slider

Kvarntorget 7,
Uppsala - Höganäs

Kvarntorget 7

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  109 Kvm
 • Pris
  4.450.000 kr
 • Rum
  4 Rum

Letar du efter en rymlig bostad med det lilla extra? Nu finns chansen till det på Kvarntorget i centrala Uppsala. Eftermiddags -och kvällssolen avnjuts med fördel på den privata, 30 m² stora takterrassen. Ni som egentligen letar efter en central 5:a - titta gärna på den alternativa planskissen. Det centrala läget med hiss från markplan, garage under huset som nås med hissen gör livet bekvämt för både barnfamiljen och villaägaren. Nu har du chansen att förvärva denna utmärkta lägenhet med stora sällskapsytor och två balkonger varav en inglasad. Lägenheten bjuder på ett välutrustat kök från Marbodal med halvöppen planlösning mot det stora vardagsrummet med utgång till den inglasade balkongen och fönster åt tre väderstreck. Vidare finns tre fina sovrum varav ett med utgång till terrassen, samt två helkaklade badrum där den ena är utrustad med tvättpelare.

Planlösning

Väl inne i bostaden möts du av en hall med gott om praktisk förvaring i form av garderobslänga med spegeldörrar och en hatthylla bakom skiljevägg. Köket är modernt och påkostat med gott om tillval, stilfullt i vitt med en öppen planlösning mot vardagsrummet. Sovrummen varierar i storlek. Med nuvarande planlösning ryms två större och ett mindre sovrum. Från det mindre sovrummet nås den fantastiska terrassen. Duschmöjlighet i båda badrummen vilka erbjuder bekvämligheter så som golvvärme, tvättmaskin och torktumlare.

Interiör

Hall

Välkomnande hall med grått klinkergolv, garderobslänga och spegeldörrar. Avskiljd hatthylla bakom en skiljevägg.

Badrum

Rymligt helkaklat badrum med skåp och arbetsbänk i ek ovan tvättmaskin och torktumlare, wc, duschväggar, duschblandre typ rainshower, spegelskåp, tvättställ med kommod, handdukstork och golvvärme. Spottar i taket.

Sovrum

Sovrum med skjutdörrsgarderob. Utgång till balkong med förmiddagssol. Parkettgolv och vita målade väggar.

Kök

Ljust och rymligt kök från Marbodal, vita skåpluckor och fullutdragslådor med dämpning och spottar i taket. Vitt kakel ovan arbetsbänk i ek, underlimmad diskho och rikligt med hörnboxuttag. Köket är utrustat med hel kyl, frys, diskmaskin, inbyggd ugn och micro, induktionshäll och infälld fläkt från Franke. Halvöppen planlösning mot vardagsrummet. Parkettgolv och ljusa väggar. Matplats för 6-8 personer

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum med parkettgolv, målade väggar och ljust mönstrad fondtapet. Fönster åt två väderstreck samt utgång till inglasad balkong.

Sovrum

Sovrum med fint ljusinsläpp, vita väggar samt parkettgolv. Plats för garderob och ytterligare möblering

Sovrum

Litet genomgångsrum med fin femtiotalsinspirerad fondtapet. Målade väggar och parkettgolv. Utgång till terrass.

Badrum

Helkaklat badrum med wc, tvättställ, kommod, spegelskåp, golvvärme och dusch med två glasdörrar.

Storlek

Boarea ca 109 m² .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 2016.
Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Ekonomi

Pris 4 450 000 kr

Andel i föreningen är 2,2007 %.

Andel av årsavgift 2,2007 %.

Avgift/hyra 3997 kr/mån. I avgiften ingår: I avgiften ingår värme, det tillkommer ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften för kollektivt Telia triple play om 165 kr/mån. Kostnaden för varm- och kallvatten debiteras separat, individuell mätning-.

Uppskattad total driftskostnad : 11 484 kr/år , varav:

El : 5 532 kr

Vatten/avlopp : 2 400 kr

Försäkring : 1 572 kr

Övrigt : 1 980 kr

Antal personer i hushållet : 1

Varje hushåll debiteras varmvatten separat , en kostnad som i detta fall uppgår till 2400 kr/år.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen

Övrigt:

Bostaden har utsikt mot innerstaden. Med medvetna interiörval och några kloka och väl genomtänkta tillval sticker den här lägenheten ut från mängden. Direkt i hallen slås man som besökare av att bostaden känns så tyst och lugn. Förklaringen ligger i att just den här bostaden är beskaffad med välisolerade innerväggar. Harmonin skapas av att bostaden så gott som har genomgående ekstavsparkett i alla rum målade väggar i alla rum utom i vardagsrummet där det sitter en fondvägg samt i ett av sovrummen. Flera tillval som spottar i badrum och kök, golvvärme i badrummen, kryddhylla, infälld fläkt och övriga vitvaror i rostfritt för att nämna några gör att bostaden verkligen är något att längta hem till.

Energideklaration

Energiklass : D

Datum: 2019-04-03

Primärenergital: 90 kWh/m², år

Uteplats

30 m² stor takterrass

Bilplats

Garage i källaren

Övriga utrymmen

Gemensam tvättstuga finns på plan 1.
Cykelförråd finns i källarplan, barnvagnsrum på plan 1.
Gemensam takträdgård om ca 450 kvm på fjärde våningen.

Bostadsförening

Namn:

BRF Kvarntornen

Adress:

Kvarntorget 7, 75421 Uppsala

Estate number:

JL148

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 55 st lägenheter.

Brf Kvarntornen finns i Uppsala på Kvarntorget och består av 55 lägenheter samt 4 lokaler som hyrs ut av föreningen. Adressen är Kvarntorget 7 och Kvarntorget 11. Lägenheterna fördelar sig på 1:or upp till 6:or. De fyra lokalerna upptar en sammanlagd yta om 710 m², en yta som inte föreningens lån får slås ut på vid framräkning av nyckeltalet lån/m².

Föreningensekonomi:

Avgiften höjdes med 7,17 % under 2019. Inga ytterligare avgiftshöjningar är aviserade. Årskvadratmeteravgiften ligger på 438 kr/m² vilket är 38% lägre än snittet för Uppsala som är 619 kr/m².

Nuvarande nivå på föreningens lån är straxt under 17000 kr/m². Föreningen har i dagsläget en framförhandlad genomsnittlig viktat medelvärde på räntan om 1,12 %. De lån som närmast går ut ligger bundna till 2021, 2022 och till 2023. Föreningen har efter en extraamortering som gjordes 2019 totala lån om c:a 79.000.000 kr.

Antal lokaler:

4

Parkering:

41 st. garageplatser - 1 000 kr i månaden.
Varav 8 st garageplatser är anpassade för elbil. För elbil betalar man 1 100 kr i månaden.
Separat kösystem.

Tv och bredband:

Kollektivt Telia tripleplay är tecknat av föreningen till en kostnad av 165 kr/mån som debiteras bostadsrättsinnehavaren tillsammans med månadsavgiften. Telia Bredband FiberLan 100/100 Mbit/s -Telia Bredbandstelefoni - Telia Digital-tv, grundutbud Lagom – minst 22 kanaler och 10 playtjänster -Play +: TV i datorn, läsplattan och mobilen.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Gemensam takpark som föreningen kan nyttja. Föreningen har lämnat in en bygglovsansökan för att glasa in den nuvarande pergolan.
Finns cykelförråd, tvättstuga och hobbyrum gemensamt i föreningen.

I kvarteret finns en matbutik, hotell, gym 24seven, samt kvarterskrogen Hörnet med klart godkänd pizza.

Område

Kvarngärdet är ett område dynamiskt och populärt område. Kvarntorget är beläget endast tre - fyrahundra meter från UKK, Resecentrum endast ytterligare 150 meter bort. Nya Kvarntorget har rustats upp för att bli ett levande stadsdelstorg med insprängda parker, sittgrupper, handel, butiker och verksamheter i bottenvåningen. Busslinjer och cykelvägar finns det gott om. Förutom Resecentrum nås Höganäsparken, Kvarnen och Friskis&Svettis med mindre än 5 minuters promenad. Från torget tar man sig enkelt vidare ut till de omkringliggande grönområdena Gränby backe och Sportfälten.

Området Kvarntorget ligger just öster om Höganäs. Här pågår ett ständigt förändringsarbete där ny arkitektur tillsammans med nya parkanläggningar, restauranger och ett rikt utbud av övrig service skapar ännu ett nytt spännande bostadsområde i den växande staden.

Allmänt

Kvarnen med apotek, systembolag, blomsterhandel, nyckelservice, restauranger, bl.a. Phils Burger och inte minst den prisbelönta och välsorterade ICA Torgkassen.

Kommunikation

Goda bussförbindelser

Intresseanmälan:

 Jag cyklar till visningen.

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 7-1302
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 4 450 000 kr
Avgift: 3 997 kr
Storlek: 109 m²
Antal rum: 4 rum
Våning: 4 av 11

Information:

  Energideklaration .pdf
  Stadgar Kvarntorget 7.pdf Stadgar.pdf
  Årsredovisning 2019.pdf
  Frågelista ifylld.pdf
  Detaljplan för området

Planritning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: