraden hög. Dock har föreningen varit skicklig på att förhandla ner räntorna. Enligt årsredovisningen från 2021 hade föreningen en genomsnittlig ränta på sina lån om låga 1,03 %. Av den totala mängden lån på 68 150 000 kr läggs drygt hälften, 37 625 000 kr om under slutet av 2024 och under 2025.

När man flyttar till en relativt ny bostad med en ny förening där hushållsel, och varmvatten debiteras separat och inga större reparationer är på gång kvarstår räntekostnader som en stor kostnadspost för föreningen. Föreningen tillämpar en linjär avskrivning av lånen vilket gör att oavsett när du flyttar in i föreningen amorteras i storleksordningen lika mycket av på lånet. Föreningen BRF Metropolen har gynnats av det låga ränteläget och har redan sedan starten 2016 sänkt belåningen från 13000 kr/m² ned till 11584 kr/m². I takt med att föreningen amorterar ner lånen minskar naturligtvis risken för avgiftshöjningar på grund av kraftiga räntehöjningar. När bostadsrättsinnehavaren sedan säljer sin bostadsrätt medföljer en möjlighet till avdrag för den del av föreningens lån som bostadsrättsinnehavaren genom sin månadsavgift under innehavstiden varit med och betalat av - det så kallade kapitaltillskottet.

Antal lokaler:

1

Renoveringar: Huset är relativt nytt - inga renoveringar har gjorts eller är planerade just nu.

Parkering:

Föreningen har 52 bilplatser, kostnad 1200 kr/mån. Det finns även 2 MC-platser för 400 kr/mån. Hör av dig till styrelse.metropolen@gmail.com för att ställa dig i kö.

Föreningen har installerat 26 st. laddstolpar för elbilar. Föreningen kommer att hålla samma avgift för de platserna. Den förbrukade elkostnaden för laddningen kommer på hyresavin. Långt ifrån alla dessa är upptagna så de som behöver får tillgång till en sådan plats. Det är dock några månaders generell kötid till en p-plats i garaget.

Tv och bredband:

Ansluten till kabel-tv, internet och IP-telefoni via Tele2. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Grundutbudet erbjuder bredband 250/50, TV Bas TiVo och Telefon Bas.

ComHem abonnemanget behöver sägas upp av säljaren samt att köparen behöver kontakta ComHem för att ansluta sig till föreningens gemensamma avtal.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Inom föreningen finns det utrymme för cykel, barnvagn, rullator och permobiler. Varje lägenhet har ett tillhörande källarförråd. Det finns även en gemensam innergård med lekytor och grillplats.

Nyckelhanteringen i föreningen sker via AB Byggbeslag Lås och Säkerhet.

Vid överlåtelse ska du som säljare lämna kvar bopärmen från Bonava i lägenheten.

Område

Svartbäcken - vilken puls! Här bor du i ett av Uppsalas absoluta premiumlägen. Längs med ån kan du promenera ända ut till Librobäck. Skolor, service, parker och promenadstråk finns just inpå knuten. Här bor du om du har jobbet i Stockholm och enkelt vill kunna pendla; här bor du när barnen har många aktiviteter på Fyrishov och här vill du bo när livet skall vara bekvämt och enkelt.

Svartbäcken rymmer villakvarter såväl som härliga flerfamiljshus från 40-talet och framåt.

Allmänt

Strax utanför den absoluta centrumkärnan hittar du även där naturligtvis en hel del av närservicen. Svartbäcken har den närmaste servicen längs med Svartbäcksgatan.

Kommunikation

Uppsalas stadsbussar trafikerar Svartbäcksgatan och Gamla Uppsalagatan.

Intresseanmälan:

 Jag cyklar till visningen.

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: E1102
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 4 000 000 kr
Avgift: 5 979 kr
Storlek: 96 m²
Antal rum: 4 rum
Våning: 2 av 4

Information:

  Föreningens hemsida

Planritning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: