slider

Sålt

Banérgatan 10 A,
Uppsala - Kåbo

Banérgatan 10 A

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  60 Kvm
 • Utgångspris
  2.520.000 kr
 • Rum
  2 Rum

Det går bra att kontakta fastighetsmäklaren för en privat visning. Högst upp i huset med ett öppet och fritt läge och balkong i sydvästläge ligger denna ljusa öppna bostad med hög funktion. Köket renoverades 2017, där övriga ytskikt håller en bra standard. Att bostadsrättsföreningen har en ekonomi som är i mycket god ordning och med service inom gångavstånd, gör livet långt lättare att leva. Efter överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare kan även privata visningar erbjudas. Kontakta Johan Leijonhufvud, johan@leijonhufvuds.se

Interiör

Hall

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning, parkettgolv samt ljust målade väggar. I hallen finns en rymlig fast klädkammare.

Vardagsrum

En härlig rymd och en ljus trevlig känsla i rummet. Att det har en mer rektangulär form gör det lätt att möblera. Ljust målade väggar och parkettgolv. Utgång till den härliga balkongen med sydvästläge.

Kök

Fräscht epoqkök i allmogestil från 2017. I samband med köksrenoveringen byggdes skåpsförvaringen ut så att hela takhöjden nu utnyttjas. På så vis frigjordes yta för en sideboard med fyra barstolar. Den maskinella utrustningen består av; induktionsspis från Bosch, fläkt från Electrolux "silence tech", ny kyl/frys, märke Samsung och även en ny diskmaskin är installerad. På golvet ligger en svart och vitrutig plastmatta.

Badrum

Stamrenoverat badrum med kakel och klinker, badkar, ny WC , samt spegelskåp ovanför handfatet.

Sovrum

Rymligt ljust och fint sovrum. Plats för dubbelsäng övriga sängmöbler. Förvaring i form av fristående garderober. Fönster som ger ett vacker efermiddagssken in i rummet.

Sovrum

Det mindre sovrummet av de två men fullt funktionellt med en fast garderob och fönster mot innergården

Storlek

Boarea ca 60 m² föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1945.
Renoveringar : Föreningen har genomfört löpande underhåll av fastigheten av de större renoveringarna kan nämnas; byte av VA-stammar, elrenovering, tilläggsisolering av fasaden, fönsterbyte, balkongrenovering och installation av säkerhetsdörrar. Just nu avslutas arbetet med takomläggning och fasadrenovering.

Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Det finns även möjlighet att parkera på gatorna i området.

Ekonomi

Utgångspris 2 520 000 kr

Andel i föreningen är 2,3028 %.

Andel av årsavgift 2,3 %.

Avgift/hyra 3456 kr/mån. I avgiften ingår: I avgiften ingår, värme, vatten och basutbudet för ComHem.

Uppskattad total driftskostnad : 2 800 kr/år , varav:

El : 1 600 kr

Försäkring : 1 200 kr

Antal personer i hushållet : 1

Driftskostnaden är en ungefärlig skattning.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 325 kr som betalas av köparen

Bostadsrättens indirekta skuldsättning : 352 140 kr

Kommentar till nettoskuldsättning : Skuldsättningen ligger på en medelhög nivå.

Övrigt:

Den här bostaden har funktionen i fokus. Som sagt bostaden har fungerar idag som en trea och har ett centralt läge i Uppsala. Vardagsrummet rymmer både matsalsbord och soffgrupp. Köket är fräscht och har de vitvaror samt den maskinella utrustning man behöver. Badrummet är stamrenoverat, inrett med kakel och klinker samt badkar. Här finns både ett stort sovrum med rejäla garderober och ett mindre sovrum som även kan fungera som kontor/gästrum.

Energideklaration

Energiklass : D

Datum: 2008-02-02

Primärenergital: 135 kWh/m², år

Bilplats

Föreningen har i dagsläget kö till både garage och uppställningsplats för bil.

Övriga utrymmen

För föreningens medlemmar finns två gemensamma tvättstugor med var sitt tillhörande torkrum, en belägen i huset på Banérgatan 6 och en på Banérgatan 8. Det finns även cykel och barnvagnsförråd, hobbyrum samt en samlingslokal. Nyligen har ett utrymme i källaren inretts till att bli ett övernattningsrum. Till varje bostad hör ett förråd. Till den här bostaden hör det två förråd, som ligger i källaren. Ett på c:a 2 m² och ett på c:a 5 m². Nyligen uppfördes en nytt utrymme för sortering av sopor mellan innergården till hus 6-8.

Bostadsförening

Namn:

Brf Pansarbilen

Adress:

Banérgatan 8A, Lgh 1201, 75237 Uppsala

Estate number:

JL130

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 36 st lägenheter.

Föreningen förvärvade 1986 fastigheten Kåbo 51:1. På fastigheten stod då tre byggnader i tre plan plus källare. Innan övertagandet genomfördes flera av de större reparatIoner såsom byte av VA-stammar, elrenovering, tilläggsisolering av fasad samt byte av fönster till 3-glas. Av de totalt 36 bostäderna utgörs 18 st. av 2 rok, 9 st. av 3 rok samt 9 st. av 4 rok.

I föreningen finns övernattningsrum, hobbyrum och tvättstugor (2 st). Stort och lättillgängligt utrymme för cykel- och barnvagnsparkering med ingång från gaveln. Föreningen har ett separat soprum med återvinningskärl för papper, plast, glas, metall et.c.

Antal lägenheter:

36 varav 0 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Föreningen har som helhet en mycket god ställning. Föreningen har en belåning på (5826kr/m²) eller sammanlagt 15 milj. enligt årsredovisningen för 2022. Räntekänsligheten är 8,88 %. Dvs går räntan upp 1 % på de samlade lånen ökar avgiften med nästan 9 %. Det finns inga beslut tagna gällande avgiftshöjning men det diskuteras om en höjning av avgiften på mellan c:a 5-10 % från och med årsskiftet 2023/2024.

Antal lokaler:

1

Renoveringar: 1986 Fönsterbyte till 3-glas
1986 Tilläggsisolering av fasad
1986 Elrenovering
1986 Va-stammar
2007 Balkongrenovering
2008 Utbyte av tvättmaskin, pump, installering av torkskåp
2009 Målningsarbeten, spolning av samtliga stammar i kök och badrum
2010 OVK, byte av elmätare
2010-2011 Installation av fyra källsorteringsskåp
2013 Dränering av grund på Banergatan 10
2014 Ny serviceledning och asfaltering
2013 OVK samt eldstadskontroll
2014 Byte av samtliga radiatorventiler och injustering värme
2015 Målning av fönster
2015 Radonmätning
2015 Byte av luftavfuktare i torkrum
2015 Installation av nya armaturer i soprum samt LED-belysning
2016 Byte av två källardörrar
2016 Dränering av grund på Banergatan 8
2017 Byte av 2 st tvättmaskiner
2017 Installation_ av fiber i fastigheten
2018 Målning av källare och torkrum
2018 Sotning, ventilationsrengöring och brandskyddskontroll
2019 Föreningslokal ombyggd till övernattningsrum
2019 Stamspolning
2019 Färdigställt övernattningsrum
2020 Byte värmeväxlare undercentral
2021-2022 Färdigställande av fasadrenovering, takbyte och målning av balkonger
2022 Nybyggnation av ett rymligt soprum
Planerade renoveringar

Efter att under de senaste åren ha utfört en rad större renoveringar är det inga större reparationer på gång, det har förts diskussion gällande installation av solceller.

Parkering:

Det är för närvarande kö till föreningens parkeringsplatser men både gratisparkering och mot avgift finns inom området. Föreningen har nyligen installerat ett antal laddstolpar till elbil.

Tv och bredband:

Kabel-tv via ComHem och bredband genom fiber, kabel-tv ingår i avgiften.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Under 2023 avslutades ett arbete med tak, fasad, sophus samt renovering av underliggande stammar. Portkod till samtliga ingångar.

Övrigt

Den här bostaden är omgjord från en tvåa med matplats till funktionen av en trea, med endast arbetskök. I lägenhetsregistret är fortfarande bostaden klassad som en tvåa.

Område

Kåbo är ett av Uppsalas attraktivaste områden att bo och verka i. Det är lätt att förstå då Uppsalas stora lunga i form av Stadsskogen ligger inom gångavstånd, öppna ytor som Artillerigärdet och insprängda parker och lekområden här och var skapar en stark trivsel i området. Här finns flera universitetsinstitutioner: Zoologen, Paleontologen, samt Sveriges geologiska undersökning. Området är försett med en ICA-affär, restauranger med mera. Strax öster om Kåbo ligger Akademiska sjukhuset och vid dess södra del, mot Stadsskogen till, ligger Uppsala biomedicinska centrum. Vid gränsen mot Eriksberg i nordväst ligger Bergaskolan, och norr därom Ekeby och de stora studentbostadsområdena.

Allmänt

Kåbo ligger just utanför stadskärnan och därmed når du som boende här all tänkbar service inom 10 minuter: Studenternas, gym, Leijons Stenugnsbageri, förskolor, Eriksbergskyrkan och Kåbohälsan för att nämna några exempel.

Kommunikation

Centralt beläget med goda bussförbindelser, cykel och promenadvägar.

Intresseanmälan:

 Jag cyklar till visningen.

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 35
Bostadsform: Bostadsrätt
Utgångspris: 2 520 000 kr
Avgift: 3 456 kr
Storlek: 60 m²
Antal rum: 2 rum
Våning: 3 av 3

Information:

  Kåbo Förskola
  Förskola
  Prospekt

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: