slider

Sålt

Kapellgatan 4,
Uppsala - Kapellgärdet

Kapellgatan 4

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  99 Kvm
 • Pris
  3.100.000 kr
 • Rum
  4 Rum

Oavsett om du kommer från en större villa eller från en mindre bostad och vill flytta vidare kommer ditt blivande nya boende på Kapellgatan 4 att passa dig fint. Med hiss från markplan, dubbla balkonger, två badrum med duschmöjlighet i båda och en härlig innergård med möjlighet till aktivitet och social samvaro finns här förutsättningar för en flexibel och mycket trivsam boendemiljö. Tycker du om att ta långpromenader ligger Gamla Uppsala högar några kilometer bort, inom 5-6 minuters cykelavstånd kommer du till resecentrum, det rika och allomfattande kulturutbudet på konserthuset samt välsorterade butiker av varierande slag i köpcentrumet Kvarnen. Ytan för denna moderna fyra är väl tilltagen, samtliga rum är enkla att möblera. Det man slås av är hur fint och välkomnande det känns att komma in i hallen och så småningom mötas av det öppna trevliga vardagsrummet med utgång till balkong i söderläge mot innergården. Rymligt kök med stor matplats och utgång till balkong i norrläge, tre sovrum; varav ett med underbart dressing-room samt två badrum varav det ena med badkar och tvättpelare.

Planlösning

Direkt när du sätter foten innanför dörren till den här fina fyran känner du att du välkomnas av en ljus, öppen och social atmosfär. Vardagsrummet öppnar upp för mingel, för att slå sig ner i fåtöljen och spela lite gitarr, sitta i soffan och ta fram en bok eller för vad som känns bäst för stunden. Från vardagsrummet nås alla övriga delar av bostaden. De dubbla balkongerna i två väderstreck förstärker den ljusa känslan. Går vi in i köket finner vi en rymlig matplats med plats för många. Självklart är alla vitvaror på plats, kyl och frys i rostfritt utförande. Från köket når du balkongen med utsikt mot Kapellgatan. De tre sovrummen är alla lättmöblerade, två av dem ligger vägg i vägg med badrummen, ett av dem med dusch, det andra med tvättpelare och badkar. Det har bara varit en ägare sedan huset färdigställdes under 2011. Det gjordes då en rad tillval till bostaden, såsom rostfria vitvaror, uppgraderad bänkskiva i badrum och kök, kakelväggar i svart i badrummen samt den större modellen av kommod.

Interiör

Hall

Hall med avhängningsyta och garderob.

Sovrum 1

Direkt till höger i hallen ligger det första sovrummet. Rummet har en grå fondvägg; parkett och två garderober. Fönster ut mot Kapellgatan.

Sovrum 2

Sovrum med två fondväggar i grå och blå ton och parkettgolv. Fönster mot innergården.

Sovrum 3

Sovrum med gott om förvaring, plats för dubbelsäng, råhyvlad målad vit vägg och fondvägg. Parkett samt utsikt mot Kapellgatan.

Badrum 1

Stort badrum med badkar, kakel och klinker. Fina bekvämligheter som golvvärme, handdukstork och tvättpelare. Övrig badrumsinredning består av handfat, kommod, spegelskåp med integrerad belysning och wc.

Badrum 2

Badrum med dusch, wc; handfat med kommod och spegelskåp. Badrummet har kakel och klinker, handdukstork och golvvärme även här.

Vardagsrum

Bostadens mittpunkt, härligt ljust trevligt rum med en social känsla i rummet. Grå fondvägg, parkett och utgång till balkong mot innergården.

Kök

Rymligt kök med plats för ett stort matbord, råhyvlad fondvägg och parkett. Köket från Myresjö har en enkel stram stil med ljusa luckor och köksutrustning i rostfritt. Här finns inbyggd micro, ugn i arbetshöjd, hel kyl och frys, häll, fläkt och diskmaskin. God belysning ovanför de väl tilltagna arbetsytorna, mosaik ovanför diskbänken och dubbla hoar.

Storlek

Boarea ca 99 m² föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 2011.
Renoveringar : Nyligen genomförd stamspolning samt att OVK genomfördes våren 2019.

Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Övrigt: Nyligen genomförd stamspolning samt att OVK genomfördes våren 2019.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Det finns garageplatser belägna under mark i många föreningar, det finns även parkering längs med gatorna i området

Ekonomi

Pris 3 100 000 kr

Andel i föreningen är 0,59853 %.

Andel av årsavgift 0,67606 %.

Avgift/hyra 5739 kr/mån. I avgiften ingår: I avgiften ingår: Värme Varm- & kallvatten Telia Tripple Play (Telefoni, TV-kanalpaket lagom, bredband 100 Mbps) Föreningen kommer byta leverantör till OwnIT under december 2019. Läs mer på föreningens hemsida..

Uppskattad total driftskostnad : 1 611 kr/år , varav:

El : 607 kr

Försäkring : 154 kr

Övrigt : 850 kr

Summa : 1 611 kr/mån

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 162 kr som betalas av köparen

Energideklaration

Energiklass : D

Datum: 2020-04-19

Primärenergital: 101 kWh/m², år

Uteplats

Balkonger i två väderstreck.

Bilplats

Garage i källaren.

Övriga utrymmen

Till varje bostad hör ett förråd.

Bostadsförening

Namn:

BRF Tryckaren

Adress:

Box 347, Lgh 1103, 75106 Uppsala

Estate number:

JL105

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 170 st lägenheter.

Föreningens webbsida: http://www.brftryckaren.se/

Fusion med två grannföreningar registrerades i september 2016. Föreningen består av 4 hus med garage och förråd i källaren byggdes i etapper 2008-2011. Sista inflyttningen ägde rum i oktober 2011.
Föreningen har 170 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. Juridisk person accepteras inte. Det finns en uthyrd butikslokal. Alla lägenheter har ett tillhörande förråd. Det finns en gemensam tvättstuga. Den sammanlagda bostadsytan är 13 691 kvm. Varmgarage finns i källaren. Ekomomsisk förvaltare: Upplands Boservice.


Antal lägenheter:

170 varav 1 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Tryckaren är en välskött förening. De jobbar väldigt aktivt med kostnadsbilden, både genom amorteringar och räntor men även genom att titta på diverse åtgärder för att få ner kostnader. Föreningens styrelse anser att underhållsavsättningar, investeringar i energibesparande lösningar samt amorteringar skall prioriteras för att fortsätta säkra en stabil förening med stabila förutsättningar att möta framtiden med. Men den satsar även på de boende såsom bra internet och tv, rationellt utnyttjande av garageplatser m.m. Föreningen har nyligen kommit ner i under 8300 kr/m² i belåning vilket är lågt för en så pass ung förening.

Renoveringar: OVK genomfördes under 2018 och under 2019 kommer rengöring samt injusteringar av ventilationen
att utföras.

Parkering:

135 bilplatser och 3 MC-platser i garage, 3 garageplatser har laddbox för elbil. Förvaltningen av föreningens garageplatser samt kö hanteras av Upplands Boservice.
Kostnad bilplats 850 kr/mån, MC-plats 300 kr/mån. Gatuparkering på kommunens mark mot avgift. Parkeringsplatser utomhus finns inte i föreningen.

Tv och bredband:

Föreningen har fiber till varje lägenhet och avtal med Telia om TV, Bredband och IP-telefoni. Kod till TV-boxarna tillhandahålls av Telia. De behöver ditt officiella lägenhetsnummer (4 siffror, börjar med en etta, typ 1XXX, står bl.a. på postfacket) för kunna hjälpa dig. Koderna finns även på Telias hemsida under ”Mina sidor”, där kan du även ändra och felanmäla ditt abonnemang.
Telia Triple Play (TV - Telia lagom, ingår i månadsavgiften). Telia Triple Play (TV - Telia lagom, Bredband (100 Mbps) och IP-telefoni)
Föreningen avser byta leverantör till OwnIT under december 2019.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Stor trevlig innergård med lekplatser, sittgrupper och stora ytor för div lek och spel.
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Område

Kapellgärdet har ett centralt läge med mindre än en kilometers gångavstånd till centrum. Det centrala läget för med sig en rad bekvämligheter så som tillgång till träningsanläggningar bara några kvarter längre bort från bostaden, service och närbutiker, goda kommunikationer och cykelstråk in till centrum.

Allmänt

Liten servicebutik i kvarteret, frisör, träningsställe och affärshuset Kvarnen vid Vaksala Torg.

Kommunikation

Stadsbussar trafikerar kontinuerligt Vattholmavägen och Råbyvägen.

Intresseanmälan:

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 12-3046-1-423-1
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 3 100 000 kr
Avgift: 5 739 kr
Storlek: 99 m²
Antal rum: 4 rum
Våning: 2 av 5

Information:

  Energideklaration Kapellgatan 4.pdf
  Påskriven frågelista och driftskostnadsb
  Tryckaren Uppsala 2018 - Årsredovisning

Planritning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
Paste your text here: