slider

Till salu

Gimogatan 5 B,
Uppsala - Norra Luthagen/Stabby

Gimogatan 5 B

  • Boendeform
    Bostadsrätt
  • Boarea
    44.5 Kvm
  • Utgångspris
    1.850.000 kr
  • Rum
    2 Rum

Söker du ett bekvämt, inflyttningsklart och centrumnära boende med hög standard? Föredrar du hiss från markplan där all tänkbar service finns inom gångavstånd? Då kan det här boendet mycket väl vara något för dig. Fina gemensamma ytor i föreningen såsom relax och bastuavdelning. För er som inte känner till Uppsala och de olika områdena lika väl vill jag säga att Luthagen/Börjetull räknas som ett mycket populärt område bland studenter att bo i. Välkommen att upptäcka det på plats, vi ses på visningen. Eftersom bostaden just nu står tom finns det även möjlighet att enkelt ordna en privat visning.

Planlösning

Hela bostaden har målade väggar och ekstavsparkett som standard.

Kvadratsmart bostad där du blir den förste att flytta in och bo. Bostaden håller hög standard och snygga materialval. Belägen i bortre Luthagen med ett fint läge till allt Uppsala har att erbjuda bidrar till trivselfaktorn. I föreningen har man bla satsat på en modern rexalavdelning gemensamhetslokal samt gemensam tvättstuga. Föreningen har också tänkt på driftskostnaderna genom att installera solpaneler på taket.

På Mimmi Ekholms torg finns, gym, restauranger, livsmedelsbutik, frisör, m.m. För den som vill ut och löpa finns löparspår i Stabbyskogen, vackra omgivningar längs Fyrisån. Närhet till skolor och universitet.

På loftgången finns plats att ställa ut ett par stolar och bord. Läget har eftermiddagssol.

Interiör

Hall

Liten välkomnande hall med hatthylla och klädstång

Kök

Ljust trevligt kök med vitvaror från Electrolux. Infällda spottar under köksskåpen. Kaklat uvanför diskbänken - trevlig och rymlig arbetsyta.

Badrum

Kakel och klinker, duschväggar, spegel och såpsförvaring. Förberett för tvättmaskin.

Sovrum

Sovrum med fönster mot innergården, sovrummet har en mindre skjutdörrsgarderob. Just utanför sovrummet ligger den större skjutdörrsgarderoben inredd med hyllor från Elfa.

Vardagsrum

Vardagsrum och kök löper i ett, det skapar rymd och felxibilitet. Plats för både soffa och matbord.

Storlek

Boarea ca 44.5 m² föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 2017.
Renoveringar : Endast att bostaden kommer att målas under andra halvan av november månad.

Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Fria parkeringsfickor på Börjegatan och längs med Stabby Allé.

Ekonomi

Utgångspris 1 850 000 kr

Andel i föreningen är 1,161872 %.

Andel av årsavgift 1,161872 %.

Avgift/hyra 2876 kr/mån. I avgiften ingår: värme, kallvatten, bredband, TV och telefoni..

Uppskattad total driftskostnad : 6 600 kr/år , varav:

El : 4 200 kr

Vatten/avlopp : 2 400 kr

Antal personer i hushållet : 1

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 1 190 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 476 kr som betalas av köparen

Övrigt:

Tycker du om att ligga i framkant? Bra då har du chansen att redan nu komma över ett prisvärt och gott studentboende när väl studierna börjar i januari. Det är en stor fördel att kunna korta tiderna för transporter, till och från föreläsningar, gym, affärer och kanske även i den mån du pendlar. Allt detta får du med dig med denna yteffektiva och praktiska bostad. Yteffektivt på så vis att allrummet rymmer både soffa och matbord, praktiskt i den mån att diskmaskin är på plats och att det finns goda förvaringslösningar bakom skjutgarderoberna. Lägg därtill att sovrummet rymmer både säng och skrivbord. Bostaden passar för såväl den som är ensamstående, för er som vill flytta ihop och bo på smarta kvadrat liksom er som ska plugga med höga krav på att bo i studentvänliga kvarter.

Energideklaration

Energiklass : C

Datum: 2020-05-18

Primärenergital: 69 kWh/m², år

Uteplats

Loftgångsbalkong

Övriga utrymmen

Ett förråd i källaren om c:a 4 m² hör till bostaden.

Bostadsförening

Namn:

HSB BRF 48 Börjetull

Adress:

Gimogatan 5 B, Lgh 1205

Estate number:

JL076

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 61 st lägenheter.

Föreningens webbsida: www.hsb.se/uppsala/brf/borjetull/

Du bor granne med service, grönområden och små kvartersrestauranger i Norra Luthagen. Till din lägenhet har både inredare och arkitekt tagit fram genomtänkta inredningsval. Lägg till bastu, gemensam lokal att låna, en grön barnvänlig gård och solpaneler på taket, så är du hemma. Här mellan Börjegatan och Gimogatan låg en gång Bröndbos Kranbilar. Nu blandas ny arkitektur och klimatsmarta lösningar med inspiration från platsens historia.

Föreningen har tecknat ett gruppanslutningsavtal vilket innebär att bredband TV och telefoni ingår i avgiften. Det finns en detaljerad information om detta på föreningens hemsida.

Föreningen har tecknat ett elabonnemang och kommer att debitera alla boende. Detta innebär att du som bostadsrättsinnehavare inte behöver teckna något eget elabbonemang.

Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring för samtliga bostäder hos Länsförsäkringar, vilket bland annat innebär att du som bostadsrättsinnehavare inte behöver teckna ett bostadsrättstillägg till din ordinarie hemförsäkring.

Föreningen har en samlingslokal med bastu och relax. Lokalen ligger i källaren mellan trapphus Gimogatan 5 A och 5 B. Lokalen bokas på infotavlorna i trapphusen eller via internet.

Föreningensekonomi:

Inga beslut om planerade avgiftshöjningar. Det som ingår i avgiften är värme, kallvatten, bostadsrättstillägg, tvättstuga, samlingslokal, bastu/relax + obligatoriskt tillägg om 212 kr/mån för Triple Play som.

Parkering:

En garageplats kostar c:a 950 kr, carport 675 kr och bilplats 450 kr i månaden. För anmälan till bilplatskö kontakta Magnus Lövefors: 018-18 01 21, e-post magnus.lovefors@hsb.se

Tv och bredband:

TV-T-bas 1, hastighet bredband 250/100

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Föreningen har en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Tvättstugan ligger i bottenvåningen Gimogatan 5 B. Tvättstugan bokas på infotavlorna i trapphuset eller via internet.

Om du vill hyra eller låna ut din lägenhet ska du ansöka om styrelsens godkännande. Ansökan ska vara skriftlig. Du ska ange vilken tidsperiod ansökan avser, varför du vill hyra ut samt namn och personnummer på den som ska bo i lägenheten. Föreningen godkänner delat ägarskap men den som bor i lägenheten måste äga minst 10%. Till exempel att föräldrarna står för 90% och barnet 10%.

Medlemskap i HSB är obligatoriskt för att bli godkänd av föreningen. För att bli medlem måste du dels betala en andel på 500 kr och dels en medlemsavgift på 300 kr (150 kr om halva året redan har gått). Observera att denna avgift måste vara betald innan förfrågan om medlemskap tas vidare till styrelsen i föreningen

Område

Nära till butiker och cityliv men också till natur, parker och fritidsaktiviteter. I området har det anlagts flera fina aktivitetsparker. Inom kort promenadavstånd ligger Mimmi Ekholms plats med bland annat matbutik och annan vardagsservice. Vill du gå och träna finns förutom det lokala gymmet i kvarteret intill även Fyrishov inom gångavstånd. Norra Luthagen är en modern del av det traditionella och trygga området Luthagen/Stabby. Här samsas en blandad bebyggelse från sekelskiftesvillan till det moderna flerfamiljshuset. Naturen gör sig påmind genom de många fina grönskande parkerna och promenadstråket längs med Fyrisån. I närheten av norra Luthagen ligger hela Stabby gärde för dina fötter. Perfekt att ta en löparrunda där eller i intilliggande Stabbyskogen.

Promenadstråk längs med Fyrisån. Utegym längre upp vid Librobäcks industriområde. Elljusspår vid Stabbyskogen.

Allmänt

Nelins livsmedelsbutik och Ica Stabby Nära ligger inom gångavstånd. Apotek, vårdcentral och gym samt diverse restauranger finns vid Mimmi Ekholms plats.

Kommunikation

Busshållplatser både på Börjegatan och Fyrisvallsgatan samt vid Mimmi Ekholms plats.

Intresseanmälan:

 Jag cyklar till visningen.

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 48
Bostadsform: Bostadsrätt
Utgångspris: 1 850 000 kr
Avgift: 2 876 kr
Storlek: 44.5 m²
Antal rum: 2 rum
Våning: 2 av 5

Information:

  Driftskostnader
  Frågelista
  Föreningens hemsida

Planritning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: