slider

Kommande

Karin Boyegatan 2 H,
Uppsala - Löten

Karin Boyegatan 2 H

  • Boendeform
    Bostadsrätt
  • Boarea
    125 Kvm
  • Rum
    6 Rum

I början av nästa år är det visning av denna 6:a i markplan till salu i BRF Dagerman -Löten! En sådan bostadsrätt med dubbla uteplatser, två badrum och ett WC, med uthyrningsdel och med en klockren radhuskänsla. En sådan bostad kommer bara ut på marknaden någon enstaka gång. Alla ytskikt är bytta och den övergripande känslan av boendet är inflyttningsklart, hemtrevligt, generöst och praktiskt. Lägg därtill utmärkta möjligheter att hyra ut en del av bostaden (se alternativa planskisser) och du förstår att din totala boendekostnad går att hållas på en mycket låg nivå. De genomtänkta färg och materialvalen bidrar till en harmonisk och lugn boendeatmosfär. Beräknat tillträde till denna bostad är från april 2022 och framåt.

Planlösning

Trevlig bostad med hög funktion. Att det finns fem sovrum och duschmöjlighet i två badrum samt ytterligare ett WC möjliggör ett boende för den stora familjen att bo och leva här. I dagsläget fungerar bostaden som en femrumslägenhet då ett rum hyrs ut. Bostaden skulle även fungera utmärkt som boende för den mindre familjen då möjligheten till att dela av ytterligare rum för uthyrning finns. En stor del av avgiften går att tjäna in på att hyra ut upp till två rum med separat ingång och med ett eget badrum! Möjligheter för låg boendekostnad finns! Kika gärna på de alternativa planskisserna. Bostaden är genomgående ljus och trevlig. Hela bostaden har fortlöpande renoverats från 2016 och framåt. Bostaden ligger nära von Bahrska häcken - endast en kort promenad från Heidenstams torg. Härifrån går bussar in mot centrum och ut mot Nyby.

Interiör

Hall

Välkomnande hall med klinkergolv, bröstpanel och målade väggar.

Sovrum 1

Just till vänster ligger det första sovrummet, fönster mot entrén, garderob, målade väggar och mattlackerad ekparkett.

Sovrum 2

Till höger i hallen ligger det andra sovrummet, målade väggar, garderob och mattlackerad ekparkett. Fönster mot von Bahrska Häcken.

Vardagsrum

Vardagsrum med målade väggar, mattlackerad ekparkett, stort fönsterparti mot uteplatsen på baksidan och med utgång till altanen.

Sovrum 3

Generöst sovrum med fönster mot baksidan, målade väggar och mattlackerad ekparkett.

Sovrum 4

Längst in i bostaden, intill badrummet och med fönster mot baksidan ligger detta svala och vackert inredda passande föräldrasovrum. Gott om garderobsförvaring, tapet, In Bloom, 2018 och ekparkett.

Kök

Vackert kök med ett härligt ljusinsläpp och utsikt mot von Bahrska häcken. Vita lackade luckor med vitt kakel ovanför arbetsytorna. Köket har maskinell utrustning i form av; induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Köksö, bröstpanel, tapet (Nyckelviken 2016) och mattlackerad ekparkett.

Badrum 1

Stamrenoverat och helkaklat badrum (2014) med kakel och klinker i ljusa färgval.

WC

Stamrenoverat 2014, med WC, handfat, kakel och klinker.

Uthyrningsdel

Helt separat (se planskiss). Allrum med målade väggar, mattlackerad ekparkett, kaklat över pentry, stamrenoverat badrum, kakel och klinker med WC, handfat och dusch. Fönster mot entrésidan.

Uteplats 1

Uteplatsen med morgonsol färdigställdes 2016, liten gräsmatta med gångstenar, bärbuskar ( vinbär, krusbär, körsbärsträd och äppelträd. Trädgårdsbod finns det också. Thujahäcken planterades 2018.

Uteplats 2

Till höger om ytterdörren är det anlagt en uteplats omgärdad av en syrénhäck. Här njuter du av eftermiddags -och kvällssolen.

Utförda renoveringar

De renoveringar som är utförda i bostaden är följande: 2016 Nya golv i hela lägenheten (mattlackad ekparkett). 2016 Ombyggnation av kök. 2016 Ombyggnation av sovrum, delade av ett av sovrummen från uthyrningsdelen. 2016 Nytt innertak med spotlights i vardagsrum och kök. 2016 Altanbygge, fram och baksida. 2016 Nya garderober i hela lägenheten. 2017 Ombyggnation av sovrum. 2017 Ombyggnad hall med skjutdörrar. 2018 Thujahäck, syrenhäck.

Storlek

Boarea ca 125 m² föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1968.
Renoveringar : Se föreningsinformation.

Fönster : 2-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas. Ventilation: Mekanisk (endast frånluft).

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Parkering i området plus betalparkering.

Ekonomi

Andel i föreningen är 0,5703 %.

Andel av årsavgift 0,5703 %.

Avgift/hyra 7102 kr/mån. I avgiften ingår: vatten, värme, bredband (250 mbit/s), grundutbud kabel-tv och IP-telefoni..

Uppskattad total driftskostnad : 10 284 kr/år , varav:

El : 8 040 kr

Försäkring : 2 244 kr

Antal personer i hushållet : 6

Elförbrukningen var vid kontrollräkning något lägre än vad som står angivet i driftskostnadsblanketten. Driftskostnaden påverkas naturligtvis av hur många som bor i bostaden om man byter ut vitvaror etc. Gällande försäkringen så har föreningen tecknat ett bostadsrättstillägg.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 182 kr som betalas av köparen

Övrigt:

Ljus nyligen ytskitsuppdaterad bostad. Ett av sovrummen har delats av. Köket är modernt och uppdaterades 2016, har gott om förvaring och goda arbetsytor. Vardagsrummet är en naturlig och generös samlingsplats varifrån du når en av de härliga altanerna - insynsskyddad och med en underbar morgonsol att njuta av. Fyra sovrum varav ett lite större med goda förvaringsmöjligheter. Den separata uthyrningsdelen har både pentry och eget badrum.

Energideklaration

Energiklass : F

Datum: 2020-06-06

Primärenergital: 179 kWh/m², år

Vägbeskrivning

Det är gångavstånd från Heidenstams torg.

Uteplats

Två uteplatser! Trall och omgärdat av insynskydd. Plats för odling.

Bilplats

Både uppställningsplats och garage samt gästparkeringar. Separat kö till föreningens platser.

Övriga utrymmen

Till bostaden hör två förrådsutrymmen.

Bostadsförening

Namn:

HSB BRF 50 Dagerman

Adress:

DAGERMANSGATAN 10, Lgh 1001, 75428 UPPSALA

Estate number:

JL198

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 248 st lägenheter.

Föreningens webbsida: https://www.dagerman50.se/


Föreningen är belägen på Dagermans- samt Karin Boyegatan c:a 2,5 km norrut från centrumkärnan av Uppsala. I föreningens servicehus finns följande: Gemensamhetslokal som rymmer ca 40 personer. Nytt gym, bastu, snickarbod, vävstuga, biljard- och pingisrum. Tvättsuga: Fem tvättstugor. Kostnad 9:-/tvättprogram inkl. tvätt- och sköljmedel som debiteras på hyresavierna. En grovtvättstuga. Till detta kommer boule-, tennis-, basket- och fotbollsplan. Underhållsarbete som gjorts under året är upprustning av utemiljön. Fastighetsskötsel sköts av Upplands Boservice. Föreningen har en lokalvårdare anställd på deltid. Allmän administration handhas av vicevärden Gunnar Löfgren, HSB Uppsala. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Upplands Boservice. Föreningen har även en hemmavicevärd anställd. Föreningen har källsortering. Två kärl användes, ett för komposterbart och ett för brännbart. I sophuset finns också uppsamlingskärl för tidningar, färgat och ofärgat glas, hårdplast, förpackningar, batterier, elektronik samt wellpapp och kartonger.

Antal lägenheter:

248 varav 0 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

HSB BRF Dagerman räknas till en av de större bostadsrättsföreningarna i Uppsala, detta medför ofta skalfördelar vid upphandling av tjänster, alltifrån Kabel-tv, bredband, trädgårdsskötsel, löpande underhåll och upphandling av räntor på lån. Föreningen har en avgift på 687 kr/m², just över snittet för var avgifterna brukar ligga på i Uppsala (630 kr/m²). Belåningsgraden ligger på 4367 kr/m²och en skuld på sammanlagt 87,9 milj. vilket kan anses vara en medelhög belåning och den genomsnittliga framförhandlade räntan för föreningens lån ligger styvt runt 1,20 %. Några reflektioner från mig som fastighetsmäklare är att belåningsgraden och avgiften ligger väl till givet att så många av de tyngre reparationerna är utförda. Föreningen har valt en räntestrategi med övervägande bundna lån vilket gör att man i dagens räntemiljö kanske tappar ett par tiondelar mot vad det skulle vara möjligt att framförhandla en rörlig ränta till idag
(2021-09-16). Räntenivån är i jämförelse med många andra bostadsrättsföreningar ändå mycket låg.

Renoveringar: Utförda renoveringar:
1986 - Takomläggning
2013-2014 - Elstigar bytta
2014-2015 - Stamrenovering
2016-2017 - Målning av fönster och dörrar
2018-2019 - Byta räcken till loftgångar samt balkonger
2020 - Byte garageportar G2-G4
2020 Installation av solcellsanläggning
2021 - Asfaltsomläggning

Planerade renoveringar:
2022 - Fasadtvätt, kalkstensfasad
2022 - Byte av fläktar.
2022 - Ytskiktsrenovering trapphus
2023 - Tätning utfackningsväggar
2024 - Byte maskinutrustning tvättstugor
2025 - Omläggning yttertak, montering hängrännor och stuprör mm.

Parkering:

Det finns 114 garage, 280:-/mån, kö f n och 212 p.platser med motorvärmare, 110:-/mån, finns lediga platser f n. Dessutom finns ett antal betalparkeringar i området. Som medlem i föreningen har du tillgång en parkeringsplats med el-plint mot avgift och ett förråd. I mån av tillgång kan du få hyra en garageplats och extra förråd. Är du intresserad av en el-parkeringsplats anmäl dig till hemmavicevärden Björn Flygare.

Tv och bredband:

TV-anslutning
Levereras av Comhem, grundutbudet ingår i månadsavgiften.
TV och Bredband
Levereras av Bredbandsbolaget, bredband 250 ingår i månadsavgiften.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Det finns förråd om ca 6 kvm belägen på n.b strax intill lägenheten. Det finns gemensam bastu, festlokal, pingisrum, biljardrum, grovtvättstuga och 7 tvättstugor. Tvättavgift debiteras på månadsavgiften. Det finns även boulebana, fotbollsplan och tennisplan. Intill servicehuset finns en tennisbana som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Tid bokas via tvättstugeterminalen. Tennisplan får användas till kl 21.00. En basketkorg finns uppsatt bakom servicehuset. Bollspel är tillåtet fram till kl. 21:00. I genomgången i varje hus finns ett utrymme för uppställning av barnvagnar. Det finns även cykelställ liksom 'cykelburar'. Mellan varje hus finns lekplatser med sandlådor, gungor och olika redskap
Information om föreningen.

Som köpare av lägenhet i HSB förening så krävs medlemskap i HSB Uppsala för att medlemskapsansökan skall godkännas. Medlemskapet innebär att du betalar en insats på 500 kronor och därefter 300 kronor per år i medlemsavgift.
Ansökan om medlemskap kan göras genom att gå in på blimedlem.hsb.se och fylla i blanketten.
Allmänt om föreningen.

Köksfläktar och torktumlare får ej kopplas till ventilationssystemet. Detta för att matos och fukt kan ledas in till grannarna.

2020 kopplades solcellsanläggningen in på nätet.
Det sitter en skärm vid entrén till tvättstugan så alla kan se vad anläggningen producerar och vissa andra data så som total produktion mm.

Område

Området är beläget i norra Uppsala med ca 2,5 km till citykärnan. Här finns närhet till både bra service och rekreation med fina strövområden kring Gamla Uppsala högar och mot Tunåsen. Gårdarna inbjuder till fina grillmöjligheter, är barnvänliga med gott om lekparker. Följer man Von Bahrska häcken norrut kommer man strax till Röbo med vacker natur och ett upplyst träningsspår. Gamla Uppsala sportklubb, GUSK, har välfungerande och aktiv verksamhet vid Yrsaplan. Närhet till UTK-hallen för tennis, Gränby Ishall för hockey, Relitahallen för bandy. I Gamlishallen utövas olika sporter. Nordic Wellness är en populär anläggning belägen vid Heidenstams torg. Rekreation Utöver området kring Gamla Uppsala högar finns även Linnéstigen som tar dig ut mot Vittulsberg.

Allmänt

Vid Heidenstams torg finns en välsorterad ICA-butik, apotek, vårdcentral, pizzeria, gym och många aktiviteter i Lötenkyrkan.

Kommunikation

Påfarten till E:4an gör det enkelt att pendla med bil både norrut och söderut. Närheten till påfarten mot Bärbyleden medger pendling mot Enköping/Västerås. Flertalet bussar tar Dig till city. En av Uppsalas stomlinjer trafikerar Gamla Uppsala. Bra cykelvägar till city.

Visningar:

Söndag 9/01 12:30 – 14:30
Måndag 10/01 17:30 – 18:00

Intresseanmälan:

 Jag cyklar till visningen.

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 201
Bostadsform: Bostadsrätt
Avgift: 7 102 kr
Storlek: 125 m²
Antal rum: 6 rum
Våning: 1 av 2

Information:

  Stadgar.pdf
  Energideklaration 2020.pdf
  Årsredovisning-2019-2020.pdf
  Frågelista och driftskostnadsblankett.pd
  Tips inneboende

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: