slider

Banérgatan 10 A,
Uppsala - Kåbo

Banérgatan 10 A

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  60 Kvm
 • Utgångspris
  2.595.000 kr
 • Rum
  3 Rum

Bostaden visas efter överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare. Intill stadens puls men med bara några hundra meter från Stadsskogskanten på lugnt trafikerade Banérgatan i Kåbo ligger denna mycket välplanerade och tilltalande trea. Högst upp i huset med balkong i sydvästläge med kök renoverat 2017 och där övriga ytskikt håller en bra standard skapas här förutsättningar för ett gott boende. Att bostadsrättsföreningen har en ekonomi som är i mycket god ordning och med service inom gångavstånd, gör livet långt lättare att leva. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för en privat visning.

Interiör

Hall

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning, parkettgolv samt ljust målade väggar. I hallen finns en rymlig fast klädkammare.

Vardagsrum

En härlig rymd och en ljus trevlig känsla i rummet. Att det har en mer rektangulär form gör det lätt att möblera. Ljust målade väggar och parkettgolv. Utgång till den härliga balkongen med sydvästläge.

Kök

Fräscht epoqkök i allmogestil från 2017. I samband med köksrenoveringen byggdes skåpsförvaringen ut så att hela takhöjden nu utnyttjas. På så vis frigjordes yta för en sideboard med fyra barstolar. Den maskinella utrustningen består av; induktionsspis från Bosch, fläkt från Electrolux "silence tech", och diskmaskin, logik. På golvet ligger en svart och vitrutig plastmatta.

Badrum

Stamrenoverat badrum med kakel och klinker, badkar, ny WC , samt spegelskåp ovanför handfatet.

Sovrum

Rymligt ljust och fint sovrum. Plats för dubbelsäng övriga sängmöbler. Förvaring i form av fristående garderober. Fönster som ger ett vacker efermiddagssken in i rummet.

Sovrum

Det mindre sovrummet av de två men fullt funktionellt med en fast garderob och fönster mot innergården

Storlek

Boarea ca 60 m² .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1945.
Renoveringar : Föreningen har genomfört löpande underhåll av fastigheten av de större renoveringarna kan nämnas; byte av VA-stammar, elrenovering, tilläggsisolering av fasaden, fönsterbyte, balkongrenovering och installation av säkerhetsdörrar.

Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Övrigt: Föreningen har genomfört löpande underhåll av fastigheten av de större renoveringarna kan nämnas; byte av VA-stammar, elrenovering, tilläggsisolering av fasaden, fönsterbyte, balkongrenovering och installation av säkerhetsdörrar.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Det finns möjlighet att parkera på gatorna i området. Då det finns flera större arbetsgivare i närområdet råder det naturligtvis en konkurrens om platserna även på dagtid.

Ekonomi

Utgångspris 2 595 000 kr

Andel i föreningen är 2,3028 %.

Andel av årsavgift 2,3 %.

Avgift/hyra 2919 kr/mån. I avgiften ingår: I avgiften ingår, värme, vatten och basutbudet för ComHem.

Uppskattad total driftskostnad : 2 400 kr/år , varav:

El : 1 200 kr

Försäkring : 1 200 kr

Antal personer i hushållet : 1

Summa : 2 400 kr/mån

Driftskostnaden är en ungefärlig skattning

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 165 kr som betalas av köparen

Övrigt:

Den här bostaden har funktionen i fokus. Tänk att det finns en trea i ett så centralt läge av Uppsala som Kåbo är - där du fortfarande betalar under 3000 kr i månadsavgift. Tänk att det finns ett så pass stort vardagsrum att det rymmer både matsalsbord och soffgrupp och tänk att det finns både ett nyrenoverat kök och ett fräscht badrum med kakel och klinker. Snart är det kanske din tur att bo med ditt barn i ett lugnt, fint område med mycket charm? Snart kanske det är din tur att äntligen ha gångavstånd till jobbet? Snart kanske vi ses på visning?

Energideklaration

Energiklass : D

Datum: 2008-02-02

Primärenergital: 135 kWh/m², år

Övriga utrymmen

För föreningens medlemmar finns två gemensamma tvättstugor med var sitt tillhörande torkrum, en belägen i huset på Banérgatan 6 och en på Banérgatan 8. Det finns även cykel och barnvagnsförråd, hobbyrum samt en samlingslokal. Nyligen har ett utrymme i källaren inretts till att bli ett övernattningsrum. Till varje bostad hör ett förråd. Till den här bostaden hör det två förråd, som ligger i källaren. Ett på c:a 2 m² och ett på c:a 5 m².

Bostadsförening

Namn:

Brf Pansarbilen

Adress:

Banérgatan 8A, Lgh 1201, 75237 Uppsala

Estate number:

JL130

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 36 st lägenheter.

Föreningen förvärvade 1986 fastigheten Kåbo 51:1. På fastigheten stod då tre byggnader i tre plan plus källare. Innan övertagandet genomfördes flera av de större reparatIoner såsom byte av VA-stammar, elrenovering, , tilläggsisolering av fasad samt byte av fönster till 3-glas. Av de totalt 36 bostäderna utgörs 18 st. av 2 rum och kök, 9 st. av 3 rum och kök samt 9 st. av rum och kök.

Antal lägenheter:

36 varav 0 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Föreningen har som helhet en mycket god ställning. Detta mot bakgrund av att föreningen är mycket lågt belånad, har de största reparationerna i ryggen och rimliga driftskostnader. Den låga belåningsgraden gör föreningen okänslig för räntehöjningar och att det finns ett låneutrymme för större reparationer

Renoveringar:

1986 Fönsterbyte till 3-glas
1986 Tilläggsisolering av fasad
1986 Elrenovering
1986 Va-stammar
2007 Balkongrenovering
2008 Utbyte av tvättmaskin, pump, installering av torkskåp
2009 Målningsarbeten, spolning av samtliga stammar i kök och badrum
2010 OVK, byte av elmätare
2010-2011 Installation av fyra källsorteringsskåp
2013 Dränering av grund på Banergatan 10
2014 Ny serviceledning och asfaltering
2013 OVK samt eldstadskontroll
2014 Byte av samtliga radiatorventiler och injustering värme
2015 Målning av fönster
2015 Radonmätning
2015 Byte av luftavfuktare i torkrum
2015 Installation av nya armaturer i soprum samt LED-belysning
2016 Byte av två källardörrar
2016 Dränering av grund på Banergatan 8
2017 Byte av 2 st tvättmaskiner
2017 Installation_ av fiber i fastigheten

Planerade renoveringar

Under de kommande 10 åren beräknas de större underhållsåtgärderna att bestå av underhall av fasader och tak, byte av hängrännor/stuprör, målning av källarutrymmen och trapphus, byte av elinstallationer, omasfaltering och byte av
tvättstugeutrustning. Den stora delen av underhållet kostnadsmässigt utgörs av fasad- och takunderhållet.

Parkering:

22 p-platser med el (140 kr/mån) och 2 garageplatser (1000 kr/mån). Separat kö tillämpas för båda alternativen. Både gratisparkering och mot avgift finns inom området.

Tv och bredband:

Kabel-tv via ComHem och bredband genom fiber, kabel-tv ingår i avgiften.

Äger föreningen marken?:

Ja

Område

Kåbo klassas som ett av Uppsalas attraktivaste områden att bo och verka i. Det är lätt att förstå då Uppsalas stora lunga i form av Stadsskogen ligger inom gångavstånd, öppna ytor som Artillerigärdet och insprängda parker och lekområden här och var skapar en stark trivsel i området. Här finns flera universitetsinstitutioner, Zoologen, Paleontologen, samt Sveriges geologiska undersökning, en ICA-affär, restaurang med mera. Strax öster om Kåbo ligger Akademiska sjukhuset och vid dess södra del, mot Stadsskogen till, ligger Uppsala biomedicinska centrum. Tidigare fanns i Kåbos östra del ett länsfängelse uppfört 1862, numera renoverat och huserande företag. Vid gränsen mot Eriksberg i nordväst ligger Bergaskolan, och norr därom Ekeby och de stora studentbostadsområdena.

Allmänt

Kåbo ligger just utanför stadskärnan och därmed når du som boende här all tänkbar service inom 10 minuter. En väl fungerande ICa-butik, flertal restauranger, Kåbohälsan och hela Universitetssjukhuset för att nämna några exempel.

Kommunikation

Centralt beläget med goda bussförbindelser, cykel och promenadvägar.

Intresseanmälan:

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 35
Bostadsform: Bostadsrätt
Utgångspris: 2 595 000 kr
Avgift: 2 919 kr
Storlek: 60 m²
Antal rum: 3 rum
Våning: 3 av 3

Information:

  ENERGIDEKLARATION - kopia.pdf
  108_Brf Pansarbilen_Årsredovisning_2018.
  STADGAR - kopia.pdf
  Kåbo Förskola
  Förskola
  Bostadsbeskrivning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
Paste your text here: