slider

Sålt

Eva Lagerwalls väg 18,
Uppsala - Ulleråker

Eva Lagerwalls väg 18

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  95 Kvm
 • Som utgångsbud
  3.500.000 kr
 • Rum
  3 Rum

Välkommen till denna generösa hörnlägenhet med utsikt åt två håll! Här erbjuds en öppen och rymlig gavellägenhet vars rikliga ljusinsläpp gör det lätt att trivas och längta hem. Är du på jakt efter en bostad med hiss från markplan, inglasad hörnbalkong och med naturupplevelser inom gångavstånd? Välkommen på visning!

Planlösning

Bostaden har en öppen och generös planlösning med ett fint ljusinsläpp, genomgående parkett och i alla rum finns fönsterbänkskivor i marmor. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar rymd och en stor umgängesyta. Att balkongen är inglasad möjliggör en högre grad av nyttjande under hela året. Att den rymmer ett litet matbord är praktiskt vid större bjudningar. De två fullt utrustade badrummen gör att morgnarna flyter smidigt. Ni som letar efter en planlösning som medger ett flexibelt boende har hittat rätt, titta gärna på ett par av de olika alternativ som finns - se längst ned i bildflödet. Tillhör du riskgrupp och helst vill komma på en privat visning så vill jag gärna att du tar kontakt med mig direkt. Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Johan Leijonhufvud på mobiltelefonnummer 076-101 16 69 eller via mail, johan@leijonhufvuds.se.

Interiör

Hall

Stor möblerbar hall med grön tapet och parkettgolv, till vänster om ingången finns det plats för avhängning.

Kök

Kök med vita luckor och lådor, kakel ovanför diskbänk samt ljusramp med front av bok. Maskinell utrustning; hel kyl/frys, spis, ugn och fläkt. Köksfläktarna i huset styrs av en central fläkt på våning 4. Kyl och frys är från 2016, övrig maskinell utrustning är från ett tidigare datum. Öppet mellan kök och vardagsrum och en trevlig nisch med fönster mot innergården.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med fönster åt två håll. Parkettgolv och ljus nougatfärgad tapet. Plats för både matbord och sittgrupp. Utgång till inglasad balkong med hörnläge. Balkongen är som ett extra rum där det finns plats för bord och en skön fåtölj. Då balkongen möts av både morgon- och eftermiddagssol har du maximal glädje av den.

Sovrum

Sovrum som idag används som bibliotek/sällskapsrum, glasinfattad dörr med sidofönster, parkett och tapet. Två fönster mot det intilliggande skogspartiet. Rummet går enkelt att göra om till två mindre sovrum om så önskas, se alternativ planskiss längst ned i bildflödet.

Sovrum

Sovrum med fönster ut mot innergården, parkett och ljus tapet. Genom att öppna upp den andra ingången från trapphuset och sätta in en mellanvägg från hallen skapas här enkelt en uthyrningsdel eller ett generationsboende, se planskiss.

Badrum 1

Till vänster vid ingången ligger ett av badrummen. Klinkergolv i två olika färger och helkaklade väggar med plattrad som dekorrand. Toalettstol, handfat, duschkabin med skjutdörr, badrumsskåp med spegel, belysning och rakuttag.

Badrum 2

Till höger, efter att ha passerat kök och ett av sovrummen, ligger det andra badrummet. Klinkergolv i två olika färger och helkaklade väggar med plattrad som dekorrand. Toalettstol, handfat, dusch med draperiskena för duschdraperi, badrumsskåp med spegel, belysning och rakuttag.

Storlek

Boarea ca 95 m² Föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1999.
Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas. Ventilation: Mekanisk, typ frånluft.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bilplats

Föreningen tillhandahåller 31 parkeringsplatser (totalt antal lägenheter i föreningen är 34).

Ekonomi

Som utgångsbud 3 500 000 kr

Andel i föreningen är 3,9531 %.

Andel av årsavgift 3,9531 %.

Avgift/hyra 4964 kr/mån. I avgiften ingår: Värme, varmvatten, kallvatten, kabel-tv, internet, ip-telefoni, tvättstuga och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften..

Uppskattad total driftskostnad : 2 998 kr/år , varav:

El : 1 750 kr

Försäkring : 1 248 kr

Antal personer i hushållet : 1

Summa : 2 998 kr/mån

Då det är ett dödsbo som säljer bostaden och bostaden har stått tom under en tid är driftskostnaderna delvis schablonberäknade och skall inte ses som några exakta uppgifter utan endast en som en hyggligt rimlig framräkning.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen

Övrigt:

Det är mycket ovanligt att en så pass rymlig, och inbjudande 3:a som den här kommer ut på marknaden. Faktum är att det med enkla insatser går det att skapa ett extra rum. Bostaden är klassad som en 4.a i föreningens lägenhetsregister. Det skall inte saknas dig mycket här; väl inne i bostaden möts du av en öppen och rogivande atmosfär, har du behov av en handikappvänlig bostad finns den här. Många bor i föreningen länge och det är lätt att trivas med solens strålar som söker sig ned på den inglasade balkongen och in i vardagsrummet. Här har du gott om förvaringsmöjligheter, Två badrum med duschmöjligheter i båda, här lagar du mat till flera och här bosätter du dig i en väl fungerande och trivsam bostadsrättsförening.

Energideklaration

Energiklass : D

Datum: 2018-07-05

Primärenergital: 108 kWh/m², år

Vägbeskrivning

Sväng in från Dag Hammarskjölds väg in på Ulleråkersvägen, håll höger ända tills du ser skylten där det står Eva Lagerwalls väg, sväng vänster in på parkeringen. Husen ligger längst till vänster sett från parkeringens infart.

Bilplats

Uppställningsplats med eller utan elplint.

Övriga utrymmen

Till varje lägenhet hör ett förråd beläget i bottenplan. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Därtill finns mangel och möjlighet till handtvätt. Sophus finns i anslutning till entrévägen. Intill parkeringen finns 2 mindre hus för inomhusförvaring av cyklar.

Bostadsförening

Namn:

HSB BRF 91 Åskanten

Adress:

Eva Lagerwalls väg 16 och 18, Lgh 1202, 75643 Uppsala

Estate number:

JL142

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 34 st lägenheter.

Föreningens fastighet består av två flerbostadshus i fyra + (BV) våningar med totalt 34 bostadsrätter. Adresser; Eva Lagerwalls väg 16, 18.
I föreningen finns tvättstuga (två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, mangel och möjlighet till handtvätt), cykelrum, soprum, trädgårdsmöbler och grill.

Antal lägenheter:

34 varav 0 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Föreningen får av företaget allabrf.se ratingen A. A+ och A++ är de högsta rankingarna man kan få. Föreningen har en medelhög månadsavgift, en medelhög belåningsgrad och en mycket låg genomsnittlig framförhandlad ränta. Enligt den senaste årsredovisningen ligger räntenivån i genomsnitt på strax under 0,7 %.

Föreningen har under 2019 bytt ut armaturer utomhus och kommer med den åtgärden att halvera strömförbrukningen.

Renoveringar: Montering av brandsläckare på plan 2 och 4 i varje hus 2011
Monterat radonsug 2010
Byte maskiner i tvättstugor 2011-2015
Bytt trappbelysning 2012
Balanserat värmeflödet i husen 2013
Infört gemensamt el-abonnemang 2013. Debiteras fyra gånger/år på avgiftsavin.
Bytt elektronik i hissarna, 2015
Bytt styrsystem (DUC:ar) i undercentralen 2016
Monterat kod-lås på ytterdörrar 2017
Byggt om motorvärmarplintarna på p-platsen så att det är möjligt att ladda el-bilar 10 A 2018
Monterat effektvakt på inkommande fjärrvärme 2020

På grund av viruset har föreningen planerat rengöringen av ventilationen och avloppet till 2021.
I övrigt följer föreningen en uppdaterad underhållsplan. Inga beslut tagna om några större närliggande renoveringar.

Parkering:

13 st parkeringsplatser utan elplint - 200 kr/mån 18 st p-platser med elplint - 300 kr/mån. Ingen kö till parkering. Det finns lediga p-platser både med och utan el-plint. För mer info; Upplands Boservice AB Linda Karlsson telefon 018 18 74 02 ekonomiforvaltning@boservice.hsb.se

Tv och bredband:

Bredband och kabelteve levereras av Comhem och Telenor.
IP-telefon levereras av Comhem och Telenor.
Hastighet på bredbandet är 250/250.
Tv, bredband och ip-telefon ingår i månadsavgiften.

Äger föreningen marken?:

Ja

Övrigt:

Föreningen accepterar delat ägandeskap. Detta innebär att t.ex. en förälder kan gå in som delägare utan att bo där. Den boende behöver dock äga minst 10 %. Juridisk person accepteras inte som ägare. Upplands Boservice sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Område

Naturskönt område med promenadstråk längs med Fyrisån och årummet. Långpromenader med vacker sjöutsikt längs Ekoln kan varmt rekommenderas.

Lugnt och stilla område passande för såväl barnfamilj som äldre.

Allmänt

Enklare service inom området. Närmaste större utbud av service finns i Gottsunda och inåt centrum. Längre in i Ulleråkerområdet finns planer på att etablera en ny modern stadsdel så på sikt kommer servicen inom området att utökas.

Kommunikation

Stadsbussar trafikerar regelbundet området.

Intresseanmälan:

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 26
Bostadsform: Bostadsrätt
Som utgångsbud: 3 500 000 kr
Avgift: 4 964 kr
Storlek: 95 m²
Antal rum: 3 rum
Våning: 2 av 4

Information:

  HSB Brf 91 Åskanten Årsredovisning 2019.
  Stadgar 91 Åskanten i Uppsala 2018-09-20
  Frågelista - bilaga överlåtelseavtal ify
  Senaste energideklarationen.pdf
  Ulleråkers förskola
  Friskis&Svettis Uppsala
  Uppsala ornitologiska förening
  Friluftsfrämjandet
  Ekudden skola
  Detaljplan Ulleråker
  Cykelkarta
  Uppsala kanotförening
  Uppsala segelsällskap
  Busslinjer till och från området

Planritning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
Paste your text here: