slider

Artillerigatan 4,
Uppsala - Kåbo

Artillerigatan 4

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  30 Kvm
 • Pris
  1.700.000 kr
 • Rum
  1 Rum

Charmig och funktionell etta med nyligen stamrenoverat badrum, renoverat kök och i övrigt fräscha ytskikt. Just utanför stadens puls, i ett perfekt "slagläge" mot Ackis, BMC och Ångström ligger denna lilla pärla. I lugna trygga kvarter och med en god förening i ryggen sover du gott om natten.

Planlösning

Kom, ska jag visa dig min trivsamma kammare! Ja, så kan det mycket väl låta när du kommer och hälsar på i denna funktionella och fina bostad i Kåbo. Bostaden ligger just utanför den absoluta stadskärnan med direkt närhet till "Ackis" BMC, Ångströmslaboratoriet och även strategiskt belägen i förhållande till Ekonomikum, Juridikum, Carolina Rediviva med flera utbildningsinstanser. Bostaden har en generös takhöjd, djupa fönsternischer, parkettgolv i vardagsrummet och utsikt mot en lugn innergård. Köket är nyligen uppmonterat och det stamrenoverade badrummet är splitter nytt.

Interiör

Hall

Liten, funktionell hall med plats för avhängning. Linouleumgolv och målad tapet.

Kök

Nytt kök, från 2021 (Bodarp IKEA), grågrön ton på köksluckorna och svart bänkskiva. Ny ho och blandare. Nytt vitt kakel är satt på väggen ovanför diskbänken. Här sitter man 2-4 personer runt matbordet. Gott om arbetsyta, fönster ut mot den lugna innergården. Utrustningen utgörs av spis, ugn och fläkt. Trägolv och målade väggar.

Badrum

Alldeles nyligen stamrenoverades badrummet; grått klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar. Dusch med duschväggar, WC, handfat och kommod.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum, målad tapet och parkettgolv, fönster mot innergården.

Storlek

Boarea ca 30 m² Föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1945.
Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Det finns möjlighet att parkera på gatorna i området. Då det finns flera större arbetsgivare i närområdet råder det naturligtvis en konkurrens om platserna även på dagtid.

Ekonomi

Pris 1 700 000 kr

Andel i föreningen är 0,0155 %.

Andel av årsavgift 0,0155 %.

Avgift/hyra 1656 kr/mån. I avgiften ingår: Avgiften höjdes under januari 2020 med 3 %. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbudet)..

Uppskattad total driftskostnad : 6 185 kr/år , varav:

El : 2 129 kr

Försäkring : 1 668 kr

Övrigt : 2 388 kr

Antal personer i hushållet : 1

Posten "övrigt" innefattar avgift för kabel-tv och bredband.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen

Övrigt:

Yteffektiv och välrenoverad bostad, perfekt för student -och eller övernattningsboende. Bostaden har högt i tak, en ljus och fin färgsättning och kök med matplats. Hall med förvaring, ett badrum med dusch intill köket. Vardagsrummet är stort nog för att rymma såväl säng som soffgrupp och skrivbord.

Energideklaration

Energiklass : None, energiprestanda 180 kWh/m² år.

Datum: 2007-10-14

Övriga utrymmen

Förråd och tvättstuga i källaren.

Bostadsförening

Namn:

HSB BRF Karolinen

Adress:

, Lgh 1002

Estate number:

JL185

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 30 st lägenheter.

Föreningen äger fastigheten Kåbo 48:2 omfattande adresserna Artillerigatan 4, Artillerigatan 6 A-B, Artillerigatan 8 och Batteriparken 3. Markern innehas med äganderätt. Av årsredovisningen från 2019 framgår att föreningen har 25 lägenheter med bostadsrätt ( 1741 m²) och 5 lägenheter med hyresrätt (342 m²).

Antal lägenheter:

30 varav 5 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Fastigheten har under de senare åren genomgått en genomgripande renovering. Nu under 2021 tex så stamrenoveras alla lägenheter. Föreningen har en sammanlagd belåning på 11,6 milj. eller motsvarande 5568 kr/m² vilket i sammanhanget kan anses vara en medelhög belåning. Den genomsnittliga framförhandlade räntan enligt 2019 års årsredovisning på 0,82 %. Föreningen har idag betyget A från allabrf.se.

Föreningen äger nu 4 hyresrätter. (Den 5:e såldes i december). I takt med att hyresgästerna flyttar säljer föreningen lägenheterna.

Renoveringar: 2007 Installation av nya fönster och balkongdörrar
2010 Nyläggning av tegeltak
2015 Kulvert för värme och vatten mellan byggnaderna utbytta
2016 Vattenrör till största delen utbytta i källarstråk inför stamrenovering
2016 Nyinstallation av undercentral för fjärrvärme

Pågående renovering:

2021 Stamrenovering

Parkering:

På föreningens fastighet finns 19 st. parkeringsplatser varav 17 uthyres till föreningens medlemmar och hyresgäster samt 1 är avsedd för servicebil och 1 används till gästparkering.

Tv och bredband:

Det finns inkopplat bredband genom Telenor (Tidigare Bredbandsbolaget). Man tecknar egna bredbandsavtal. När det gäller TV har föreningen ett avtal med ComHem där kanalerna 1-9, 11 samt ATG-live ingår. Utöver detta tecknar bostadsrättsinnehavaren egna avtal.

Äger föreningen marken?:

Ja

Område

Kåbo klassas som ett av Uppsalas attraktivaste områden att bo och verka i. Det är lätt att förstå då Uppsalas stora lunga i form av Stadsskogen ligger inom gångavstånd, öppna ytor som Artillerigärdet och insprängda parker och lekområden här och var skapar en stark trivsel i området. Här finns flera universitetsinstitutioner, Zoologen, Paleontologen, Blåsenhus, Språkvetenskapligt centrum samt Sveriges geologiska undersökning, en ICA-affär, restaurang med mera. Strax öster om Kåbo ligger Akademiska sjukhuset och vid dess södra del, mot Stadsskogen till, ligger Uppsala biomedicinska centrum. Tidigare fanns i Kåbos östra del ett länsfängelse uppfört 1862, numera renoverat huserande företag. Vid gränsen mot Eriksberg i nordväst ligger Bergaskolan, och norr därom Ekeby och de stora studentbostadsområdena.

Allmänt

Kåbo ligger just utanför stadskärnan och därmed når du som boende här all tänkbar service inom 10 minuter. En välfungerande Ica-butik, flertal restauranger, Studenternas, gym, Leijons Stenugnsbageri, förskolor, Kåbohälsan och hela Universitetssjukhuset för att nämna några exempel.

Kommunikation

Centralt beläget med goda bussförbindelser, cykel och promenadvägar.

Visningar:

Söndag 23/05 11:00 – 12:00
Måndag 24/05 17:00 – 18:00

Budgivning:

HÖGSTA BUD: 1 700 000 kr

Intresseanmälan:

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 402
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 1 700 000 kr
Avgift: 1 656 kr
Storlek: 30 m²
Antal rum: 1 rum
Våning: 0.5 av 3

Information:

  stadgar-hsb-brf-karolinen-i-uppsala.pdf
  Årsredovisning 2019.pdf

Planritning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
Paste your text here: