slider

Sålt

Bergslagsresan 128,
Uppsala - Sävja

Bergslagsresan 128

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Boarea
  74.5 Kvm
 • Pris
  1.825.000 kr
 • Rum
  3.5 Rum

Med tre sovrum och funktionen av en fyra välkomnar jag dig till ett mycket flexibelt boende. I en lugn del av området utan genomfartstrafik, intill en skyddad innergård med ett litet skogsparti som närmsta granne blir denna lilla fina bostadsrätt i markplan en perfekt bostad. Den luftiga rymliga hallen lämpar sig väl för att förvara barnens vinterkläder, barnvagn, skor stövlar men också om du behöver svängrum av andra skäl. Intill vänster ligger det nyrenoverade och fackmannamässigt utförda badrummet. Inredningen håller en hög standard och kompletteras med golvvärme såväl som elektrisk handdukstork. Vill man utöka antalet rum är det flera i föreningen som byggt om den generösa klädkammaren intill badrummet. Kök med plats för ett matbord med 6-8 sittplatser ligger längst in efter att du passerat hela hallgången. Just bakom köket ligger ett litet barnrum. Det större sovrummet ligger i fil med ett generöst vardagsrum där du också har utgång till en insynsskyddad och nyligen renoverad uteplats med tak. Här har du möjlighet att bo till en rimlig månadskostnad i kanske en av Sävjas bästa bostadsrättsföreningar, med installerad bergvärme, rik på faciliteter, grönytor och lekplatser. Här bor du med kort avstånd till skola och förskola, buss samt matbutik med gott rykte i Nåntuna.

Planlösning

Bostaden ligger i markplan. Storleken på 74,6 m² gör att funktionen är god i bostaden. Inget rum upplevs som trångt.

Interiör

Hall

Hall med bra svängrum och bekväma förvaringsytor. Målade väggar och laminatgolv. I anslutning till hallen finns en spatiös klädkammare stor nog för att flera andra hushåll ska ha byggt om det till ett kontor/barnrum.

Badrum

Alltid lika trevligt att kika in i ett fackmannamässigt och väl utfört badrum med kakel och klinker, innehållande både funktion, fräschör och bekväma inslag som golvvärme och handdukstork. I övrigt, naturligtvis dusch, toalett samt kommod, handfat och spegelskåp. I hörnet just nedanför vädringsfönstret står tvättmaskinen.

Kök med matplats

Utmärkt trevligt kök med matplats för 4-6 personer. här finns fönster mot baksidan om huset, laminatgolv och ljust målade väggar. Den maskinella utrustningen utgörs av kyl, frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin.

Sovrum 1

När kvällsmackan är uppäten nås med enkelhet det till köket angränsande sovrummet. Här finns plats för en våningssäng om barnen är i ålder att kunna dela rum. Det är heller inga problem att även inreda med byrå och garderob. Sovrummet har tapetserad fondvägg, vitmålade väggar och laminatgolv.

Sovrum 2

Stort sovrum med plats för en dubbelsäng. Här finns en tapetserad fondvägg, laminatgolv och garderobsförvaring. Härligt och generöst sovrum med ingång från vardagsrummet.

Vardagsrum

En mycket trevlig plats att vara på, det fina ljuset från fönsterpartiet skiner upp hela rummet som är inrett med parkettgolv och en tapetserad fondvägg. Alla som har en uteplats i sydvästläge vet hur skönt det är när vi närmar oss vår och sommartid, att kunna gå ut på altanen och bara njuta av solen och värmen. Välkommen ut hit och slå dig ner. Självklart finns det trall och gott om plats för många. Det nymålade staket med insynsskydd och tak ovanför gör att jag nästan vill säga att vi har ett extra rum att kunna nyttja - i alla fall så här när solen börjar titta fram.

Sovrum 3

Klädkammaren gjordes 2020 i ordning till sovrum, målade väggar och matta på golvet.

Storlek

Boarea ca 74.5 m² föreningens information .

Byggnad

Bostadsrätt.

Flerfamiljshus. Byggår 1984.
Uppvärmning : Bergvärme

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Bilplats

Föreningen disponerar 146 garage (285 kr/mån), 38 parkeringsplatser med elplint (167 kr/mån) och 59 förhyrda parkeringsplatser (85 kr/mån). Därtill finns ett flertal avgiftsbelagda gästparkeringar. Kösystem tillämpas. Maximalt får en garageplats samt en fast p-plats (med eller utan motorvärmare) innehas per bostad. Alternativt max. två fasta p-platser (med eller utan motorvärmare). Separat kö. Ett tillfälligt parkeringstillstånd som låter bostadsrättsinnehavaren att tillfälligt få stå på besöksparkeringsytorna, finns att få till en kostnad av 85 kr/månad. Kontrollerad: (Ordförande 2020-01-25)

Ekonomi

Pris 1 825 000 kr

Andel i föreningen är 0,37304 %.

Andel av årsavgift 0,37304 %.

Avgift/hyra 4380 kr/mån. I avgiften ingår: I månadsavgiften ingår uppvärmning, varm- och kallvatten, bredband (Telenor 250/250 mbit), TV (ComHem).

Uppskattad total driftskostnad : 7 596 kr/år , varav:

El : 3 600 kr

Försäkring : 1 968 kr

Övrigt : 2 028 kr

Antal personer i hushållet : 3

Summa : 7 596 kr/mån

I månadsavgiften ingår uppvärmning, varm- och kallvatten, bredband (Telenor 250/250 mbit), TV (ComHem) samt bostadsrättstillägg.

Pantsättningsavgift:

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr som betalas av köparen

Överlåtelseavgift:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen

Övrigt:

Uteplats

Energideklaration

Energiklass : D

Datum: 2019-05-20

Primärenergital: 111 kWh/m², år

Uteplats

Insynsskyddad uteplats med eftermiddags/kvällssol

Bostadsförening

Namn:

BRF Uppsalahus 27

Estate number:

JL050

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 237 st lägenheter.

Föreningens webbsida: https://bergslagsresan.bostadsratterna.se/hem

Föreningen

Brf Uppsalahus nr 27 består av nio gårdar med totalt 237 lägenheter där byggnaderna uppfördes åren 1983-85. På gårdarna och ett antal av garageväggarna finns skulpturer av konstnären Anna-Karin Boode. Föreningens 237 lägenheter fördelar sig på 53 st. 2 rum och kök, 89 st. 3 rum och kök och 95 st. 4 rum och kök. Under 2019 installerade föreningen bergvärme något som kommer att leda till lägre driftskostnader för föreningen.

Uthyrning av lägenhet kan i särskilda fall tillåtas i högst sex-tolv månader.

Antal lägenheter:

237 varav 0 är hyresrätter

Föreningensekonomi:

Föreningen har en ordnad ekonomi, i kraft av sin storlek går det att handla upp tjänster på et rationellt sätt. Belåningsgraden ligger en bra bit under 5000 kr/m² c:a 92 miljoner totalt. Föreningens styrkor är låga driftskostnader och att många av de större reparationerna är utförda. Den genomsnittliga skulträntan låg 2019 på 2,1 %. Att trivseln är stor och att det finns ett stort engagemang bidrar till en välmående förening.

Renoveringar: 2020: Viss nyplantering.
2019: Installation av bergvärme.
2018: Byte av altan- och balkongdörrar.
2017: Tagit bort metallbehållare för sand och byggt sandficka som kommer döljas med buskar. Påbörjat arbete med de nya miljöstationerna.
2016-17: Byte av trasiga vindskydd.
2016: Genomgång, reparation och ytbehandling av föreningens samtliga yttertak. OVK utförd och montering av belysning i ett antal träd på gårdarna.
2013: Byte av entrédörrar till lägenheterna.
2008: Byte av ventilation i hela föreningen.

Kommande renoveringar
Inga planerade större renoveringar i dagsläget.

Kommande renoveringar
Inga planerade större renoveringar i dagsläget.

Parkering:

Föreningen tillhandahåller 146 garage (285 kr/mån), 38 parkeringsplatser med elplint (167 kr/mån) och 59 förhyrda parkeringsplatser (85 kr/mån). Dessutom finns ett flertal avgiftsbelagda gästparkeringar. Separat kösystem tillämpas. Maximalt får en garageplats samt en fast p-plats (med eller utan motorvärmare) innehas per lägenhet. Alternativt max. två fasta p-platser (med eller utan motorvärmare). Separat kö.

Tillfälligt parkeringstillstånd där bostadsrättsinnehavaren under en begränsad period får stå på besöksparkeringsytorna, kan erhållas till en kostnad av 85 kr/månad.

Tv och bredband:

Kabel-tv via Comhem ingår i månadsavgiften och bredband (250 mbit/s) via Telenor tillkommer en avgift på 165 kr/mån.

Övrigt:

Övriga utrymmen i föreningen
Föreningen tillhandahåller ett flertal gemensamhetsutrymmen i form utav bokningsbar bastu och motionsrum samt en kvarterslokal (belägen på Bergslagsresan 62). Dessutom finns tvättstugor i de gula byggnaderna på Bergslagsresan 1 och 62. I tvättstugan på Bergslagsresan 62 finns en grovtvättmaskin för mattvätt. I föreningen finns även en luftstation där man kan pumpa cykel- och bildäck.

Område

Ungefär 8 kilometer söder om centrala Uppsala ligger Sävja. Alldeles utanför dörren börjar Lunsen, en av Uppsalas största skogar med fina strövområden. Här finns urskog och ett rikt djur- och fågelliv. Sävja är en lugn och naturskön plats att bo på. Sävja är ett samhälle med gott serviceutbud i form av livsmedelsbutiker, apotek, café och kulturcentrum. Här erbjuds ett flertal förskolor samt Stordammens skola för årskurs F-9. Rekreation finns både i form av utegym och fotbollsplan i centrala Sävja samt kolonilotter.

Allmänt

Ica-Supermarket och pizzeria finns i Nåntuna. Inom Sävjaområdet återfinns, endast en kort promenad bort, minilivs, restaurang, apotek, vårdcentral och ett kulturcentrum.

Kommunikation

Från Sävja finns goda kommunikationsmöjligheter till Uppsala med UL:s stadsbusslinje nr 5. Bussresan tar runt 15 minuter. Kommunikationerna in till centrala Uppsala är goda. Stadstrafikens bussar trafikerar området och väljer du att cykla leder en cykelväg ända in till centrum. Med bil tar ni er via Länsväg 255 smidigt till centrala Uppsala på ca 13 minuter. För den som pendlar till t.ex. Stockholm eller Gävle finns påfart till E4:an inom rimligt avstånd.

Intresseanmälan:

Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.

Fakta om objektet:

Lägenhetsnummer: 194
Bostadsform: Bostadsrätt
Pris: 1 825 000 kr
Avgift: 4 380 kr
Storlek: 75 m²
Antal rum: 3.5 rum
Våning: 1 av 2

Information:

  Frågelista ifylld.pdf
  Årsredovisning 2019 BRF Uppsalahus 27.pd
  Energideklaration Bergslagsresan 128.pdf
  Årsredovisning 2018 Uppsalahus 27.pdf
  Stadgar Uppsalahus 27.pdf
  Driftskostnad ifylld.pdf

Planritning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
Paste your text here: