slider

Sålt

Fyrislundsgatan 48,
Uppsala - Årsta

Fyrislundsgatan 48

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  83.5 Kvm
 • Pris
  1.970.000 kr
 • Rum
  3 Rum

Bostad på våning 4 med eftermiddags -och kvällssolsläge på balkongen, i en välskött och trivsam förening i Årsta. Vacker utsikt över stora delar av Salabacke, Fålhagen men även mot både slottet och Carolina Rediviva. Att det är ett soligt läge på balkongen gör att odlingsmöjligheterna är goda. Här finns det gott om grönområden, service och goda kommunikationer. Ett extra plus är den generösa hallen med en stor klädkammare. Visst renoveringsbehov föreligger. Det finns en inre reparationsfondfond kvar på lägenheten om 8354 kr. Att bostaden står tom förenklar möjligheten till att ordna en privat visning, hör av dig till ansvarig fastighetsmäklare om det finns intresse av det. Det bästa med bostaden: * Solläget, sol på balkongen från klockan 13:00 och framåt * Fri utsikt utan hus mitt emot * Riktigt fin planlösning * Hiss från 1/2 tr. * Tvättstuga i huset * Nära till Årsta Centrum och busshållplats. * Gott om promenadstråk i närområdet.

Planlösning

Bostad med smarta förvaringslösningar - utsikt mot stadsdelen Salabacke och centrala Uppsala. Bostaden är i fullt fungerande skick men behöver uppdaterade ytskikt.

Interiör

Hall

Hall med fasta garderober + överskåp direkt till höger samt i korridoren, laminatgolv vid entrén och i resten av hallen. Ljust mönstrad tapet. I hallen finns även en klädkammare.

Kök

Vitvaror bestående av häll med ugn, fläkt och kyl (2021). Kaklat ovanför diskbänken. Intill matplatsen har du utgång till den stora fina balkongen med kvällssol. Det finns även ingång till ett av sovrummen. Matplatsen rymmer 4-6 personer. Matta på golvet och tapetserade väggar vid matplatsen.

Vardagsrum

Vardagsrum med stort fönsterparti med vy mot det grönskande närområdet, ljus mönstrad tapet och parkettgolv.

Badrum

Badrum med matta och våtrumstapet. Spegelskåp, handfat, wc, duschkabin och uttag för tvättmaskin. Vädringsfönster finns.

Sovrum

Sovrum med laminatgolv och ljust mönstrad tapet. Utgång till balkongen.

Sovrum

Sovrum med laminatgolv. Ingång från både kök och vardagsrum.

Storlek

Boarea ca 83.5 m² föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1969.
Renoveringar : Se information under fliken renovering.

Fönster : 2-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas. Ventilation: Mekanisk (endast frånluft).

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Avgiftsparkeringar finns i hela området.

Ekonomi

Pris 1 970 000 kr

Andel i föreningen är 0,0035434 %.

Andel av årsavgift 0,003548 %.

Avgift/hyra 3927 kr/mån. I avgiften ingår: I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten och kabel-TV (basutbud) samt bränsleavgift på 963,25 kr.

Inre reparationsfond: 8354 kr.

Uppskattad total driftskostnad : 4 550 kr/år , varav:

El : 3 200 kr

Försäkring : 1 350 kr

Antal personer i hushållet : 1

Driftskostnaden är schablonberäkbnad då bostaden under en tid stått tom.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr som betalas av köparen

Övrigt:

Mycket generös trea med ett trivsamt läge i föreningen. Bostaden är belägen på våning 4 av 6, fungerar perfekt för ett par eller den lilla familjen som söker ett boende med ett gott serviceutbud vid Årsta Torg. Under 2023 påbörjas byggnation av det nya torget, läs mer om detta på kommunens hemsida. Fina promenadstråk och mängder med grönområden in på knuten. Härifrån når du med lätthet stadsdelarna Salabacke, Gränby och Stavby. Har du jobbet i Fyrislund eller Boländerna är det inom cykelavstånd. Är du en person som gärna cyklar, tar du tunneln under Fyrislundsgatan och är inne i centrum på 12-15 min. Att du bor i en av Uppsalas mest välskötta föreningar med imponerande nyckeltal och med de större reparationerna gjorda gör att du kan sova gott om natten. För att få mer information, kontakta ansvarig fastighetsmäklare Johan Leijonhufvud. Till lägenheten hör ett källarförråd samt tillgång till en matkällare.

Energideklaration

Energiklass : E, energiprestanda 140 kWh/m² år.

Datum: 2019-01-12

Uteplats

Inglasad balkong

Övriga utrymmen

I källaren finns ett förråd som hör till bostaden.

Bostadsförening

Namn:

BRF Årsta

Adress:

Fyrislundsgatan 48, 75446 UPPSALA

Estate number:

JL268

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 348 st lägenheter.

Föreningens webbsida: http://www.brfarsta.se/

Föreningen består av 348 bostadsrättslägenheter fördelade på 12 hus med adresser Fyrislundsgatan 38-60. Byggnaderna är uppförda 1969. Förvärvade fastigheter är Årsta 9:1-9:3 Besök gärna föreningens hemsida: www.brfarsta.se.

Antal lägenheter:

348 varav 0 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Föreningen har en utmärkt ekonomisk status med låg belåning, låg avgift och där större delen av de kostnadsintensiva reparationerna är utförda. Under 2016 gjordes stora insatser för förbättrad utomhusmiljö. Övergång till LED-belysning slår direkt igenom på lägre driftskostnader för föreningen.

För att få en uppfattning om hur bra statusen är sammanfattas här några enkla nyckeltal. Årskvadratmeteravgiften ligger på 538 kr/m² och år - inklusive bränsleavgift, att jämföras med Uppsalas snitt på c:a 630 kr/m² eller ungefär 15 % lägre. Belåningen ligger på 1006 kr/m², det är en låg belåningsgrad, under 3000 kr/m² anses lågt. Snitträntan för de samlade lånen om 23,7 milj. ligger på c:a 1,05% ! Samtliga uppgifter är hämtade från årsredovisningen 2021.

Antal lokaler:

1

Renoveringar: 1995 Fönsterbyte.
1997-1999 Omdränering och nytt fuktskydd. Ny isolering vind.
2000 Byggande av sophus.
2001-2001 Helrenovering tvättstugor.
2003-2005 Målning av trapphus, fasader och balkongräcken.
2004-2005 Säkerhetsdörrar.
2006-2007 Nyinstallation av hissar.
2008 Byggnation av garagelänga.
2010 Byte av lås och installation av porttelefon.
2012-2013 Nya el-centraler i lägenheterna.
2013-2014 Byte av tappvattenledningar och relining av avloppsrör.
2015 Byte av hissmotorer.
2016 Anlagt nya brandgator, målning av garage, LED-belysning samtliga allmänna utrymmen och hela utomhusområdet.
2017 OVK och ett hissbyte
2018-2019 hissbyte
2019 Energieffektivisering
2020 Nya hissar

Kommande reparationer

Ev nya P-platser 2022.
Energiåtgärder 2023.
Fönsterbyte 2023 Börjar 2023 till 2028. Förutsatt att föreningen får bidrag.

Parkering:

Garage och parkeringsplatser är det kö till.
Inom föreningen finns det 130 garage och 92 parkeringar med elplint och 108 parkeringar utan elplint.
Kostnad för garage är 325 kr/mån
Tillgång till parkering med elplint är något begränsad och även där en viss kö.
Kostnad för elplint är 175 kr/mån.
Kostnad för parkering utan plint 125 kr/mån.

Tv och bredband:

Kabel-TV via Tele2. Basutbud ingår i avgiften. Bredband via Bahnhof. Finns möjlighet att teckna bredband via föreningen för 150 kr/mån.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

I föreningen finns tre st. tvättstugor i källarplan med torkrum och mangel. (Boende i hus nr 38-44 tvättar i hus nr 40, boende i hus nr 46-52 tvättar i hus 48 och boende i hus 54-60 tvättar i hus 58.) I varje hus finns cykelförråd i källarplan. Trapphusförråd finns för förvaring av ex barnvagn eller rullator. I hus 54 finns ett gym (300 kr/ 6 månader). Det finns källarlokaler att hyra för den som så önskar. På föreningens gård finns det flera grillplatser, lekplatser och en basketplan och sommartid även fotbollsmål. I föreningen finns även 2 st soprum plus avfallsstation där man kan kasta glas, kartong, aluminium, batterier med mera.

Område

Årsta är en stadsdel i Uppsala, belägen i nordost, mellan Gränby köpstad och Fyrislund, med Årsta centrum som ungefärlig mittpunkt. Lugnt och populärt område med grönområden och goda kommunikationer. Flera grönområden och motionsmöjligheter i undersköna Årstaparken med fotbollsplaner, pulkabackar och BMX bana inom gångavstånd. Cykelavstånd till fågelskådning, bärplockning m.m. i Vedyxaskogen.

Allmänt

Det finns fler förskolor inom några hundra meter, t.ex. Årsta förskola, Fasanen, Linjalen/suddigumman, Kids2Home och Sparrisens förskolor. Grundskolor finns med såväl Johannesbäcksskolan som Årsta skolan, inom 500 meter från bostaden. Även en 4H-gård finns i Årsta. Service i form av vårdcentral, folktandvård, apotek, restauranger, frisör, livsmedelsbutik / ICA Årstahallen, m.m. vid Årsta torg med några stenkasts avstånd intill det populära och starkt expansiva Gränby Centrum.

Kommunikation

Det tar mindre än 20 minuter med cykel in till stationen. Bra bussförbindelser mellan Årsta och City som tar c:a 15 minuter. Från Årsta finns det bra cykelvägar ner till Centrum. Bra pendlarläge då påfart till E4:an ligger i närheten.

Intresseanmälan:

 Jag cyklar till visningen.

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 2253
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 1 970 000 kr
Avgift: 3 927 kr
Storlek: 83.5 m²
Antal rum: 3 rum
Våning: 4 av 6

Planritning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: