slider

Kommande

Kamomillgatan 9,
Uppsala - Årsta

Kamomillgatan 9

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  78 Kvm
 • Pris
  1.895.000 kr
 • Rum
  3.5 Rum

3,5:a ,en trappa upp med nya golv, ytskikt och med en fin funktion. Bostaden utnyttjas idag som en 4:a. Gott om bekvämligheter inom bostadsområdet och där du så småningom kommer att kunna välja hur du själv vill utforma badrummet efter stamrenoveringen. Välkommen att anmäla dig till visning och ta del av mer information på plats.

Planlösning

Lugna harmoniska färgval tillsammans parkett, i förekommande fall klinker och laminatgolv. Bostaden passar perfekt för dig som nu vuxit ur din 3:a och behöver ett extra rum. Du kanske redan idag bor i föreningen och gärna vill bo kvar. Den inglasade balkongen blir ett extra rum på sommaren. Gott om plats för odling och sittgrupp.

Interiör

Hall

Bekväm hall med praktiskt klinkergolv, hatthylla och plats för att hänga av sig ytterkläderna. Ingång till det första sovrummet.

Kök

Kök med aprikosfärjade Härjedalsluckor, kakel ovanför diskbänken och belysning under skåpen. Delad kyl/frys, häll med ugn, kolfilterfläkt och en diskmaskin. Parkettgolv och målad tapet. Den maskinella utrustningen härrör från Wirlpool, ElectroHelios och Bosch. Den maskinella utrustningen hänför sig från perioden 2006-2016.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med parkettgolv, ljus tapet på ena sidan och en svagt mönstrad på den andra. Vardagsrummet rymmer även matplats. Utgång till en stor inglasad balkong.

Badrum

Badrum av det enklare slaget med ljusblå mönstrad våtrumstapet och matchande matta på golvet, fullt funktionsdugligt med, WC, handfat, spegelskåp, kommod och duschkabin. Badrummet kommer att funka helt ok tills stamrenoveringen sätts igång.

Sovrum 1

Sovrum direkt till höger i hallen med vägg i Huntonit och fondtapet, Laminatgolv och fönster mot loftgången.

Sovrum 2

Halvrum med sidoljus till höger, intill innerdörren och ytterligare ljus som kommer in från ett rektangulärt fönster en bit högre upp på innerväggen. Fondtapet, garderobslänga och laminatgolv. Platsbyggd säng.

Sovrum 3

Rymligt och ljust sovrum med ingång från vardagsrummet. Fräsch och modern fondtapet och målad tapet på väggarna, fin garderobsförvaring och med utsikt mot parkeringen.

Inre hall

Praktiskt utrymme som idag utgörs av en liten arbetsplats och ett par garderober.

Storlek

Boarea ca 78 m² föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1970.
Renoveringar : Pågår just nu en stamrenovering av samtliga bostäder i föreningen.

Fönster : 2-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas. Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Avgiftsparkeringar finns i hela området.

Ekonomi

Pris 1 895 000 kr

Andel i föreningen är 0,13035 %.

Andel av årsavgift 0,13035 %.

Avgift/hyra 4350 kr/mån. I avgiften ingår: I avgiften ingår en obligatorisk avgift för bredband om 70 kr..

Antal personer i hushållet : 2

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen

Övrigt:

Funktionell och fin bostad med tre bra sovrum. Helhetsintrycket är fräscht och inbjudande. Välkomnande hall med snyggt klinkergolv, öppet och ljust vardagsrum med matplats, kök med Härjedalsluckor på befintliga stommar och all maskinell utrustning på plats. Planlösningen har en tydlig uppdelning mellan sociala utrymmen och de privata sovrumsdelarna. Halvrummet är väl avvägt och är utformat på ett mycket trevligt sätt.

Med gångavstånd till bussen har bostaden ett av de absolut bästa lägena i hela föreningen i direkt närhet till gymmet, hobbyrummet och tvättstugan och med en altan utan direkt insyn. Mitt emot finns en utegrill och lekplatsen ligger bara 20-talet meter bort. Runt bostäderna finns gott om grönytor, blommiga växter, träd och buskar.

Gränby köpcentrum likväl som Årsta centrum ligger inom c:a 1 km radie. Du som pendlar har nära till E:4-påfarten.

Energideklaration

Energiklass : F

Datum: 2020-02-18

Primärenergital: 166 kWh/m², år

Vägbeskrivning

Det är enkelt att ta sig hit, sväng av från Fyrislundsgatan in på Alrunegatan, efter 500 meter svänger du höger in på Kamomillgatan. Åker du buss, hoppar du av vid hållplats "Kamomillgatan". Gå bara 150 m in i området för att komma till Kamomillgatan 7. Med cykel tar det lite drygt 15 minuter från centrum.

Övriga utrymmen

Inte långt från bostaden ligger det omtalade gymmet.

Bostadsförening

Namn:

HSB BRF 53 Gräslöken

Adress:

Kamomillgatan 34,, Lgh 1104, 75447 Uppsala

Estate number:

JL182

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 832 st lägenheter.

ALLMÄNT
Föreningen byggdes 1970-72 och omfattar 77 röda tvåvåningshus vid Gräslöksgatan (2-36), Kamomillgatan (1-31 och 2-36) och Fänkålsgatan (1-35 och 2-24).

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har tvättstugor i varje servicehus. Inom föreningen finns också tillgång till följande:
Tennisbana, bastu (servicehus 4), 3 st boulebanor, bordtennis (servicehus 4), övernattningsrum (servicehus 3), golf, bibliotek (servicehus 5), samlingslokal (servicehus 4), motionslokal (servicehus 2), snickeriverkstad (servicehus 2) och vävstuga (servicehus 5).
Stort och mycket välutrustat gym, med en årsavgift om 800:- per år och hushåll. Öppet alla dagar i veckan, från tidig morgon till sen kväll.
Mer info om öppettider, ordningsregler och eventuella avgifter finns på föreningens hemsida.

AVGIFTER
Enligt föreningens stadgar får överlåtelseavgift tas ut av köparen med belopp som maximalt får uppgå till 2,5 % av basbeloppet (2019: 1163 kr). För arbete med pantsättning av bostadsrätt får pantsättningsavgift tas ut av bostadsrättshavaren med belopp som maximal får uppgå till 1 % av prisbasbeloppet (2019: 465 kr/pant). Medlemsavgift till HSB om 500 kr som återfås vid utträde.

EKONOMISK FÖRVALTNING
Upplands Boservice sköter den ekonomiska förvaltningen.

Antal lägenheter:

832 varav 0 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Gräslöken är en mycket solvent och ekonomiskt välskött förening. Belåningen för föreningen går efter stamrenoveringen upp från 2255 kr/m² till 7118 kr/m². För närvarande har föreningen ratingen A+ från företaget allabrf.se som gör kontinuerliga analyser över bostadsrättsföreningars ställning. Föreningen kommer att gå från en mycket låg belåning till en medelhög nivå. Anledningen till att stamrenoveringen genomförs just nu är att ledningarna är gamla och slitna och att föreningens styrelse är ansvarig för fastighetens skötsel. I förlängningen kräver försäkringsbolagen att de fastigheter som försäkras håller en god standard. Vad man heller inte ska glömma bort gällande stamrenoveringen är att kostnaden för akututryckningar med anledning av vattenläckor på ledningar och beroende på dåliga tätskikt i våtrum kommer att minska och helst försvinna helt.

IMD för el införs i samband med stamrenoveringen, så vartefter lägenheterna blir klara så övertas abonnemangen av föreningen.

Föreningens ekonomi är fortsatt god och långtidsprognosen pekar fortsatt på en avgiftsökning på 1,5% årligen.

För mer detaljerad information hänvisas till:

Fredrik Fredin
Styrelseordförande
HSB brf 53 Gräslöken
Ordforanden@Grasloken.se
018-500 000

Renoveringar: RENOVERINGAR
1992 Tak
2002, 2007, 2011 Spolning av stammar
2007 Undercentralen renoverad, installation av nya pumpar och styr- och reglersystem
2009 Garageportar
2010 Entrédörrar
2012 Renovering av servicehus nr 1 och 2
2013 Renovering av tvättstugan i servicehus 3, övernattningsrum färdigställt
2014 Renovering av bastu, kulvertbyte
2015 Renovering av panelen, fönstermålning på servicehusen, byte av tak på utvalda garagelängor, upprustning lekplatser, grillplatser och utemöbler, utbytt plank mellan bostadshusen
2016 Renovering av servicehus och loftgångar, beskärning av träd, slutförande av kulvertbyte
2021-2022 Färdigställande av stamrenoveringen

Många både stora och små projekt på gång, närmast är byte av ytterdörrar som det har skickats ut förfrågningsunderlag på och i samband med det planeras även för att införas elektroniska lås för trapphus och förråd.

Under 2022 projekteras det för fönsterbyte med genomförandeår 2023 (efter att stamrenoveringen är klar). Föreningen tittar även på elbilsladdning och solcellsetablering efter stamrenoveringen men här finns inga beslut tagna ännu.

Tidplan för stamrenovering av Kamomillgatan 9:

Trapphusmöte 1 november 2021. Själva stamrenoveringen påbörjas V.5 2022 och pågår till V.10 2022.

Parkering:

PARKERINGSMÖJLIGHETER
Inom området finns gott om p-platser (boendeparkering för medlemmar,100 kr/mån). Kallgarage med motorvärmaruttag (290 platser) samt p-plats med motorvärmare (182 platser) finns att hyra på Gräslöks- Kamomill- och Fänkålsgatan. Platserna fördelas enligt kölista - fyll i en köblankett, finns på hemsidan, på vicevärdsexpeditionen alternativt till förvaltaren. Priserna varierar från ca 150 kr/mån för p-plats med plint 200 kr/mån, för garage med motorvärmare 355 kr/mån och isolerat varmgarage med motorvärmare 385 kr/mån. Det finns även besöksparkering i området. Motorcykelgarage (10 platser) finns att hyra på Kamomillgatan - kontakta förvaltaren.

Föreningen har just nu ( kontrollerat 2021-01-15) kö på samtliga parkeringsvarianter, längden varierar beroende på typ och gata. Just nu pågår ett införande av en digital köhantering som kommer att ligga under Mitt HSB. När det är implementerat kan du få en mer specifik kösituation. Gällande möjlighet att ställa sig i kö så är det just nu efter tillträde.

Kösystem till parkering i garage utan el
Kösystem till parkering i garage med el
Kösystem till parkering på utomhusplats utan el
Kösystem till parkering på utomhusplats med el

Tv och bredband:

KABEL-TV och INTERNET
Kabel-tv och bredband via ComHem. En obligatorisk avgift på 70 kr/mån tillkommer som specificeras på hyresavin. Föreningen har förmånliga priser för alla medlemmar om man exempelvis vill ha högre hastighet än 110/10 Mbit, vilket erbjuds som standardabonnemang. Bredband kan även fås via Bredbandsbolaget.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

ÄGANDEFÖRHÅLLANDEN
Juridisk person (förutom Landsting och Kommun) accepteras inte som köpare. Föreningen accepterar delat ägande. Detta innebär att t.ex. en förälder kan gå in som delägare utan att bo där. Minsta ägarandel är 10 %.

Område

Årsta är en stadsdel i Uppsala, belägen i nordost, mellan Gränby köpstad och Fyrislund, med Årsta centrum som ungefärlig mittpunkt. Lugnt och populärt område med grönområden och goda kommunikationer. Flera grönområden och motionsmöjligheter i undersköna Årstaparken med fotbollsplaner, pulkabackar och BMX bana inom gångavstånd. Cykelavstånd till bärplockning mm i Vedyxaskogen. Nyinvigd cykel och gångviadukt mellan Årsta och Salabacke

Allmänt

Det finns fler förskolor inom några hundra meter, t.ex. Årsta förskola, Fasanen, Linjalen/suddigumman, Kids2Home och Sparrisens förskolor. Grundskolor finns med såväl Johannesbäcksskolan som Årsta skolan, inom 500 meter från bostaden. Även en 4H-gård finns i Årsta. Service i form av vårdcentral, folktandvård, apotek, restauranger, frisör, livsmedelsbutik / ICA Årstahallen, m.m. vid Årsta torg med några stenkasts avstånd intill det populära och starkt expansiva Gränby Centrum.

Kommunikation

Det tar mindre än 20 minuter med cykel in till stationen. Bra bussförbindelser mellan Årsta och City som tar ca 15 minuter. Från Årsta finns det bra cykelvägar ner till Centrum. Bra pendlarläge då påfart till E4:an ligger i närheten.

Intresseanmälan:

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 229
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 1 895 000 kr
Avgift: 4 350 kr
Storlek: 78 m²
Antal rum: 3.5 rum
Våning: 2 av 2

Information:

  Frågelista.pdf
  987050-deklaration-Kamomillgatan 7.pdf
  Stadgar 53 Gräslöken i Uppsala 2018.pdf
  Årsredovisning 53 Gräslöken i Uppsala 20
  Info stamrenovering

Planritning

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
Paste your text here: