slider

Fålhagsleden 5 B,
Uppsala - Fålhagen

Fålhagsleden 5 B

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  46.5 Kvm
 • Pris
  2.250.000 kr
 • Rum
  2 Rum

Med ett fantastiskt ljus, en frihet som bara upplevs högst upp i ett hus erbjuds nu ett utmärkt boende för dig som gärna bor centralt med endast en femminuterspromenad till stationen. Här i Fålhagen har du möjlighet att njuta av såväl park som promenadstråk, ett stort service- och kulturutbud. En välsorterad konsumbutik ligger cirka 200 meter bort. Gillar du att träna finns både Friskis&Svettis och Actic alldeles i närheten. Mycket kommer naturligt med 30-40-talslägenheterna, såsom extra takhöjd, rejäla och vackra materialval, parkettgolv, rymliga fasta garderober, inte sällan i kombination med välskötta bostadsrättsföreningar. Så även i det här fallet.

Planlösning

Välkomnande hall, fräscht stamrenoverat badrum med tvättmaskin, arbetskök med gråa luckor. Vardagsrum med plats för såväl matbord som soffgrupp. Från vardagsrummet nås balkongen i sydvästläge. Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och har tre fina fönster. Lägenheten har generös takhöjd, fönsterbrädor i marmor och fina trägolv. Två förråd tillhör lägenheten!

Interiör

Hall

Hall med plats för avhängning. Parkett och målade väggar.

Badrum

Kakel och klinker, dusch, handfat med kommod , tvättmaskin samt WC. Föreningen stamrenoverade alla badrum 1993. Inför försäljningen kontrollerades att det inte föreligger förhöjda fuktvärden i badrummet. Intyg finns. Väggar med vitt kakel och golv med ljusturkosa klinkerplattor.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort nog för att rymma både sittgrupp och TV liksom matbord. Väggarna har ljusa tapeter och på golvet ligger ett parkettgolv. I ett av hörnen finns en stor klädkammare med plats för det mesta av livets nödtorft. En tanke är att kunna använda det utrymmet för ett hemmakontor. Utgång till den inbjudande balkongen i sydvästläge.

Sovrum

Intill köket ligger sovrummet med en ljus tapet och ett parkettgolv. Tre fönster mot gården. En fast garderob för klädförvaring intill köket.

Kök

Arbetskök med spis, ugn, diskmaskin, kolfilterfläkt samt kyl/frys. Goda arbetsytor samt skåpsförvaring. Kaklat ovanför diskbänken. Fönster mellan kök och sovrum.

Storlek

Boarea ca 46.5 m² Föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1937.
Renoveringar : Föreningen planerar att renovera tak och fönster under 2021.

Fönster : 2-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas. Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Lite längre upp i stadsdelen brukar det finnas plats. Stora garage finns under centralstationen och under Kvarnen. Bostadsrättsföreningen tillämpar ett separat kösystem, läs mer under rubriken "Förening"

Ekonomi

Pris 2 250 000 kr

Andel i föreningen är 0,85727 %.

Andel av årsavgift 0,85727 %.

Avgift/hyra 2933 kr/mån. I avgiften ingår: I månadsavgiften ingår internetuppkoppling om 125 kr. I avgiften ingår även värme, vatten och kabel-tv..

Uppskattad total driftskostnad : 6 980 kr/år , varav:

El : 5 900 kr

Försäkring : 1 080 kr

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen

Energideklaration

Energiklass : E, energiprestanda 168 kWh/m² år.

Datum: 2011-12-12

Bostadsförening

Namn:

HSB BRF Trean

Adress:

Fålhagsleden 3D, Lgh 1302, 75324 Uppsala

Estate number:

JL183

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 107 st lägenheter.

Föreningens webbsida: https://www.hsb.se/uppsala/brf/trean/

Bostadsrättsföreningen HSB 3:an består av tre hus som är belägna i kvarteret Grotte, vid Fålhagsleden 1 till 5, en kort promenad från centrum i Uppsala.
Husen, som uppfördes 1936-37 innehåller 107 lägenheter med en total yta på c:a 4800 kvm. Lägenheterna är alltså relativt små, 47 ettor och 60 tvåor. Några av lägenheterna har slagits ihop till treor eller fyror.

I föreningen ingår även fyra lokaler som hyser näringsverksamhet av varierande slag. BRF HSB Trean är en välskött förening med god ekonomi och de stora renoveringarna bakom sig. Föreningen har vackra lummiga gårdar med utemöbler och grillmöjligheter. Gemensamma utrymmen såsom två stora och fräscha tvättstugor (renoverade 2011), övernattningsrum, cykelförråd, hobbyrum, och nyrenoverad samlingslokal.

Lägenhetsfördelning:
1 rokv 13 st.
1 rok 33 st.
2 rokv 16 st.
2 rok 39 st.
3 rok 6 st.

Antal lägenheter:

107 varav 0 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Det som är viktigt när en förening skall analyseras är att ställa föreningens månadsavgift i relation till utförda reparationer, belåningsgrad och den genomsnittliga framförhandlade räntan. Det kan även vara bra att titta på hur höga de löpande driftskostnaderna är. Nya föreningar brukar vara mer energieffektiva å ena sidan, å andra sidan har de inte hunnit beta av sina lån. Den aktuella föreningen här har en låg belåning, det kan vi se genom att titta på nyckeltalet lån/m² som ligger på 1885 kr/m² eller sammanlagt på drygt 10 milj. I sammanhanget brukar en medelhög belåning anses ligga på mellan 5000-7000 m². Många av de större reparationerna är tagna och det finns idag en underhållsfond på drygt 3,5 milj. Varför är det intressant at titta på den genomsnittliga framförhandlade räntan? Resultatet av den framförhandlade räntan kokar ner till en förhandlingsdel och en del där banken bedömer hur stark finansiell ställning föreningen har. Förhandlar föreningen aktivt med banken och dessutom har en god finansiell ställning brukar detta mynna ut i en låg genomsnittlig framförhandlad ränta. Observera att föreningar kan ha olika räntestrategier, några ligger övervägande i rörliga lån, andra har bundit lånen över längre tid. Det vanligaste är att ha en blandning. HSB BRF TREAN lade nyligen om större delen av sina lån. Enligt den senaste årsredovisningen ligger den genomsnittliga räntan på c:a 1,5 %, avgiften ligger högre än genomsnittet. Föreningen har helhetsbetyget A enligt allabrf.se.

Antal lokaler:

4

Renoveringar:
1985 Byte av yttertak samt plåt på balkonger
1993 Elstammar samt grundisolering
1995 Utbyte av samtliga takplåtar
2000 Montering av ett extra isolerglas i samtliga fönster i lägenheterna
2001 Ny puts och målning av husfasader
2005 Utbyggnad av parkeringen
2008 Renovering av gårdarna
2009 Läggning av gångplattor framför husen och till entréerna
2011 Renovering av tvättstugorna med nya maskiner, nytt bokningssystem och ytskikt, energideklaration
2012 Byte av samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
2013 Spolning av stammar, insättning av postboxar
2013 Energideklaration
2014 Radonmätning, grunden är förstärkt (det fanns sättningar i två hus) OVK, byte expansionskärl
2016 Renovering av entréportar
2017 Installation av kodlås
2018 Samlingslokal renoveras

Föreningen kommer att genomföra takrenovering och förstärkning av grunden för att minska risken för sättningar av husen.

Parkering:

Föreningen hyr ut 52 parkeringsplatser med el-plint, kostnad 250 kr/mån. Kösystem tillämpas. Direkt efter tillträdet av din nya bostad kan nu ställa dig i kö (via "Mitt HSB"). Föreningen har fyra stycken gästplatser på parkeringen. Dessa platser sköts av Parkia och betalas via EasyPark app.

Vill du veta mer eller ställa dig i kö, kontakta förvaltare Mattias Lindgren,
Tel: 018-18 01 22
E-post: mattias.lindgren@hsb.se

Tv och bredband:

Ansluten till kabelnät via ComHem. Ansluten till bredband och IP-telefoni via Telenor fiber alt ComHem "tre hål i väggen. 250/100 mbit ingår, obligatorisk avgift 125 kr / mån (inkluderas i hyresavgiften). Kontakta bredbandsbolaget för inkoppling

Det finns även möjligheter att få digital-TV från Com Hem, som levererar kabel-TV till alla lägenheter. För mer information, hör av er direkt till Comhem.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Som köpare av lägenhet i HSB förening så krävs medlemskap i HSB Uppsala för att medlemskapsansökan skall godkännas. Medlemskapet innebär att du betalar en insats på 500 kronor och därefter 300 kronor per år i medlemsavgift.
Ansökan om medlemskap kan göras genom att gå in på blimedlem.hsb.se och fylla i blanketten samt betala med sitt betal-eller kreditkort.

Hanteringen av lägenhetsnycklar sköts av Swesafe via föreningens förvaltare.

Område

Fålhagen är ett mycket populärt bostadsområde i Uppsala. Den blandade bebyggelsen, bevarandet av äldre och tidstypisk arkitektur skapar en fin harmoni. Bevarandet av grönområden, kvartersbutiker och restauranger samt närheten till stationen lyfts bland många bostadsköpare fram som viktiga faktorer till varför valet av bostadsområde föll på just Fålhagen.

Fålhagen ligger med cykelavstånd till ett stort serviceutbud och de större kedjorna i Boländerna.

Allmänt

Här finns allt du behöver! Ett flertal restauranger, gym, livsmedelsbutiker, närhet till Kvarnen och UKK. Livet blir enkelt och bekvämt i Fålhagen.

Kommunikation

Stadsbussarna trafikerar alla de större vägarna som Strandbokilen, Väderkvarnsgatan och Hjalmar Brantingsgatan.

Intresseanmälan:

 Jag cyklar till visningen.

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 87
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 2 250 000 kr
Avgift: 2 933 kr
Storlek: 46.5 m²
Antal rum: 2 rum
Våning: 4 av 4

Information:

  Energideklaration Fålhagsleden 5 B.pdf
  Årsredovisning.pdf
  Stadgar.pdf
  Frågelista och Driftskostnadsblankett.pd

Planritning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: