slider

Sålt

Svartbäcksgatan 42 B. Fast pris!,
Uppsala - Svartbäcken

Svartbäcksgatan 42 B. Fast pris!

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  87 Kvm
 • Pris
  3.790.000 kr
 • Rum
  3 Rum

Välkommen att anmäla dig till visning av en ovanligt generös och välplanerad lägenhet belägen i främre Svartbäcken. Bostaden har ett läge just utanför stadskärnan. En enkel promenad runt hörnet och du når hela Uppsalas service och kulturutbud inom 5-10 minuter. Skönt för dig som flyttar från villan, den lilla barnfamiljen eller paret som pendlar till Stockholm. BRF Metropolen har nu under några år vuxit i sin kostym som ett av de mer populära föreningarna att bo i. Mycket tack vare att föreningen ligger intill ån, nära promenadstråk, skola och sportaktiviteter vid Fyrishov. Vill du komma på en helt privat visning så går det att ordna, kontakta ansvarig fastighetsmäklare, Johan Leijonhufvud 076 101 16 69. Det fasta priset gör att först till kvarn gäller!

Planlösning

Bostaden har genomgående stavparkett och målade väggar. Många väl valda tillval är gjorda, bl.a. innerdörrar med beklädda dörrblad, fondvägg i badrum och badkar. De rymliga 87 m² fördelar sig på hall, två badrum med golv/komfortvärme, två sovrum, ett välutrustat kök med rostfria vitvaror, vardagsrum med ljusinsläpp från två håll och en härlig balkong i västläge.

Interiör

Hall

Hall med målade väggar och klinkergolv (Azteca Titanum Oxid). Hatthylla för avhängning direkt till vänster.

Badrum

Badrum med dusch med duschväggar i frostat glas, kaklad fondvägg med samma plattor som i hallen och i övrigt vitt kakel och svart klinkergolv med golvvärme. Handdukstork, handfat med kommod och spegelskåp med infälld belysning

Kök

Kök från Marbodal med vita skåpsluckor, rostfria vitvaror, från Husqvarna och FRANKE innefattande ugn och micro i arbetshöjd, induktionshäll, fläkt, hel kyl och frys samt en integrerad diskmaskin. Kakel ovanför diskbänken, underlimmad diskho samt bänkskiva i laminat / skifferimitation med högglans. Ledarmatur i underkant av köksskåpen. Värt att nämna är att ugnen är självrengörande. I köket finns det plats för matbord för 4-6 personer.

Vardagsrum

Rymligt och ljust med utgång till härlig balkong i västläge. På den inglasade balkongen från Lumon sitter du och njuter av solen från lunchtid fram till kvällningen.

Sovrum 1

Sovrum med fönster åt Svartbäcksgatan, skjutdörrsgarderob med inredning från Elfa.

Sovrum 2

Sovrum med fönster åt innergården, skjutdörrsgarderob med inredning från Elfa.

Badrum

Stort badrum med tvättpelare. Badkar med svart front, duschset, svart kommod i ek, två lådor och tvättställ. Spegelskåp i svart ek. Svart kakel med komfortvärme, vitt högblankt kakel på väggarna och handdukstork. Bänkskiva ovanför tvätt och torktumlare, väggskåp för tvätt samt belysning ovanför bänkskivan

Inre hall

Utanför det stora badrummet finns en inre hall med ett inrett städskåp.

Storlek

Boarea ca 87 m² Föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 2016.
Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Mekanisk, typ med värmeåtervinning.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Parkering i föreningens garage eller längre in i Svartbäcken.

Ekonomi

Pris 3 790 000 kr

Andel i föreningen är 1,4685 %.

Avgift/hyra 4935 kr/mån. I avgiften ingår: Inkl. kallvatten, kabel-tv, bredband, ip-telefoni & bostadsrättstillägg.

Uppskattad total driftskostnad : 5 365 kr/år , varav:

El : 3 060 kr

Vatten/avlopp : 500 kr

Försäkring : 1 805 kr

Antal personer i hushållet : 1

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen

Övrigt:

Standarden på NCC/Bonavas produktion av Metropolen är hög och med de smakfulla tillval som den nuvarande ägaren har gjort lyfter interiören till ytterligare en nivå. På plan fyra flödar solen in från balkongen. Står du mitt i vardagsrummet har du ljus både från den inglasade balkongen och köket. Den delvis öppna planlösningen skapar en rymd av social atmosfär. Harmonin är viktig och skapas genom lugna färgval, enhetliga golv, vackra innerdörrar och praktiska skjutgarderober som ger flyt och en känsla av att vilja stanna kvar en stund längre. Genomtänkt och generöst - i den här trean finns det duschmöjlighet i båda badrummen. Ta gärna med dig kaffet ut på balkongen och njut av solen hela dagen. Vi ses på visning.

Energideklaration

Energiklass : C, energiprestanda 75 kWh/m² år.

Datum: 2020-11-10

Övriga utrymmen

Förråd hör till bostaden.

Bostadsförening

Namn:

BRF Metropolen

Adress:

Svartbäcksgatan 42, 75332 Uppsala

Estate number:

JL188

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 69 st lägenheter.

Föreningens webbsida: brfmetropolen.se

Föreningen innehåller 69 bostäder samt en lokal fördelat på 6 trapphus (A-F). Total BOA är 5883 m² varav LOA är 84 m².
Föreningens adresser är Svartbäcksgatan 42A-F. Föreningen äger en hyreslokal som idag hyrs ut till ett café.

Lägenheterna fördelar sig enligt följande:

11 st. 1 rum och kök
3 st. 2 rum och kök
30 st. 3 rum och kök
18 st. 4 rum och kök
7 st. 5 rum och kök

Föreningen har tecknat ett gemensamt el-avtal för alla medlemmar. Boende debiteras för förbrukningen på avin.

https://brfmetropolen.se/

Antal lägenheter:

69 varav 1 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Föreningen har en god ställning, rörelsekostnaderna är förhållandevis mycket låga och kassaflödet bedöms som mycket gott. Likt många andra relativt nya föreningar är belåningsgraden hög. Dock har föreningen varit skicklig på att förhandla ner räntorna. Enligt årsredovisningen från 2019 hade föreningen en genomsnittlig ränta på sina lån om låga 1,03 %. Ett lån om 19 milj, lades om under 2019 till en ränta om 0,96 %. Lånet löper på 5 år.

När man flyttar till en relativt ny bostad med en ny förening där hushållsel, och varmvatten debiteras separat och inga större reparationer är på gång kvarstår räntekostnader som en stor kostnadspost för föreningen. Föreningen tillämpar en linjär avskrivning av lånen vilket gör att oavsett när du flyttar in i föreningen amorteras i storleksordningen lika mycket av på lånet. Föreningen BRF Metropolen har gynnats av det låga ränteläget och har redan sedan starten 2016 sänkt belåningen från 13000 kr/m² ned till 11000 kr/m². I takt med att föreningen amorterar ner lånen minskar naturligtvis risken för avgiftshöjningar på grund av kraftiga räntehöjningar. När bostadsrättsinnehavaren sedan säljer sin bostadsrätt medföljer en möjlighet till avdrag för den del av föreningens lån som bostadsrättsinnehavaren genom sin månadsavgift under innehavstiden varit med och betalat av - det så kallade kapitaltillskottet.

Antal lokaler:

1

Renoveringar: Huset är relativt nytt - inga renoveringar har gjorts eller är planerade just nu.

Parkering:

Föreningen har 52 bilplatser, kostnad 1100 kr/mån. Avgiften höjs till 1200 kr/mån janurai 2022. Det finns även 2 MC-platser för 400 kr/mån. Hör av dig till styrelse.metropolen@gmail.com för att ställa dig i kö.

Föreningen har nyligen installerat 26 st laddstolpar för elbilar. Föreningen kommer att hålla samma avgift för de platserna. Den förbrukade elkostnaden för laddningen kommer på hyresavin.

Tv och bredband:

Ansluten till kabel-tv, internet och IP-telefoni via Com-Hem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Grundutbudet erbjuder bredband 250/50, TV Bas TiVo och Telefon Bas.

ComHem abonnemanget behöver sägas upp av säljaren samt att köparen behöver kontakta ComHem för att ansluta sig till föreningens gemensamma avtal.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Inom föreningen finns det utrymme för cykel, barnvagn, rullator och permobiler. Varje lägenhet har ett tillhörande källarförråd. Det finns även en gemensam innergård med lekytor och grillplats.

Nyckelhanteringen i föreningen sker via Lås och Säkerhetscenter. Detta innebär att man behöver åka till deras kontor (Kungsgatan 107) för inlämning och utkvittering av nycklar i samband med överlåtelse. Telefon: 010-163 68 00 mail: info.uppsala@bbgruppen.se. Öppettider: se www.bbgruppen.se/kontakt/uppsala/.

Vid överlåtelse ska du som säljare lämna kvar bopärmen från Bonava i lägenheten.

Område

Svartbäcken - vilken puls! Här bor du i ett av Uppsalas absoluta premiumlägen. Längs med ån kan du promenera ända ut till Librobäck. Skolor, service, parker och promenadstråk finns just inpå knuten. Här bor du om du har jobbet i Stockholm och enkelt vill kunna pendla, här bor du när barnen har många aktiviteter på Fyrishov och här vill du bo när livet skall vara bekvämt och enkelt.

Svartbäcken rymmer villakvarter såväl som härliga flerfamiljshus från 40-talet och framåt.

Allmänt

Strax utanför den absoluta centrumkärnan hittar du även där naturligtvis en hel del av närservicen. Svartbäcken har den närmaste servicen längs med Svartbäcksgatan.

Kommunikation

Uppsalas stadsbussar trafikerar Svartbäcksgatan och Gamla Uppsalagatan.

Intresseanmälan:

 Jag cyklar till visningen.

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 1301
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 3 790 000 kr
Avgift: 4 935 kr
Storlek: 87 m²
Antal rum: 3 rum
Våning: 4 av 6

Information:

  1138432-sammanfattning-energideklaration
  stadgar-reg-20161020---brf-metropolen.pd
  brf-metropolen-arsredovisning-2019-signe

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: